Ахмети:При промена на границите јас не преземам одговорност да бидам чувар на мирот во Македонија

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.913
Поени од реакции
7.831
Тешко,сега Грујо има 10год да му го отече на Ахмети за хашките случаи дека попуштил.Мислам дека не е спремен за толку големи отстапки зошто и членовите во ВМРО се многу изреволтирани за хаг, случ.
pa toa ne zavisi od Grujo i Ahmeti, toa bese taka dogovoreno koga se albanizira Struga ako ne se lazam i taka ke bide,nema sega cudenje, ako nekogo sega go boli za Kicevo trebase da se misle koga gledaa filmski maraton i fudbal cel den.
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
Нациите имат различни приоритети - едни се борат тамо и каде има и един от нив и другите му помагат, а има вакви,кои се затварат само во своите граници и това за нив е се.
Едни са големи индивидуалисти, други држат на групата,масата,обштото.
Тук станува прашане за крвна врзка,а не за сограгани.
е fmi, колку си во право за ова
погледни ја статијава само
Албанците во Македонија ги бојкотираат

српските производи

Во знак на солидарност со своите сонародници од Косово, Албанците во некои делови од Македонија ги бојкотираат српските производи, напиша неодамна дневникот на албански јазик од Скопје, „Факти.
Весникот пишува и дека српските производи се добро познати во Македонија и можат да бидат препознаени по нивниот бар код со број 860.


на Фејсбук започнала засилена кампања која ги повикува луѓето да ги забранат српските производи во Албанија, Косово, Македонија и прешевската долина, како и во другите подрачја на кои живеат Албанците.

http://www.plusinfo.mk/vest/11732/Fakti-Albancite-vo-Makedonija-gi-bojkotiraat-srpskite-proizvodi
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.204
Поени од реакции
78.731
Види молимте, Албанците од Македонија ги бојкотираат српските производи затоа што Србите у соседната држава дигнале глава и не дозволиле да им напраат уште еден 17 март.
Па уште у кампањата се вклучил и дневен весник.
ОК, нивна работа (мада со ова, на некој начин и нас не зацврстуваат во котелот).

А што ли треба уште да се деси Македонецот да почне да бојкотира албански фирми?
Нема уште многу работи кои може да ни ги напраат.
Дали на некој му текнало да напраи список на албански фирми?
Не знам на фејсбук дали има нешто такво (пошто не го користам).
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
2.522
Не летајте... на никој не му одговара во моментов нова поделба.

Ако нешто се случува, бидете сигурни дека Косово како држава нема да постои.
не ми е јасно само како тоа нема да постои? и од каде си ти толку сигурен?

П.С ако аљи амети не превзема одговорност да биде чувар на мирот во македонија што никој не го ни бара а и не ни помислува ( скраја да е ахмети да ми го чува мене редот и мирот а богами и вас ) тогаш нека не превзема одговорност за било какви акции кои би можеле да се одвиваат во таква ситуација. особено не како во 2001 година. ке се здружеле албанците сами меѓу себе и никој немало да може да ги спречи.. и така тоа сами од себе они си најдоа оружје сами од себе униформи ровови така сами од себе добиа бесплатен автобускки превоз ( читај арачиново - превезување на албанците со автобуси ). едноставно мислам дека најубаво ке биде за сите почнувајки од него па натака да стои на страна и мудро да молчи.
--- надополнето: Aug 16, 2011 8:26 PM ---
На Европа и на УСА им треба Косово се ќе направат за да опстане.
требаШЕ... на америте повеќе не им треба. еве ти една проста причина.. пред извесен период ја напуштија онаа база или шо и да беше во косово.. што мислисш ЗАШТО? онака од чиста мира им текна ај бе доста беше овде мирно е веќе нема потреба од нас ?
 
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Jas bi sakal da dojde do promena na granicite i da se sozdadat etnicki cisti teritorii na Balkanot oti mi se cini samo taka moze ovoj region da zapocne da prosperira. Inaku bi prodolzile so vekovnive problemi uste nekolku veka , se dodeka povtorno ne dojdeme do momentot na krvoprolevanje. Posakuvam razmena na teritorii i naselenie , kade sto kako sto miluvaat denes da recat politicarive, nema da ima pobednici i gubitnici. Nie imame nasi teritorii i naselenija i vo Albanija i vo grcija i vo Bugarija, pa i vo Kosovo veruvam. Dokolku tie imaat doblest da postignat politicka soglasnost da se postignat soodvetni raspredelbi i razmeni so cel da se iscistat nasite segasni drzavi na etnicki plan, toa bi bilo dobro za site nas. Obedinuvanje i sozdavanje na nasite t.n. zamisleni golemi drzavi.
Nekoi teritorii ke se zgolemat, nekoi ke se namalat ama ke isceznat problemite od etnickata podelenost i razlicnite viduvanja koi zadiraat vo nacionalnite cuvstvitelni temi koi ni predizvikuvaat dopolnitelni problemi. A takvi problemi postojat na celiot Balkan. Mislam deka so politicka volja, posrednistvo na megunarodnata zaednica i nezavisni megunarodni eksperti vakvite idei se ostvarlivi vo bliska idnina i ke sprecat idni krvoprolevanja i zagubi na ekonomski plan na site balkanski drzavi i ke go zabrzaat prosperitetot na balkanskite zemji.
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Кој е тој бе што ќе ти отстапи парче земја?????
Инаку и јас сум за чисто етнички територии,па и за размена на население ама промена на границите не знам како би се постигнала.Читате и во темата за Косово колку штета ќе имаме и ние доколку се случи таа поделба.Балканот секогаш бил и ќе биде една темпирана бомба,па не дај боже се случи некаква промена тогаш не се знае кој со кого би имал проблем.
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.172
Поени од реакции
4.132
Колку темпирани бомби има во Европа.Белгија,Баскија,Северна Ирска...
 

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.478
Како што минува времето гледам дека цел свет станува темпирана бомба.
 
Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
^ Кој е тој бе што ќе ти отстапи парче земја?????
Инаку и јас сум за чисто етнички територии,па и за размена на население ама промена на границите не знам како би се постигнала.Читате и во темата за Косово колку штета ќе имаме и ние доколку се случи таа поделба.Балканот секогаш бил и ќе биде една темпирана бомба,па не дај боже се случи некаква промена тогаш не се знае кој со кого би имал проблем.
Jas ke ti otstapam tebe, ti ke mi otstapis ,mene. Zatoa spomnav kompromis i vmesanost na megunarodni faktori odnosno eksperti. Ima mnogu etnicki makedonci i makedonski teritorii vo sosedstvoto po granicnite pojasi okolu R.Makedonija. Megutoa velat deka istorijata ne zapisala osvoeni t.e. pripojuvanje na novi, teritorii, bez da se prolee krv. Mene mi izgleda teoretski izvodlivo i so pozitivni pridobivki. Ako so dobra volja se se moze eve ti Evropo dobar proekt, pa realiziraj go, ne samo na Balkanot ami na teritorijata na cela Evropa, pa taka cisti da go zapocneme gradenjeto na obedineta i prosperitetna Evropa.[/quote]
 

Kajgana Shop

На врв Bottom