БАРАМ СРЕЌЕН БРАЧЕН ПАР!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.542
e aj sakle veruvale sakale ne ., ama so soprugata sme zaedno od 1974 a vo brak od 1986., pa sega aj udrete matematika ispagja okolu 30 godini zaednichko bitisuvanje., e da navistina potrebna e golema hemija vakvo neshto da se isturka ., i seushte srekni ., iveruvam do i hhaa ., na sekoj od vas bi mu posakal brak kako mojot., i odnosi so soprugata/soprugot., aj bidete mi zhivi i zdravi:coffee:
Заклучокот се наметнува сам по себе.За среќен брак неопходно е мажот да биде шутрак.:D
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Заклучокот се наметнува сам по себе.За среќен брак неопходно е мажот да биде шутрак.:D
Или во превод мажот да е ќор, а жената да е слепа.

п.с. Знајш која е разликата измеѓу ќор и слеп?
 

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
36.764
Поени од реакции
29.026
:) P.S., za machorka ., ili da e opsenar:D:coffee:
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.881
Брак ко брак ако бараш среќни брачни парови тешко дека ке ги најдеш
 
Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Сите среќни семејства се исто. Секое несреќно семејство е несрќно на свој начин. Толстој.
Од толку несреќни, среќните не може да се познаат. Јас знам едни. Тетка ми и тетин ми. И на другарка ми нејзините. Тоа се две брачни двојки кои живеат во хармонија. ама кој како си ја наредил... :love: :)
 
Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Точно е дека кога ќе се родат деца во бракот партнерите знаат да забегаат со внимание и потресување над детето и да заборават што биле претходно и во што се претвориле. Најчест фактор за несреќни бракови е меѓусебното обвинување за било каков проблем, од најмал и занемарлив до најголем каде што треба да се седне со време и да се бара решение кое ќе биде во интерес на двајцата. Е, не...на партнерите им е најлесно да се клукаат меѓусебно и да губат време обвинувајќи се за нешто што се случило, додек тој ист проблем зема замав, наместо да најдат модул како понатака да не се случи истото. А проблеми имаат сите, како и среќни моменти. Среќата во бракот е релативна работа и нема дефиниција за тоа. Сите ние си изнаоѓаме задоволство во различни работи. Најфино би било кога од старт и двајцата партнери ги усреќуваат исти работи. Доблест е да се потрудиш да го разбереш партнерот што го прави среќен и зошто, исто и тој тебе. Најлесно е да кукаш како не ти е добар бракот и притоа, освен кукање да не правиш ништо тоа да го промениш.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom