Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Дечки... ми треба помош од вас за боди билдинг... епа вака да објаснам на кратко... имам основа оцртани гради, стомачни (6 pack), грбни и помалку бицепс и трицепс. Сакам летово малце да се позанимавам со боди билдинг во домашни услови па сакам да ми препорачате некоја добра програма за вежбање... имам тегови 2 KG и еден од 5-6 нзм точно колку е :P и вратило, склекови можам 30 максимум 40 во серија. П.С сакам повеќе стомачниве да ги истакнам и бицепс,трицепс :) Фала однапред ;)
Не е тоа боди билдинг,за почеток.

за бицепсот,вежбај со теговите,прави движења,пиши на јутуб имаш милијарда вежби,одбери кои највеќе ти се свигаат.

за трицепс,исто,пиши на јутуб и барај со еднорачни тегови кај има вежби,и прави пропаѓања,односно,нозете на под,рацете на столица или што било по високо,и гзот нека биде блиску до столицата или што и да биде тоа,и спуштај се

за грбот,вратилото,за градите склековите,и ако имаш клупа можеш да си правиш летања со еднорачните,истото и за рамо

стомачни,најди на јутуб некои по компллицирани,и прави ги секој 2 ден

и,колкав си ? години..

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Имам 15 години, иначе за стомачни од на YT никој не ми се свиѓаат... на пример овие повеќе боли вратот одколку стомакот... и заборајв да наведам горе... вежбам одвреме на време само не е баш редовно (зимата вежбав за распуст, и сега пред неполн месец почнав пак да вежбам) :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Имам 15 години, иначе за стомачни од на YT никој не ми се свиѓаат... на пример овие повеќе боли вратот одколку стомакот... и заборајв да наведам горе... вежбам одвреме на време само не е баш редовно (зимата вежбав за распуст, и сега пред неполн месец почнав пак да вежбам) :)
Извади ја програмата за стомачни од п90х добра е.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
те боли вратот пошто не ги правиш правилно

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Тука сме со години,јас ги имам праено овие вежби и ОК се,не ги правиш правилно,како што кажаа погоре,ради тоа те боли вратот.

вежбај константно,нека ти прејде во навика тоа.

ти кажав како-што да правиш,ако има нешто што не ти е јасно,пиши.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Фала мн. Иначе уште само ми треба програма кој ден што да вежбам и на колку дена да одмарам да не се оптеретувам мн. пример Понеделник гради, вторник стомачни, среда одмор, четврток грб и.т.н

Фала уште еднаш :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Фала мн. Иначе уште само ми треба програма кој ден што да вежбам и на колку дена да одмарам да не се оптеретувам мн. пример Понеделник гради, вторник стомачни, среда одмор, четврток грб и.т.н

Фала уште еднаш :)

почни вака

пон-среда-петок-стомачни,пон-стави тегчиња и вежбај бицепс и гради(склекови,и како што ти кажав со теговите)

среда-трицепс(ти кажав погоре како) и грб-вратило максимум дигај се,и пробувај правилно да се дигаш,широк фат

петок-рамо-ти кажав како

четврток можеш да ставиш пак склекови,или вежбај ги нозете тогаш

и два дена одмор...иако,можеш да вежбаш и секој ден,јас на почеток вежбав секој ден стомачни и склекови,по мнооогу склекови и стомачни,2 пати у ден...и само недела ми беше одмор...

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Доволно е само недела одмор и јас мислам... иначе уште едно прашање ми текна... :$ Еден другар се фалеше дека многу биле ефективни вежбите за стомачни на вратило... само ги креваш нозете нагоре колку што можеш... да е практикувам ова вежба?!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Доволно е само недела одмор и јас мислам... иначе уште едно прашање ми текна... :$ Еден другар се фалеше многу дека многу биле ефективни вежбите за стомачни на вратило... само ги креваш нозете нагоре колку што можеш... да е практикувам ова вежба?!
Практикувај ја,супер се тие.

Ќе си видиш сам,тие повеќе удираат на долни стомачни.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Ме искараа во теретана дека премногу сум трчал, не идело во комбинација со вежбањето сум ги топел мускулите така?
true or false? :)

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Ме искараа во теретана дека премногу сум трчал, не идело во комбинација со вежбањето сум ги топел мускулите така?
true or false? :)
Која ти е целта? Маса или дефиниција?
Колку пати неделно трчаш?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Доволни ли се вежбиве,за рамо ? за да ги опфатам сите глави подеднакво ?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.233
Доволни ли се вежбиве,за рамо ? за да ги опфатам сите глави подеднакво ?

Немаш за задно рамо. Уфрли вежба иста како првата со тегот позади глава. Јас последната би ја одбацил (бидејќи првата вежба е исто така за предно рамо а и подобра е) и би додал потисок со еднорачни тегови, таа како и летањето со еднорачни го вежба средното рамо, што е и најбитно за добивање на ширина во раменици.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Која ти е целта? Маса или дефиниција?
Колку пати неделно трчаш?
Правам кардио после секој тренинг 20-30 мин , плус сеа топло е скоро секој ден фудбал,баскет играм или возам точак.
Иначе сеа лето иде така да повеќе накај дефиниција, маса ке ставаме зимоска :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Немаш за задно рамо. Уфрли вежба иста како првата со тегот позади глава. Јас последната би ја одбацил (бидејќи првата вежба е исто така за предно рамо а и подобра е) и би додал потисок со еднорачни тегови, таа како и летањето со еднорачни го вежба средното рамо, што е и најбитно за добивање на ширина во раменици.

ај линк ако може за болдираното...

а за првото,ми кажаа дека можам да сјебам рамо со позади глава,башка,на почеток кога ги праев вежбите,праев и пред и позади глава,и мислам дека ми се сјебаа рамењата од тоа...:)

алтернатива,за задно ?
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 02:50 ---
Правам кардио после секој тренинг 20-30 мин , плус сеа топло е скоро секој ден фудбал,баскет играм или возам точак.
Иначе сеа лето иде така да повеќе накај дефиниција, маса ке ставаме зимоска :D
Ондак си ок,пази на храна да имаш протеин,земи веј протеин ако не пиеш,и немаш гајле :)

Kajgana Shop

На врв Bottom