Biljbilj08
1987
- Член од
- 19 ноември 2011
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 312
па дека он рече дека морало 30 или 60 минути пред тренинг да се јаде, ја некат јадам 90 минути пред тренинг
Протеин и гејнер се суплементи, не се хемија!ај ако има некој подобро упатен со хемијава ако може да ме информира малку. имам 68 килограми и сум 174 висок. сакам уште едно 5-6 килограми да качам. сега купив протеин и гејнер. па некој совет ако може да ми кажете за пиење и тренинг. инаку имам широко градени плешки и сакам да ги потполнам. еве линкови од протеинот и гејнерот :
http://www.bodyfit.si/si/vpx-syngex-2270-g-i1607.shtml
http://www.the-nutrition.com/p100/68/izdelek-podrobno/PRO-Gainer
Gladijatori kaj Grcka ambasada mislam deka gledav edno vremeЗнае некој дали има кај нас вакво нешто?
Периодот кој го користев ми беше како надополна за калорискиот внес на дневно ниво, релативно задоволен иако неможеш да се потпреш само на него. Вкусот е одличен, зборам за ванилата. Протеин мутант од чоколадо исто имав ама не го бендисав на вкус.По користење има резулатати од гејнеров, колку маца качи и добар ли е на вкус ?
gladijatoriЗнае некој дали има кај нас вакво нешто?
Не фрлај пари за ова, направи си од оние за кревање ролетни.Знае некој дали има кај нас вакво нешто?
Може малку подетално околу ова?Благодарам.Не фрлај пари за ова, направи си од оние за кревање ролетни.
Значи ке отидеш кај што се продаваат ролетни и ке побараш кабел за ролетни (од оние широките, не за венецијанки ). Два метра би требало да ти бидат доволни. Ке исечеш 2 парчиња, ке го споиш краевите и ке ги залепиш со селотејп. Еве ги моите:Може малку подетално околу ова?Благодарам.
Значи ке отидеш кај што се продаваат ролетни и ке побараш кабел за ролетни (од оние широките, не за венецијанки ). Два метра би требало да ти бидат доволни. Ке исечеш 2 парчиња, ке го споиш краевите и ке ги залепиш со селотејп. Еве ги моите:
Се користат така што се мотаат околу шипката (ке ги моташ накај тебе, значи ке ги ставиш прво под шипката, инаку ке ти биде незгодно). За користење сум сигурен дека можеш да најдеш инструкции на youtube ако не ти е јасно.
Хмм да. Сепак, за заштита на зглобовите обични завои ке завршат подобра работа според мене, бар тоа користат појаките луѓе што ги знам. Како и да е, не сум фан на фенси опрема па можеби сум малку пристран.ама тие погоре се и со заштита на злгобовите..
После теретана-ОБАВЕЗНО.Кога е најубаво да се пие протеин, наутро и пред спиење или после вежбање и пред спиење?