Бандера од ЕВН на сред влез во двор и нејзина дислокација

Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.824
ич не ги бива. Конретно бандера врзана за дрво кое е скапано им викаш да ја средат, мува не ги лази.
 
Член од
9 февруари 2023
Мислења
2
Поени од реакции
1
Јас колку што читам во делот што си го заокружил се вели дека барањето ти е застарено. Значи те одбиваат. Велат ако најдеш друга локација за бандерата, ќе дојдат екипи на увид, и ако е во ред новата локација ќе ја преместат бандерата, а ти да си го платиш трошокот за преместување на постоечката. Не знам што не е јасно?
Ne, me razbirajte pogresno ne se raboti za ne jasno, koga se raboti za Evn jasno kako den, Evn ne se jasni kako moze ako platis za dislokacija kje ti premestat a, da baras da si ja dilslociraat na nivni trosok zatoa sto im se naogja vo privaten imot togas sopstvenikot e odbien, za pari moze a, bez pari ne. Zgora na toa so noviot zakon vo smetkite za prenos na elk. enr. fakticki od privaten imot koj se steknale so pravo na koristnje za dobroto na narodot i zastita na covekovata sresina se vrsi prenos od tugj imot,. Tuka vo slucajov nie sme kiradzii na sopstven imot im plakjame za prenos, ne oni. Prenos na elek. ener. pred 4meseca go donesoa zakonot. Kadija te tuzi, Kadija ti sudi
 
Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.063
da baras da si ja dilslociraat na nivni trosok zatoa sto im se naogja vo privaten imot togas sopstvenikot e odbien, za pari moze a, bez pari ne.
Јас имам нива наследена од дедо ми, на која има далновод. Давале пари на времето кога поставувале бандери и далноводи, можеби дедо ми зел пари, не знам. Проблемот на пример, мене не ми е што имам далновод среде нивата, ОК, цивилизација сакаме, струја до секоја куќа, туку стариот армиран бетонски далновод го урнале за да направат нов, и го оставиле во нивата, со што е уште повеќе неупотреблива. Повеќе пати им пишував мејлови и барања да го тргнат, првиот пат ми одговорија дека известиле екипа, ќе дојде да ги отстрани урнатините, после веќе не ми одговараа, и нормално никој не дојде.
На крајот си платив на локални луѓе кои со трактор го изнесоа чудото.
Тоа е со ЕВН.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom