Бесплатна eнергија - возможно или не?

Член од
23 мај 2019
Мислења
3.681
Поени од реакции
4.339
Кога криво ќе ги поставите темелите ќе добиете крива градба!
На самиот почетокот е вметнато погрешно гледање на поимот Free Energy - Бесплатна Енергија.
Овој поим бесплатна енергија подразбира дека корисникот истата не би ја плаќал а не дека истата се добива бесплатно, што е друга тема.
Но, спинерите инсистираат дека поимот бесплатна енергија значи перпетум мобиле прва врста и со тоа прават несогледива штета, затоа што од ништо не можеш да добиеш нешто, тоа му е на секого јасно. Заради ова сите кои се обидуваат да исфрлат свои пронајдоци и на тој начин животот го направат полесен се ставени на листа за одстрел и инквизицијата си тера со векови.

Патентните заводи кои се замислени техничките новитети да ги испитат и да тестираат колку се новитети а колку шарлатанство за жал имаат и друга цел, а тоа е да контролираат кои и какви иновации ќе се пласираат со што контролата е сигурна. Има стотици патенти кои (најчесто им се става ознака дека таквите патенти би ја загрозиле безбедноста на ... знаете кого) нема да го видат светлото на денот. Да речеме дека оваа и е нормално на оваа цивилизациска скала, за мене се многу полоши лицата кои се наметнуваат како авторитети и делат лекции дека бесплатаната енергија е невозможна имаат благородни цели а тоа е тие секогаш да бидат оние кои ќе ве водат а вие сте со ниско образование сиромашни и не знам какви затоа сте должни да им ја плаќате енергијата - наскоро може и воздухот, не може вие да дишете воздух а да не платите каква е тоа демократија!

Дека и покрај голем број на тролови-спинери и друг вид на човечки отпад луѓето и понатаму продолжуваат да истражуваат да експериментираат и понекогаш навистина сме сведоци на технолошки пронајдоци кои се револуционерни и не носат се поблиску до Бесплатанта Енергија.

Еве еден пример за тоа (првото нешто што ми паѓа на памет е дека скопската циганерија конешно ќе може да се ослободи од нивните отровни гасови!), во Ј. Кореа има една група ентузијасти кои бутка неколку проекти а се сите базирани на употреба на стални магнети и нивно поефикасно користење.
Ова е само еден од повеќето проекти (морам да признам дека генераторот е многу интересен и дека ќе се обидам нешто слично и јас да реплицирам, колку успешно ќе видиме), ги има повеќе и се ширум светот, интернетот нашата планета Земја ја направи глобално село и овозможи побрза размена на информациите па и технолошките, ова повеќе не може да се запре, се поголем број на луѓе се информираат... прашањето е што копитарите ќе смислат за да го забават или прекинат овој процес, за кој сметам дека се одвива на повеќе нивоа и е незапирлив... можеби ќе треба децении но процесот во крајна линија ќе доведе до бесплатна енергија -услов за слобода!

Еве како еден воодушевен човек од проектот за магнетно-фрикционен бојлер, инаку повеќе од една деценија ги следи овие процеси, говори целиот возбуден дека пронајдокот е револуционерен, погледнете и можеби и самите ќе се уверите или пак ќе видите тоа што го сакате, право на избор...

БТГ генератор 25 кВт КПД 1000%. Этого не может быть!!!

(на друго место пишува ефикасност 800%, но и да е само 103,2% е револуционерно!)
 
Член од
4 декември 2019
Мислења
1
Поени од реакции
0
Prvi zakon termodinamike - Zakon o očuvanju energije
Energija se ne može stvoriti ni iz čega niti se može uništiti, već se može samo prenijeti iz jednog oblika u drugi, ili s jednog tijela na drugi.
Alternativna formulacija glasi: nemoguće je napraviti stroj (perpetuum mobile) koji bi stvarao energiju ni iz čega.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Termodinamika#Drugi_zakon_termodinamike
Поопширно на англиски:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thermodynamics
Ако на некому не му се допаѓа Википедија нека бара други извори. Мене ме мрзи. А и во ред е пренесено. Нема потреба да се бара на друго место во случајов.
Toa e точно.Се е во зависност од тоа што подрзабираш под беслпатна енергија.
Ова е закон кој не може да се преправи.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom