Како што пишав и погоре, не се замарајте до тој степен со вакви работи. Тој тестирал на тамошна конзерва, ти ако тестираш на тукашна ќе добиеш и различни резултати и со конкретни бројки.
Јас порано купував еден период омега 3 суплементи, али веќе не планирам да давам ни денар на нив.
Инаку да сардината е подобар извор од туната, ја имаш често и свежа во Рамстор ја имам купено, а имаш и во некои рибарници.
Според мене уште подобра и поефтина варијанта која ја конзумирам од сардината е папалина(sprat), оваа е џабалук, ја имаш замрзната во сите маркети, имаат јак вкус и мирис и доста луѓе поради тоа ги избегнуваат. Инаку ако сакаш поздрава подготовка стави ги на тивок оган во тенџерче со: лимон, бибер, оригано, маслиново масло, лукче, ловоров лист и остави ги да крчкаат подолг период (коските ќе им се стопат комплет), или пак печи ги (првото знае да замириса многу, јас најчесто ги правам по втората метода на хартија за печење во рерна).