Анатомија на перверзијата

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
IDIOT, n. A member of a large and powerful tribe whose influence in human affairs has always been dominant and controlling. The Idiot's activity is not confined to any special field of thought or action, but "pervades and regulates the whole." He has the last word in everything; his decision is unappealable. He sets the fashions and opinion of taste, dictates the limitations of speech and circumscribes conduct with a dead-line.
Добре дојдовте во мојот свет. Секој ден го започнувам со ритуал - станување од кревет (блах), телесно чистење (блах), облекување (блах) и излегување од дома (блах). Да, спремен сум тој момент да се впуштам во убав општествен однос, во кој треба да касам и кубам за да успеам. За да биде погнасно морам да имам насмевка на лицето, да им се правам пред тие што ги касам и кубам пријател, кога самите знаат дека ќе им станам (ако веќе не им сум) непријател и тие ќе мораат да ме касаат и кубат мене.

Ќе почнам од основа карактеристика кај луѓето, која голем дел од животот ги тера да прават нешто.
ECCENTRICITY, n. A method of distinction so cheap that fools employ it to accentuate their incapacity.
Аха. Ги има пун курац на форумов. Кој повеќе, кој помалку. Некој пред многу години утврдил дека неупадливоста треба да се одбегнува ет ол костс. Така се стимулира сите да направиме нешто еднакво на тоа што е на границата на забранетоста (ретко кој е храбар да направи нешто вон таа граница оти е деклариран како социопат)... Мртви кученца. Да. Тоа ќе ставам на главата. Капа од мртви кученца со утробата нанадвор. И ќе светка! И ќе напраам лош музички правец и ќе се правиме неконформисти! Ќе пркосам до крајот на светот затоа што најважно е да се биеш со лошите прифаќачи на старото и одбивачи на новото. Блех.

Ова не носи до следната поделба на животот на просечниот човек:

0. Раѓање
1. Очекувања
2. Разочарувања
3. Мастурбација (општествена.)
4. Смрт.

0: раѓање

Првиот погрешен чекор. Мхм. Се собрала сета оваа материја за да створи живот. А некој уште после ќе испадне неблагодарен. Цццц...

1. Очекувања.

Имаш 9 години. Го гледаш бездомникот надвор, гладен е. Си викаш зошто не го прибере некој, да го нахрани. Топол оброк под 70 денари. НЕЕЕЕ! Емотивните суштества наречени луѓе, викаат НЕ! Лош е, извалкан, ГНАСНО! Ќе умре уште малку и онака троши само воздух. Што не земе да работи. Хмм , не може, сите викаат дека е смрден и неспособен ти текнува?!

2. Разочарувања.

Сфаќаш дека чичкото е мртов уште пред да се роди. Ако ти изгори утре неосигураниот стан и ти ќе станеш Чичко, т.е. Дете во твојот случај. И веќе гнасно чуство ти се шири по телото. Тоа е разочарувањето. Ова е после размислувањата, солзите. Ова си ти, веќе силуван од светот. Кој би помислил дека за некое време и ти ќе станеш силувач. И ќе ставиш капа од мртви кученца и ќе парадираш наоколу со курот и ќе ебеш мали деца што сакаат бездомници! Ха!

4. Мастурбација (општествена)

Јеп. Еве го тој дел. Киди факер и све тоа.


5. Смрт

Ти, земјата, црвите. Време за мала интимност....


-------
Многу сакав порано да гледам ТВ. Луѓе како и нас, кои за разлика од нас имаат уште една моќ. Да разговараат. Јеп, на крајот на епизодата/сезоната/серијата сите доаѓаат до заклучок, се ракуваат и среќни се (иако загубиле близок во несреќабла бла бла). Го нема тоа во вистинскиот живот. Се удираме еден од друг додека еден од нас не падне на земја и сме среќни (насмеани!) зашто и нас не кине од болка телото, а еве конечно ќе имаме малку одмор се додека не рипнеме во нова борба. Не напојуваат победите, малите победи и живееме на мали стази...

Се надевам дека еден ден ќе научи човештвото да комуницира, да се доискаже, да изгледа како серија малце повеќе. Оти вака од луѓе како само си се дерат едни на други ми се повраќа.



Бада
 
С

Сатори

Гостин
И тоа аплицира на тоа дека треба да се направи што???
Кажуваш што се го прави општеството едно малечко и гнило јаболко, ама сепак го испушташ најважниот дел...што понатаму, зошто, како, каде???
Ако кажеш како е, не е исто како да си кажал како да се поправи!:helou:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom