Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
ајде луѓе да ве умарам уште малце со мојата диета...значи почнав сам своја диета и јадам на секој 2-3 саати т.е имам да речеме по 6-8 оброци на ден...јајца,салата,стек,батак,џигер,макарони,сутлиач и овошје(банани,јаболки и портокали)

овошјето претежно насабајле, а макароните или орзиот пред теретана... арно ама еве веќе 4ти ден ја држам и неам мрднато...значи утрото у пон бев 93,6 и денес сабајле бев 93,6...инаку секој ден праам кардио 20мин трчам 10 точак па тренинг па пак 20 со 10...

инаку пијам 3-4литри вода на ден... и неам тргнато сол и зејтин...т.е у салата си ставам онака малку зејтин(обичен) и сол си има и на месото и на макароните... ЧАРЕ?
Јас мислам дека убаво ти кажа Раде.. Премногу храна имаш,чиста храна си одбрал но ако ти е убаво распоредена во мали порции тогаш не гледам причина зошто да не топиш масти.Но можеби и преголеми ти се оброците. позз

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Јас мислам дека убаво ти кажа Раде.. Премногу храна имаш,чиста храна си одбрал но ако ти е убаво распоредена во мали порции тогаш не гледам причина зошто да не топиш масти.Но можеби и преголеми ти се оброците. позз

мали оброци ми се...така да не е премногу...еве до денес неам мрднато...од утре почињам нешто ново.... т.е

станувам у 7ам и јадам портокал во 8 стек во 9 портокал и така натака...до 7 попладне каде што прекинувам се до другиот ден... па да видиме :D

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
мали оброци ми се...така да не е премногу...еве до денес неам мрднато...од утре почињам нешто ново.... т.е

станувам у 7ам и јадам портокал во 8 стек во 9 портокал и така натака...до 7 попладне каде што прекинувам се до другиот ден... па да видиме :D
најдобро стани во 9-10 изеди 1 портокал.. потоа за 2-3 сата стек.. не претерувај со овошјата и тие имаат доста калории може тоа те кочи :)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366

да дадам мое мислење.. мислам дека портокал не ти треба, ако сакаш да имаш видливи резултати избаци го овошјето, избаци сутлиашот и биди на месо само, за да ги внесеш витамините и минералите што ги има во овошјето земи си мултивитамински апчиња. 100% ќе го убрзаш процесот и не внесувај премногу јаглени хидрати

Член од
26 јануари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Bi gi zamolil poiskusnite ovde na forumov sto imale iskustvo so dianabol(metan) i go zemale oralno a so nego isto taka zemale i zastita dali ima nekoi nus pojavi i kako vlijae na vnatresnite organi a osobeno na crniot drob zatoa sto kolku sto procitav najveke na nego vlijael.Aj ve molam nekoj sto go zemal ova neka mi dade malce poopsiren odgovor ako ne e problem.Pozdrav i fala vi odnapred!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Еден совет. Имам проблеми кога дигам на бенч да држам рамнотежа во зглобот на шаката па ако ставам поголема тежина бенчот ми бега на една страна.Значи не ми е проблем тежината која треба да ја дигнам туку рамнотежата што треба да ја држам. Затоа пак кога дигам тежина на механичка справа за гради без проблем дигам тежини поголеми од оние дечки со кои дигаме исти тежини на бенч. Дали да баталам вежбање на бенч и да се фокусирам само на справи или има некое чаре?

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Еден совет. Имам проблеми кога дигам на бенч да држам рамнотежа во зглобот на шаката па ако ставам поголема тежина бенчот ми бега на една страна.Значи не ми е проблем тежината која треба да ја дигнам туку рамнотежата што треба да ја држам. Затоа пак кога дигам тежина на механичка справа за гради без проблем дигам тежини поголеми од оние дечки со кои дигаме исти тежини на бенч. Дали да баталам вежбање на бенч и да се фокусирам само на справи или има некое чаре?
си пробал со стегачи за зглобови за бодибилдери?

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Bi gi zamolil poiskusnite ovde na forumov sto imale iskustvo so dianabol(metan) i go zemale oralno a so nego isto taka zemale i zastita dali ima nekoi nus pojavi i kako vlijae na vnatresnite organi a osobeno na crniot drob zatoa sto kolku sto procitav najveke na nego vlijael.Aj ve molam nekoj sto go zemal ova neka mi dade malce poopsiren odgovor ako ne e problem.Pozdrav i fala vi odnapred!
неам лично искуство со хемија но од тоа што иам слушано мислам дека метанот е најштетен од сите врсти на хемии и може да ти го напраи џигерот партал , а како што знаеш џигерот е најголемиот и еден од поважните органи.... а пак дека Дека Дик-от бил еден од стероидите со најмалку side effects да не речам ич, освен , ОСВЕН тоа што може да не ти се дига додека го зимаш , или пак одкако ке престанеш!! :) али јебига мораш се
жртвуеш, а не ко она пичка од Брус Лија што шикао кокс и јебео свако вечер, то није спортиста!! :)

шала на страна чим си стигнал овде на форум да прашуваш за шеми мислам дека баш и не треба да зимаш, размисли два пати :smir:

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Немам пробано. Да не знаеш каде се продаваат во Скопје ?
по продавниците за суплементи, мислам во гладијатори кај седмица има или пак карши фонта некоја продавница таму демек сигурно имало , не сум сигурен :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ако си нов ќе треба време да ја совладаш стабилноста на bench-press.
Искрено, на повеќето бодибилдери бенчот им е омилена справа, не гледам зошто би се откажал.
Само време, биди сконцентриран за време на вежбањето и ќе совладаш.
Исто стегачите ти се добар избор, ако сакаш ќе ти пратам ПП за каде можеш да ги најдеш.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Колку грама протеини има во 250г пилешки виршли ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom