Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
па дека он рече дека морало 30 или 60 минути пред тренинг да се јаде, ја некат јадам 90 минути пред тренинг

Член од
20 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
2
ме интересира има ли по македонија да се купи WEIGHTED VEST oд некаде? пошто вежбам дома а склековите ми станаа прелесни а онака со ранец небива баш не е секаде иста тежината
DRAGONBALL STYLE OOO YEAH XD

Член од
30 август 2011
Мислења
22
Поени од реакции
5
ај ако има некој подобро упатен со хемијава ако може да ме информира малку. имам 68 килограми и сум 174 висок. сакам уште едно 5-6 килограми да качам. сега купив протеин и гејнер. па некој совет ако може да ми кажете за пиење и тренинг. инаку имам широко градени плешки и сакам да ги потполнам. еве линкови од протеинот и гејнерот :

http://www.bodyfit.si/si/vpx-syngex-2270-g-i1607.shtml

http://www.the-nutrition.com/p100/68/izdelek-podrobno/PRO-Gainer

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Знае некој дали има кај нас вакво нешто?

O

Orion.

Гостин
ај ако има некој подобро упатен со хемијава ако може да ме информира малку. имам 68 килограми и сум 174 висок. сакам уште едно 5-6 килограми да качам. сега купив протеин и гејнер. па некој совет ако може да ми кажете за пиење и тренинг. инаку имам широко градени плешки и сакам да ги потполнам. еве линкови од протеинот и гејнерот :

http://www.bodyfit.si/si/vpx-syngex-2270-g-i1607.shtml

http://www.the-nutrition.com/p100/68/izdelek-podrobno/PRO-Gainer
Протеин и гејнер се суплементи, не се хемија!
--- надополнето: 11 август 2012 во 17:54 ---
Знае некој дали има кај нас вакво нешто?
Gladijatori kaj Grcka ambasada mislam deka gledav edno vreme

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
По користење има резулатати од гејнеров, колку маца качи и добар ли е на вкус ?
Периодот кој го користев ми беше како надополна за калорискиот внес на дневно ниво, релативно задоволен иако неможеш да се потпреш само на него. Вкусот е одличен, зборам за ванилата. Протеин мутант од чоколадо исто имав ама не го бендисав на вкус.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Може малку подетално околу ова?Благодарам.
Значи ке отидеш кај што се продаваат ролетни и ке побараш кабел за ролетни (од оние широките, не за венецијанки :) ). Два метра би требало да ти бидат доволни. Ке исечеш 2 парчиња, ке го споиш краевите и ке ги залепиш со селотејп. Еве ги моите:

Се користат така што се мотаат околу шипката (ке ги моташ накај тебе, значи ке ги ставиш прво под шипката, инаку ке ти биде незгодно). За користење сум сигурен дека можеш да најдеш инструкции на youtube ако не ти е јасно.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Значи ке отидеш кај што се продаваат ролетни и ке побараш кабел за ролетни (од оние широките, не за венецијанки :) ). Два метра би требало да ти бидат доволни. Ке исечеш 2 парчиња, ке го споиш краевите и ке ги залепиш со селотејп. Еве ги моите:

Се користат така што се мотаат околу шипката (ке ги моташ накај тебе, значи ке ги ставиш прво под шипката, инаку ке ти биде незгодно). За користење сум сигурен дека можеш да најдеш инструкции на youtube ако не ти е јасно.

ама тие погоре се и со заштита на злгобовите..

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
ама тие погоре се и со заштита на злгобовите..
Хмм да. Сепак, за заштита на зглобовите обични завои ке завршат подобра работа според мене, бар тоа користат појаките луѓе што ги знам. Како и да е, не сум фан на фенси опрема па можеби сум малку пристран.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Кога е најубаво да се пие протеин, наутро и пред спиење или после вежбање и пред спиење?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Мислам е најдобрата тема за вакво прашање:
Ќе може ли некој да ми препорача некоја теретана...која не е Борис Т. , а е во близина на Влае/Карпош/Центар... (Пола град xD ) , и има делумно нови справи... сумата е 2р план , не многу битна :]

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Кога е најубаво да се пие протеин, наутро и пред спиење или после вежбање и пред спиење?
После теретана-ОБАВЕЗНО.

ако имаш пари,добро би дошло и од сабајле.

А ако е протеин кој што споро се разложува,тогаш навечер би било подобра опција.

Kajgana Shop

На врв Bottom