За жал немам друга идеа за решение досега на три различни уреди(Моторола,t-phone и кинески бренд) ми работи одлично
Дали го имаш пробано ова
Поддршка

За жал немам друга идеа за решение досега на три различни уреди(Моторола,t-phone и кинески бренд) ми работи одлично
Дали го имаш пробано ова
На 90% и овие брзини им се доволни за домашна употреба а што се однесува до стабилноста генерално јас сум задоволен барем од домашниот кој ми е со обичен бакарен кабел бидејки немам оптика.3500 денари се невиден луксуз за мене за некаква си претплата за тв,интернет и 2 мобилни линии но секој си има своја математика и како му одговара така нека си плаќа.1. На 90% им треба нова технологија и ДОБРА брзина и стабилност а не помалце пари.
Не, не моеш да кажеш дека 1гбпс за тие пари на ФТТХ е скапо. Особено ако видиш Телеком, Телекабел и останатите колку ти наплаќаат за 1гбпс брзина. Во Телеком кога прашав последен пат беше 3000+ само за Нет. А во А1 3000 те фаќа Л пакети со 2 мобилни линии на М (со се бесплатно). Епа има разлика.
На крај краева секаде има избор. Најди подобра понуда и тоа е тоа.
Кај мене сеа за сеа само Телеком се избор со Оптика така да ќе си спремам 3500 денари месечно во наредните 2 години за Магента пакетот и се надевам дека нема да иам проблеми. Пошто лично ми е битно да имам и брзина и стабилност.
Е сеа да имав ФТТХ од А1 истото без никаков попуст ќе ми доеше 2800 (цени од нивната страна) и плус ќе добие 1гигабит наместо 100 мбпс ама јебеш га.
Така да не брат, ако треба да бирам помеѓу бакар, комбо бокс или оптика во секој случај ќе изберам оптика. Така да нови технологии и боље линија СЕКОГАШ пред поефтина претплата. Барем за мене
И за мене се луксуз и големи пари, ама пуста потреба. Пошто опциите се тие, или комбо бокс или оптика од телеком, пошто на бакарот што го имам само со 1 пуштен тв уред знае да коцка слика а брзина на нет е и повеќе од жалосна. Вифи скоро и да не се пушта, едноставно се троши 4џи на телефони пошто е неограничено.На 90% и овие брзини им се доволни за домашна употреба а што се однесува до стабилноста генерално јас сум задоволен барем од домашниот кој ми е со обичен бакарен кабел бидејки немам оптика.3500 денари се невиден луксуз за мене за некаква си претплата за тв,интернет и 2 мобилни линии но секој си има своја математика и како му одговара така нека си плаќа.
1 Gbps заврши понудата за М и L пакетите, сега ќе има посебен пакет за оваа брзина и тоа достапна само на оптика од А1.И за мене се луксуз и големи пари, ама пуста потреба. Пошто опциите се тие, или комбо бокс или оптика од телеком, пошто на бакарот што го имам само со 1 пуштен тв уред знае да коцка слика а брзина на нет е и повеќе од жалосна. Вифи скоро и да не се пушта, едноставно се троши 4џи на телефони пошто е неограничено.
Да ја немало таа модернизација кај тебе исто би било ако не и бетер. Ама еве, конечно после 20 години им текна да модернизираат тука мрежа и да инвестираат во оптика а не да се влече нет по линија што моите родители ја ставале за да имаат фиксен телефон.
Ни ја нема да се бунам да сум на ВДСЛ преку Телеком или Доксис преку А1. А рачунај на 10км радиус од плоштад во Скопје имаш многу места којшто имаат ужасна инфраструктура. За другите градови исто да не праиме џабе муабет.
Наместо да се радуваме што во скоро сите градови се шири Оптика преку Телеком па и А1 ние тука збориме дали треба да е 200-300 денари поефтино.
Брат, не ме сфаќај погрешно ама интернетов што го иам ни 200 ни 300 денари поефтино не ми вреди да го плаќам коа 1 обичен состанок на тимс со камера не можам да имам, коа за се што ми треба да сработам морам на хотспот да го правам.
Јас те сфаќам и ти што сакаш да кажеш, само рачунај дека порано на времето пакетите за нет беа по 10гб за домашен интернет и повеќето од нас не ги трошеа, за се и по 1 терабајт сообраќај да имаат луѓе без да го осетат. Многу повеќе нет се троши количински, многу поголеми брзини се потребни за нормално да си up to datе, а сигурно нема цел свет да стои у место и да не напредува.
На крај краева што ќе ни е тогаш 4џи? И 3џи беше топ на времето. Или па сеа претерувањево со 5џи. Абе дај ни 3џи и намали 300 денари од претплатата таман си е 4-5 мбпс брзина![]()
xplore nemas razmenaJas po greska namesto xplore, gley, sum pustil so razmena, ama ziva glupost bilo ....mislev deka e istoto nesto...
Vidov ama kasno nema vrska, zemaa 60gb, ama toa e, 9d sega ke znam...xplore nemas razmena
A1 Combo Box M e so brzina 50/21 Gbps заврши понудата за М и L пакетите, сега ќе има посебен пакет за оваа брзина и тоа достапна само на оптика од А1.
За местата каде што нема техничка можност за користење на наведените брзини од 50/5 или 50/50,100/10или 100/100 и 200/200, А1 ви нуди комбо бокс со брзини 20/1 и 50/2 и ADSL/VDSL/RENT оптика. ADSL 16/1, VDSL 50/10, оптиката преку телеком со брзини 30/30, 50/50 и 100/100.
На мојата локација достапни технологии се ADSL/ Combo Box/ VDSL. За VDSL одбиваат од телеком намерно, а на ADSL да се приклучувам нема шанси заради тоа што самиот бакар е стара технологија и не сакам да си имам многу мака со интернетот. Плаќам за 20/1 и за домашна употреба задоволително е.
Nervi imame na pretek,ama posle opravajne na mrezata(Prilep) brzinata e poslaba od prethodno i na Lte ima gluvi povici(aloo/aloo/aloo me slusass....)na 2i3g povicite se okA1 Combo Box M e so brzina 50/2
Автоматски споено мислење:
Probishtip, Shtip i Kochani sledni za obnova na mreza, ako ste od tamu, spremajte celicni nervi mesecot, ama posle ke e extra![]()
A stana najlosa otkako direktorot od vip zamina vo Telekom ...А1 е најголемото срање што постои дрски вработени, плус немаат УРЕДИ значи не можеш договор да обновиш пошто у магацин ништо нема на залиха се служат со објаснување дека нема уреди во магацин и ќе им стигнат за 2-3 недели на граница била. ТОТАЛЕН КРШ и катастрофа идам у Телеком имаат намалени претплати и многу бенефти... ова А1 е најлоша компанија во Македонија.
А1 е најголема катастрофа моментално.............................A stana najlosa otkako direktorot od vip zamina vo Telekom ...
Nee dzabe skopje-drzavaIma promeni vo Hrvatska (koja upravuva u so A1 vo Mk). Ke se oseti promenata nabrzo...
Skopje pojacano, od 600/700 na 900+
Прегледај го приврзокот 392980
Prilep, na 30-40metri od baznata koja e Upgrejdirana,kako sto vikaat od 1234,(koj e od Prilep kaj kristal palas baznata)Nee dzabe skopje-drzava
sramota e ova da bide apdejtirana bazna ccc ajde ke pocekame do Nova da ja zavrsat cela mrezaPrilep, na 30-40metri od baznata koja e Upgrejdirana,kako sto vikaat od 1234,(koj e od Prilep kaj kristal palas baznata)