Блек Метал Музика

Член од
24 април 2024
Мислења
35
Поени од реакции
123
Ја отварам темава за да споделуваме Блек Метал песни/албуми од светот па и Македонија, кратко и јасно.

Правилата се:

1. Мора да се знае јасно каков Блек Метал е песната/албумот
2. Да не се повторува истата песна/албум по 100пати, проверете пред да објавите ве молам
3. Жанрата немора да е 100% Блек Метал, може да биде Blackened Trash, Blackened Punk итн итн....
4. Нема навредувачки коментари кон ликот што објавил песна/албум за то што тебе не ти се допаѓат, а баш ако ти сметат земи сушај Тејлор Свифт.
5. Задолжително е да се нагласи песната на кој артист спаѓа, на кој албум, која година е изведен и од која држава доаѓа.

Фала што прочитавте и останете ВИСТИНСКИ КVЛТЕРИ!
Автоматски споено мислење:

Бенд: Kommando Peste Noire / KPN
Албум: La Sanie des siècles - Panégyrique de la dégénérescence
Година: 2 август 2006 година
Локација: Франција
Жанра: Фолк Блек Метал / НСБМ

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.151
Поени од реакции
25.149
Не слушам блек метал. Највеќе што можам да прифатам е паган/фолк метал со примеси од Блек.
Ова би го издвоил како нешто онтопик на темава.

Член од
12 март 2012
Мислења
199
Поени од реакции
161
Повеќе сум по треш металот,ама од кога ја слушнав оваа песна почнав се повеќе да слушам и блек.

Cradle of Filth
Midian 2000 год.
Her Ghost in the Fog

Член од
24 април 2024
Мислења
35
Поени од реакции
123

Бенд: Марас
Албум: Through the Lands of Ancient Makedon
Година: Септември 2007
Локација: Гевгелија
Жанра: Фолк Блек Метал / Преработка на Народна песна

Еве нешто народно ама на мој начин xD

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.961
Поени од реакции
24.166
Имам широк дијазепам на слух за различни жанрови, ама сепак не слушам баш се, но можам да сфатам дека нешто што мене не ми прави смисла на друг му прави. Освен со блек метал. Може единствената музика кон која имам предрасуди. Да слушаш музика која звучи како мешавина од човек кој повраќа на веце шолја додека истовремено го дерат жив треба да не е нешто во ред со тебе. Никогаш не сфатив и најверојатно и нема да сфатам како некој може доброволно да го слуша ова. А на пример сум бил и на Drew McDowall кога беше во Скопје. Во публика бевме 5-6 души.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.514
Поени од реакции
2.608
Имам широк дијазепам на слух за различни жанрови, ама сепак не слушам баш се, но можам да сфатам дека нешто што мене не ми прави смисла на друг му прави. Освен со блек метал. Може единствената музика кон која имам предрасуди. Да слушаш музика која звучи како мешавина од човек кој повраќа на веце шолја додека истовремено го дерат жив треба да не е нешто во ред со тебе. Никогаш не сфатив и најверојатно и нема да сфатам како некој може доброволно да го слуша ова. А на пример сум бил и на Drew McDowall кога беше во Скопје. Во публика бевме 5-6 души.

Исто мислење имав дур не го слушнав албумов, дури би го ставил во топ 10.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.762
Поени од реакции
6.380

Блек метал е еџи музика и како таква прифатлива за слушање најкасно до матура, после тоа е срамота.

Доволно е да прочиташ за Мејхем, Варг и остали што музикава ја праеле на тие години и биле тешки edge lordови. Туѓ срам да те изеде.

Варг Викернес

Хипербореец
Член од
12 август 2024
Мислења
7
Поени од реакции
3

Бенд: Сокира Перуна
Албум: Слово
Година: 24ти јули 2010 година
Локација: Украина
Жанра: РАЦ/Блек Метал
Автоматски споено мислење:

Блек метал е еџи музика и како таква прифатлива за слушање најкасно до матура, после тоа е срамота.

Доволно е да прочиташ за Мејхем, Варг и остали што музикава ја праеле на тие години и биле тешки edge lordови. Туѓ срам да те изеде.
Оф-топик: Нема ништо еџи во слушање блек метал во постари години, премногу Блек Металци постари од 30год имам запознаено во Македонија а конкретно во Охрид и Струга плус Блек Металот е намерно таков “чуден“ “невообичаен“ итн итн... поради тоа што не е за секого ;) единствено може да биде ако се еден од оние позерите што само слушаат Мејхем и Дарктрон и ставаат по дома крстови наопаку или пак тетовирале пентаграм, тоа е веќе еџи а не самото слушање на музиката

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.958
Поени од реакции
11.968
Не постојат повеќе.

Држава: Македонија
Бенд: Aeon Arcanum