Оти ми те сакам ти реплицирам!
Зошто хаотичен? Напротив, таквиот систем се покажал како функционален и добро организиран, се додека жедните за моќ не го заебале од страна.
Одлуките можат да се донесуваат и по пат на хоризонтална организација, не само со вертикална.
Мислиш нашите истомисленици немаат его? И ние знаеме да се спукаме меѓу себе, или да си го мериме на кој му е поголем, ама на крајот пак застануваме еден до друг. Нештото што сега не’ зближува се вика „борба за слобода“, а при успешен обид би се викало само „слобода“.
Јас можам се да ти кажам и да те убедувам до сабајле. Ако си толку голем скептик, нека не биде далеку, можам да те однесам до Грција(ако имаш желба и време нормално
). Таму има место каде полиција не смее да припари. Ќе можеш да видиш на лице место како луѓето знаат добро да се организираат и без авторитет.
На крај краева, свесни сме дека моментално не е возможно да се реализира нашата замисла, свесни сме за игнорантноста на луѓето, свесни сме дека треба уште многу работа и крвопролевање, ама тоа не значи дека треба да се помириме со тиранијата во светот.
Пушти идеологијата, мене лично како човек ова ме убива. Не можам да поднесам неправда, не можам да поднесам поделба на класи, раси, нации итн. Исто така и не ми е јасен самонаметливиот авторитет. Никогаш нема да успеам да го прифатам.
Браво за вас!