Бодибилдинг дневник

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615
Наздравје нека ми е почеток на stronglifts 5x5 и овој пат без откажување, па поткровјето мини теретанче да си го напраам.
Одмор да не видам од мањкање на плочки - само нека има прогресија.
Се чуствувам позитивно последно време и знам дека овој пат е вистинскиот пат без откажувања ради глупи причини.

едит: па да се почастам со уше едно 20 кила плочки и креатин и зма шо побрзо
 
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
^^^ @Isak Keyten
и јас сум во слична ситуација, ако вежбаш тоа обавезно инвестирај во power cage. И ако мислиш за сериозно, уште од сеги набави си олимписки тежини, јас земав стандардни добро додуша не планирав powerlifting ама ипак имам 90кг со се шипка ама малку се, а да докупувам обични не се исплати, обичниве шипки држат докај 120-130 како што знам така да ништо.
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615
ggwp
stronglifts op
неам пари за нови плочки а ги надраснав старите
oh well, time under tension + lower rest + focusing muscle + push,pull,legs,off од сеа
па да видиме и со поголем реп рејнџ колку време ќе ми треба да ги израснам
also - cutting is over - 2nd day of bulk
cant wait to measure results in a few months
 

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Cela fakin zima ne sum mrdnal, na kraj mi tekna malce sklekovi i L-sit holds ama nisho bitno.. Zavchera prv put u teretana posle mesec dena, produzhiv so isti tezhini kako pred odmor, i da, edvaj idam duri i denes :D

Zgora na toa vchera 2 saata basket. Gg

Sent from my Xperia Tipo using Tapatalk
 

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Откако се вратив, некако поспоро ми иде враќање во форма, воглавно пошто зглобовите ми се чувствуваат послабо, па повредив и лакт и рамо.
Ама стигнав 155кг на мртво, така да тука сме, ќе ја биде до лето. (Не сум сезонски вежбач, жими мајка)
Уште масти ме мачат, ама искрено нит кардио сум правел нит ништо.
Да довршам уште една недела со оваа тренинг програма, па ќе склопам нешто што ми вклучува HIIT.

Немам нит протеин уште купено, нит BCAA нит ништо.
Малку несериозно се осеќам сезонава, ама пак океј резултатски ми иде.
Идеи за мотивација, некој? Слики од лани, едино, нема почуден осеќај коа ќе си го пипнеш салото со една рака, а во друга држиш слика на која шо вените од прст до града ти искочиле.
 
Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
@Misery
Од спортисти кои ме мотивираат се овие: императорот, helmut, alexey, franco, сценава итн итн има од билдериве и други како на пример ruhl, phil...., од музика ова: ramstein, epic и тн и тн и најмногу напредокот кој го гледам на огледало секојдневно :) Се посигурен и посилен се чувствувам и повеќе сила имам од ден на ден баш поради таа причина, да го достигнам својот максимум.
 
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
после 3 weeks off ради повреда се вракаме назад, да се надеваме на што побрза muscle memory :) валјда во една недела ке вратам 90 посто ако не и 100
 

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
DSC_0144.JPG

Пуна канта протеин, ама буквално :LOL:

Да споделам кратко мислење за нутриционистичкиве продавници кај нас во Скопјево, не дека некој го боли ваквото..

Како и да е, јесда уште неам ни 18 години и сум копиљ за постариве фаци по продавнициве, знам што сакам и не дозволувам некој да ми продава муда за бубрези. Пошто располагам со доста тенок буџет, и за разлика од тие на мои години што мама и тато им зимаат се што ќе посаќаат, ја сум научен уште од помал да си работам за тоа што ми треба, така да го купувам САМО тоа што ми треба.

Прва дестинација, едит - не пишувам име да не испадне серам репутација. Влагаме внатре со другарот што ќе делиме по пола, и не сме ни пречекани ни со едно обично "здраво". Сигурно типот што работеше внатре помисли дека неаме поима што бараме тука па нема ни да се замара да ни продаде нешто. Сепак тој што беше со мене е брз на уста ама поспор на мозок, почна да прашуе за некои суплементи дур ги читав вредностите на едно протеинче. Ваљда тука продавачот укопча дека му е прилика да наметне некој продукт што уопште не ни треба, и почна да објаснуе како тој протеин имал боље вредности од било кој друг кај нас, немал филери, бил тестиран вака така онака, што ми дое смешно. Дур си објаснуеше, отворив на интернет повеќе информации за продуктот, и само чекав да видам до кај ќе иде со глупостите што му искачаа од уста, да видам колку далеку идат. Сега ми е јасно како еден познаник земал пола кило декстроза без да знае што е тоа.. срамота. Ми текнува уште проба да ни дае попуст од МАГИЧНИ 100 денари!

Втора дестинација, дечкото што работеше внатре мислам дека денот му се укења кога виде дека помлади личности се приближуваат накај неговата продавница. Незаинтересиран ни да објасни што како, али добро е, спомна барем дека е на попуст од 2800 на 2400. За жал, тоа беше најдобрата опција за делење што ја најдовме со другарот, па моравме да зееме од таму. Тој што работеше внатре, кога му спомнавме дали би сакал да ни измери по 1.150кг за по пола да поделиме, културно не одјеба демек "немало" вага кај нив, што ми дое смешно.

Ме интересира, дали генерално сите продавачи во вакви продавници се полу/целосно дегени? Ги интересира нешто друго освен профит? Главна причина зашто ги пофалив PBC во некоја друга тема беше затоа што за разлика од другиве сељаци тука, место да ми наметнат продукт уствари ми рекоа почекај, рано ти е, што значи колку толку ги интересира за доброто на клиентелата.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom