Барселона - Реал Мадрид [ЕЛ КЛАСИКО], четврток, 23.08, 22:30

Кој ќе биде победник во првиот дуел?


  • Вкупно гласачи
    119
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
9.998
Поени од реакции
6.023
Смејте се вие ама Викторче има повеќе трофеи од Буфон :cautious:
Тачно, но од друга страна гледано пак, и Педро(пример) има повеќе трофери од Роналдо, ама е далеку од него. Нешто слично како ривалското голманче на твоето тимче.
На крај краева и до средината е. Ни Буфон имал среќа да освои ЛШ, ни Роналдо, ама оние двајца(како пример) никогаш нема да бидат како овие. Ниту квалитативно, ниту карактерно.:)
 
Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Научи ги правилата за офсајд. Освен рацете, со секој друг дел од телото ако си понапред од одбранбениот играч си во офсајд.
хммм... интересно... не сум сретнал досега некој да суди офсајд само ради тоа што некој е само со телото понапред од одбранбениот играч... :/
како и да е, тоа не е причина со која треба да се тешат фановите на Реал, грешката е минимална и тешко дека некој би можел да ја забележи, а да не е на слика или успорена снимка.
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.018
Поени од реакции
22.923
--- надополнето: 24 август 2012 во 03:08 ---
п.с. кристијано роналдо 4 гола на последните 4 утакмици на Кам Ноу Меси на последните 5 утакмици без гол од игра :нинџ:
Сега почнавме да гледаме и голови од игра. Уште малце, па ќе почнете да зборите, дека 10 утакмици нема дадено гол со глава против Реал:pos:
 
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.280
Do večeras mi SuperKup nije bio medju ciljevima. Tretirao sam ga kao dobar pripremni meč, ali večeras sam se uvjerio da smo jači od Barce, i svom silom ćemo na Bernabeu ići po ubjedljivu pobjedu.

Iznenadjen sam koliko je Barcelona oslabila, očekivao sam totalno drugačiji pristup s njihove strane, ali Tito ne može diktirati tempo koji je stvarao Guardiola.

Žalim sto od samog starta nismo počeli sa 3 napadača. Vjerujte da bi večeras bilo najmanje 3-0 u našu korist, ali kao što već rekoh' očekivao sam drugačiji pristup s njihove strane. Očekujte spektakl u Madridu." završio je Mou.
*Novinarka Marce : Kako komentirate ovaj poraz od 3-2.
Mourinho : "Zar smo mi uopce porazeni ? Koliko ja znam bilo je 1-2 za nas"
Пратете си го овој лудиов на лечење. Ја како што гледав вчера некој друг тим падна во темпо и го немаше цело прво полувреме и добар дел од второ.
 

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.581
Поени од реакции
13.214
Пратете си го овој лудиов на лечење. Ја како што гледав вчера некој друг тим падна во темпо и го немаше цело прво полувреме и добар дел од второ.
Кај го изјавил ова, не ми личи на него...
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
^ Абе какво прашање, не излетувајте ко Курир со измислени вести.

еве го баш на МАРКА интервјуто:


"No me ha gustado el primer gol del Barcelona, ha sido un error del juez de línea. No quiero ser crítico con algunas decisiones desde el primer partido. Ya sabes de lo que hablo y no hablo".

Así analizó el encuentro: "El primer tiempo no me ha gustado. A veces haces un juego que no quieres hacer. El Barcelona no nos ha dejado salir con peligro y ha sido muy superior. Después hemos hecho un juego completamente diferente".

"Callejón jugó muy bien. En el primer tiempo no ha tenido influencia ofensiva, pero en la segunda parte ha hecho lo que queríamos y ha preparado el partido para que Di María. Era un partido importante y me ha gustado su trabajo. Es un suplente muy querido por mí", añadió Mourinho.

Al técnico le preguntaron por Kaká: "Si necesitaba de hacer cambios ofensivos tenía a Higuaín y Di María, más Lass y Granero para el centro del campo y dos defensores como Marcelo y Varane, por lo que Kaká no entraba en mis planes".
или сеа да зеам да исфантазирам ја интервју на Тито и да пишам дека е наследник на Јосип Броз а Мурињо е Хитлер.
 
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.280
Веста ја прочитав од фан странава, ја пратам долго време ама овој пут се изглупираа со извртени зборови
https://www.facebook.com/MSSZRMK

Отпосле го најдов цел прес и видов дека не е така. Извинете
 

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.018
Поени од реакции
22.923
Ево го офсајдот од друг агол.

Линијата е лошо повлечена, ама се гледа дека се во линија.
 

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
9.998
Поени од реакции
6.023
и на ова.
Требало видеото да носи наслов, Валдес - Бест Моментс ...
Си имал чоекот свои моменти, ги има и ќе ги има. Но е далеку од еден од најдобрите.
Буфон, Касиљас, Ноер, Чех, Жулио Цезар, Лорис, Артур Боруч, Шчезни, и едно мексиканче со виктана долга коса(не ми текнуе име), и да не набројувам уште многу. Па и еден Пинто е подобар. Сите овие се многу подобри од тој. Замора Трофејот кој се дава на голман со најмалце примени голови го има добиено 5 пати, најмногу поради одбраната на Барселона првиот пат, и најмногу поради средниот ред и нападот во овие 4 пати по ред. Киксови им се дешаваат на сите, па дури и на горенаведените, ама овој претерува. Сакаше Зидан да изиграва, или можеби Роналдињо?
 

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
-------------
Мурињо почна да ме разочарува, во Интер барем имаше за што да јаде лајна за судиите, судиите во Италија не судеа многу за Интер кога Мурињо беше тренер, али сега во никој случај не го оправдувам тоа јадење лајна за судиите... едноставно изгледа не сака да го прифати фактот дека во последните неколку години, а и сега додека е он тренер на Реал, Барса се подоминантни и тоа го покажуваат на терен... Плус, судијата можеше уште два пати да покаже на белата точка внатре во шеснаесетникот на Реал, али нели кралски ко кралски клуб судиите замижуваат понекогаш, барем за во Шпанија...
од друга страна пак сакам Мурињо да се научи како да прифати пораз, треба малце да се понашат како кралски клуб, а не како пички на крајот од утакмицата ако губат да кршат нози и после натпреварот да плачат дека Барса дале гол од офсајд и не досудиле 3 пенали за Реал... иако тоа со кршењето нози на крај од утакмицата го прави тој натпревар уште поинтересен за нас гледачите, али тоа не е ни малку фудбалски, на крај само треба да му се честита на противникот за победата, да се земат медалите за освоеното второ место и да си се тешат дома дека Барса дале гол од офсајд xD
Мурињо од кога е дојден во Реал Мадрид секогаш се жали на судиите и секогаш јавноста ја насочува кон судиите и нивните евентуални грешки против Мадридскиот тим за неговите играчи да не чуствуваат никаков притисок односно играчите се недопирливи...тоа тој го прави намерно бидејќи знае дека Барселона е подобра екипа и нормално со притисокот кој го врши низ медиумите се прави голема фама..зошто на пример никогаш нема изјавено дека поради Рамос примаат секое класико гол и дека се губи на офсајд стапици??..зошто не изјави дека Марсело и Пепе се исто така слаби алки во одбраната и тие општо се главни виновници поради примените голови??..

играчите се секогаш недопирливи и други се криви за евентуалните сплет на околности..само малце испаѓа смешно бидејќи минатата година кога Мадрид ја освоија титулата во Ла Лига на Барселона судиите му правеа кастрирање каде што ќе стигнеа и сега пак коментира демек Барселона има помош..а и плус пред три дена белите играа против Валенсија и на гостите му беше поништен чист гол од евидентна ситуација и требаше натпреварот да заврши 1-2 ама сепка Реал Мадрид е мора да му се попушти..поентата ми е дека и Барселона и Мадрид имаат привилегии кај судиите во Шпанија
 
I

IBIZA SOUND

Гостин
Мурињо:"Да ги оставиме судиите, Барса беше подобра :)


ne veruvam vakvo nesto da izjavi mou :D
 
Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Mnogu pateticni ste bre aman,te ofsajt bilo te ne bilo. a milimetri se vo prasane...
A dali imase penal za Sancez od Koentrao koga mu ja pikna nogata pred da sutira ? Ista situacija bese i koga mu svirnaa penal na Cesc od Pujol na LS...
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom