Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.656
Поени од реакции
11.315
Ќе те цитирам на оваа тема зошто мислам дека е посоодветна.

Дали ти се намали уреа од тогаш? Пиеше нешто и дали намали со внес на протеини?
Направив крвна слика за сосема друга работа и ми искочи зголемена уреа.
Сум правел неколку крвни слики од тогаш, ама не обраќав внимание на уреата, најверојатно во граници на нормала беше. Не пиев ништо, нит намалив протеини, туку напротив, дури и ги зголемив :D
Тој проблем тогаш сам си го решив, продолжив да го пијам шејкот насабајле, меѓутоа секој ден го правев без една од состојките и тој ден кога не ставив ленено семе, немав никаков симптом. Излезе дека е од лененото семе, некоја презаситеност или слично… од тогаш (2018 год) го избегавам и немам никаков проблем..

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.336
Поени од реакции
9.458
Сум правел неколку крвни слики од тогаш, ама не обраќав внимание на уреата, најверојатно во граници на нормала беше. Не пиев ништо, нит намалив протеини, туку напротив, дури и ги зголемив :D
Тој проблем тогаш сам си го решив, продолжив да го пијам шејкот насабајле, меѓутоа секој ден го правев без една од состојките и тој ден кога не ставив ленено семе, немав никаков симптом. Излезе дека е од лененото семе, некоја презаситеност или слично… од тогаш (2018 год) го избегавам и немам никаков проблем..
neznam kolku e povrzano, eden drugar, mu ispadna alergija na polen. familijarno imaat pceli i prodavaat med,
zgolemil doza na med dnevno znacitelno, pravel ispituvanja pa mu rekle nekoja alergiska reakcija.
i zdrava hrana so oset, eve od se i sesto pokazuva reakcii.

C

confusion

Гостин
Добра апликација или страна за гледање вежби?
Два три месеци едно исто вежбам, нешто менувам во теретана така од нога ама сакам да видам некои планови или распореди.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.150
Поени од реакции
36.324
Renaissance Periodization е интересен канал, разгледајте го, има добри видеа.

Вчера вежбав нозе, искомбинирав од овие 2 видеа (видео1, видео2), и денес не можам да станам од стол :D

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.190
Поени од реакции
12.502
Renaissance Periodization е интересен канал, разгледајте го, има добри видеа.

Вчера вежбав нозе, искомбинирав од овие 2 видеа (видео1, видео2), и денес не можам да станам од стол :D
По работите што му ги имам гледано, сите вежби му се подбрани баш со таа цел. Другиот ден да не можеш да јадеш со лажица, туку да те хранат. @МаксАлегри ја следи неговата програма, и јас ја разгледав, ама малку сложни комбинации има.
Автоматски споено мислење:

Инаку со оваа програма ја следам јас, и планирам да ја терам до НГ.
IMG_20230915_091252.jpg
IMG_20230915_091308.jpg IMG_20230915_091328.jpg

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.150
Поени од реакции
36.324
По работите што му ги имам гледано, сите вежби му се подбрани баш со таа цел. Другиот ден да не можеш да јадеш со лажица, туку да те хранат. @МаксАлегри ја следи неговата програма, и јас ја разгледав, ама малку сложни комбинации има.

Прегледај го приврзокот 390819
Прегледај го приврзокот 390820Прегледај го приврзокот 390821
Не сум ја видел целата програма, ова онака го направив, дури вртев на орбитрек ми излезе видеово.
Нозете ги вежбаш еднаш, или 2 пати неделно?

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.115
Поени од реакции
2.204
Не сум ја видел целата програма, ова онака го направив, дури вртев на орбитрек ми излезе видеово.
Нозете ги вежбаш еднаш, или 2 пати неделно?
Јас според неговата ги вежбам два пати, еднаш се со чучањ еднаш со мртво, задна ложа ме боли од минатата недела.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
1.996
Поени од реакции
1.475

Прегледај го приврзокот 390819
Прегледај го приврзокот 390820Прегледај го приврзокот 390821
Имаш резултати со оваја програма? Вака ми делува добра а и баш ми одговара да ти ја украдам за во трета смена на работа ќе ми е таман :ojeaa:

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
3.190
Поени од реакции
12.502
Имаш резултати со оваја програма? Вака ми делува добра а и баш ми одговара да ти ја украдам за во трета смена на работа ќе ми е таман :ojeaa:
Втора недела како ја практикувам. Задоволен сум сеа за сеа.
Малку модофицирана од програмата на Jeff Nipar

Последно уредено:
Член од
22 септември 2018
Мислења
193
Поени од реакции
123
Добар е Jeff Nippard, супер видеа има, и има што да се научи од него. Има исто тренирано со John Meadows, квалитетни му се видеата.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
1.996
Поени од реакции
1.475
По колку грама цитрулин цитрат користите пред тренинг?

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.150
Поени од реакции
36.324
Моментално користам 5гр и исто како да не го пијам. Иначе со 14гр шо осеќаше ?
Јас никогаш не го пијам чист него, секогаш го комбинирам со други работи, во моментов: таурин 3гр, бета аланин 5-6гр, наутро пијам креатин моно и глутамин, и кафе.
Инаку на високата доза имав чудно чувство во градите, читав и други имаа пишувано за сличен проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom