БАТА чевли и нивниот квалитет?

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Сите сме слушнале за БАТА, но дали се согласуваме дека иако бренд, овој модел е доста неквалитетен и сеуште се држи на стара слава од славната БАТА ШУС од пред 100 години. Јас како и многу од моите другари се имаме зафркнато и имаме купено чевли од БАТА. Верувале или не сите до еден се имаме покајано. Јас си купив патики и за 3-4 месеци се искинаа на ѓонот од долу. Моите другари имаа купено зимски чевли пред пола година и партал станаа. Дали овие имаат некоја гаранција на чевлите жити се. Е така е кога немам црно на бело ке си се жалам по форуми наместо да си прашам за гаранција. Пишете искуства за оваа, според мене, компанија која продава чкарт полош од кинескиот.
 
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.012
Имам еден пар чизми и еден пар кондури од Бата. Не можам да се пожалам на квалитетот - напротив, ми се чини дека ќе ги носам уште долго време. Е, сега, цената не е баш ниска.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Од Бата што и да сум купила излегло квалитетно и го носам дооолг период. Има едни салонки душа им извадив, еве трета година тераат, а бе гајле немаат, не се скоро воопшто оштетени.
Задоволна сум од Бата, барем мене секогаш ми се погодувале.
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Aha, kako ne.
Kupiv kondurcinjam crni pred...3 god moze ima.
I kako demek garancija. Nosev, posle mesec dena mi se odlepi toa gumata odozdolu.
Otidov, gi vrativ, gi smeniv za drugi. Isto nosev mesec i pol, dva meseci, se skinaa. Gi vrativ i gi nacekav na popust.
Pa si zemav 3 para :)
 
S

Shaman

Гостин
јас кондури од БАТА ги носам 2 години.
не нон-стоп ама ги носам и немаат гајле.
 
Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Не Бата туку БаЌа. Чешка фирма е и тоа Т со опавче на чешки се чита Ќ. Колку да знаете. Бев во Чешка и сите ми се смееа кога реков Бата. Инаку одлична фирма е многу добри кондури прават.
 

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
Засега сум купила еден пар сандали и се покажаа одлично. Е сега, можно е во сите тие модели да протнат и нешто шкарт и дефектно (што ми се случи со едни чевли од Пеко) па да се погоди да се искинат брзо или да не се удобни.
 
Член од
31 мај 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ајде и јас да го споделам моето лошо искуство со чевлите на Бата.

Пред неколку месеци купив чевли со Air System од Бата 5000 МКД. Скоро и да не ги носев, бидејќи дојде зимата. Прво што покажа беше кожата, почна да губи од сјајот иако ги чистев со убави бои за чевли.
Си викам не ги носев на снег, што се случува со чевлите, па и да сум ги носел на снег, за тоа се нели чевли, ама ќе отидам во ГТЦ кај стариот што чисти чевли, ќе ги светне и пак ќе бидат како нови :)
И така си седам јас еден ден на состанок, сум скрстил нозе така самоуверен и кога да погледнам во чевелот, ѓонот на пола. Го јадев срамот, но добро што никој од присутните не забележал или не ми кажаа.
Веднаш после состанок во продавницата на Бата во Соравија. Продавачката ми вика имаат шест месеци гаранција и ќе ги рекламираат. Само да донесам фискална сметка. Си викам супер, не се постари од шест месеци, ја имам кутијата дома, сигурно и фискалната.
Но дома кутијата без фискална. Кутијата со мене, директ во банка, вадам извештај за плаќањето, бидејќи платив со картица и си мислев дека не ми е потребна фискална сметка, имам доказ за плаќањето, на кутијата има етикета за кои чевли се работи, стои дека се купени од МК...
Продавачката во Бата пак ме одеба, без фискална нема рекламација. Јас и кажав дека имам доказ за плаќање и тие можат да си извадат копија од фискална. Таа ми рече дека е можно, сепак јас немам фискална сметка.
Побарав да зборувам со шефот, но тој по втор пат беше на слижбен пат во странство, но сепак ќе ме контактираат. Си викам јас, колку јака компанија, шефовите постојано се во странство, сигурно на некои семинари :)
После два дена добивам телефонски повик и пак истото. Без фискална нема рекламација.

Ми излезе месечно 1000 ден за да носам чевли од Бата.

Знаете, скоро цела фамилија купуваме во Бата, но веќе никој не купил, а нема ни да купи. После моите жалење кај колегите и тие ми кажаа лошо искуство со Бата.
Претходно купував од Geox. Можеби се малку поскапи но се многу поквалитетни. Сега пак сум префрлен пак на Geox.

Инаку, порано сум купувал чевли и од 2000 ден. Истите се многу поквалитетни од Бата и еве ги сосема здрави во подрум.

Не се лажете да купувате од Бата.
 
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Имам три пара кондури од кај нив, првите ги купив пред 3 години и уште ги носам. Ок се, не можам да се пожалам, иако ми е криво што не шишаат како овци, бидејќи кај нас ги продаваат поскапо отколку во ЕУ!
Да бидам попрецизна, ако некои кондури чинеле 40 евра, па ви даваат попуст демек 25 евра, не се лажете. Се запрепастив кога дознав дека истите кондури во ЕУ се 25 евра, нормална цена, без попуст. Ни П од попустот не добиваме:(

Пеко исто така продава фалш кинески кондури (на некои модели им ја држи упорно истата цена иако се стари по неколку години), а Адамс се прескапи. Врти сучи тоа ти е.
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Пеко исто така продава фалш кинески кондури (на некои модели им ја држи упорно истата цена иако се стари по неколку години), а Адамс се прескапи. Врти сучи тоа ти е.
Od Peko sekoja kondura/sandala/papuca sto ja imam kupeno, mi trae minimum 5 godini.
Posledno nesto mi se kozni sandali, hand made demek, gi ubiv od nosenje, vekje vtora godina eve ne gi soblakam. Se nemaat ni istegnato, a pesacam so niv baagi, gazam po pesok, prasini, voda, se imaat preziveano :)
Morav da gi pofalam, mnogu se ubavi, also :D
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Изгледа се е до тоа како ќе се погодат или легнат на нога, последно се разочарав од Merrell .
Колегата ги купи на работа и ги носеше добри 3 години секојдневно без да стави ништо на нив. Исто како него користев Oakley со кои направив добри километри. Кога се одлучував за нови чевли се одлучив за Merrell-от и ги платив околу 100-тина евра со вибрам ѓон и горотекс. Се искинаа за неполна година истите и покрај тоа што ги носев само по асфалт и редовно ги одржував со спреј за чевли.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.290
Поени од реакции
15.508
Има попуст во Бата 50%, вреди да се отиде.
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Леле јас си реков дека сигурно сум исклучок шо имат проблеми со Bata,а нив пола работи шкарт им биле:facepalm:Мене пред некоја недела ми се скинаја/скршија/превиткаја едни сандали од таму шо ми беа купени.Ги купив 4000 денари и очеквев бајаги да ги носам не тие од нигде никаде да се деформирет(n)
 

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
Од што сите веќе не купуваат од Бата уште од темава 2012та, минатата недела решетките ги спуштаа муштериите да чекаат во ред ПРЕД ВРАТА додека не излезе некој, за да влезе друг.

Чевлите си газат хаха... :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom