STEALTH
God is a DJ
- Член од
- 25 ноември 2011
- Мислења
- 10.700
- Поени од реакции
- 14.665
Дечки, имам една идеја што подолго време ми се матка низ главата, но поради X причини до сега е нереализирана. Дури и моментално поради финансиите тешко да ја реализирам, но имам преголема желба, така што знам дека ќе биде и тоа.
Имено имам план, тргнувајќи од Штип да ја прошетам цела Македонија т.е сите градови во неа. Тука би вклучувало и спиење по градовите. Мене многу ме интересира пошто до сега не сум рачунал колку километри би поминал со кола и колку би ме чинело целото патешествие. Значи не мислам да се задржувам во секој град по еден ден, туку во зависност од тоа што има да се види во него т.е главните знаменитости на тој град, по некое кафе и тоа е тоа. Ако се оди да се посетат сите интересни места ОКОЛУ тој град ќе нема крај.
Еве листа на сите градови во Македонија, наредени тргнувајќи од Штип преку Велес, па на југ:
Еве ја и турата поделена на 4 пошто Гугл Мапс не дава повеќе од 10 дестинации одедншка:
Штип - Демир Хисар (330км)
Демир Хисар - Куманово (350км)
Куманово - Берово (270км)
Берово - Штип (290км)
Отприлика некаде се фаќа околу 1250 километри.
Ако земам во обѕир дека колата ми троши некаде околу 7-8 литра на 100км тогаш доаѓам до 104 литра т.е ставени на Лукоил се стига до сума од околу 7000 денари само за гориво. Со патарини, спиење во неколку места, како и трошоци се доаѓа до сума од 200-250 евра за двајца.
Мислам дека вакво патешествие за тие пари и те како вреди и ќе остане во сеќавање за цел живот.
Имено имам план, тргнувајќи од Штип да ја прошетам цела Македонија т.е сите градови во неа. Тука би вклучувало и спиење по градовите. Мене многу ме интересира пошто до сега не сум рачунал колку километри би поминал со кола и колку би ме чинело целото патешествие. Значи не мислам да се задржувам во секој град по еден ден, туку во зависност од тоа што има да се види во него т.е главните знаменитости на тој град, по некое кафе и тоа е тоа. Ако се оди да се посетат сите интересни места ОКОЛУ тој град ќе нема крај.
Еве листа на сите градови во Македонија, наредени тргнувајќи од Штип преку Велес, па на југ:
1. Штип
2. Св. Николе
3. Велес
4. Неготино
5. Кавадарци
6. Прилеп
7. Македонски Брод
8. Кичево
9. Крушево
10. Демир Хисар
11. Битола
12. Ресен
13. Охрид
14. Струга
15. Дебар
16. Гостивар
17. Тетово
18. Скопје
19. Куманово
20. Крива Паланка
21. Кратово
22. Пробиштип
23. Кочани
24. Виница
25. Македонска Каменица
26. Делчево
27. Пехчево
28. Берово
29. Струмица
30. Валандово
31. Дојран
32. Богданци
33. Гевгелија
34. Демир Капија
35. Радовиш и назад за Штип
2. Св. Николе
3. Велес
4. Неготино
5. Кавадарци
6. Прилеп
7. Македонски Брод
8. Кичево
9. Крушево
10. Демир Хисар
11. Битола
12. Ресен
13. Охрид
14. Струга
15. Дебар
16. Гостивар
17. Тетово
18. Скопје
19. Куманово
20. Крива Паланка
21. Кратово
22. Пробиштип
23. Кочани
24. Виница
25. Македонска Каменица
26. Делчево
27. Пехчево
28. Берово
29. Струмица
30. Валандово
31. Дојран
32. Богданци
33. Гевгелија
34. Демир Капија
35. Радовиш и назад за Штип
Еве ја и турата поделена на 4 пошто Гугл Мапс не дава повеќе од 10 дестинации одедншка:
Штип - Демир Хисар (330км)

Демир Хисар - Куманово (350км)

Куманово - Берово (270км)

Берово - Штип (290км)

Отприлика некаде се фаќа околу 1250 километри.
Ако земам во обѕир дека колата ми троши некаде околу 7-8 литра на 100км тогаш доаѓам до 104 литра т.е ставени на Лукоил се стига до сума од околу 7000 денари само за гориво. Со патарини, спиење во неколку места, како и трошоци се доаѓа до сума од 200-250 евра за двајца.
Мислам дека вакво патешествие за тие пари и те како вреди и ќе остане во сеќавање за цел живот.