Слабо...Турист пропадна остана само Пчела таму...Само Космос во Чаршија за ќебапи.Друго се е оверајтед.Што ќе кажете за Турист и Сараево?
Сердарот има добар кебап во чаршијаСлабо...Турист пропадна остана само Пчела таму...Само Космос во Чаршија за ќебапи.Друго се е оверајтед.
Во кебапите од овие пријатели мои најдоа штрафКебапчилница Фонтана кај стара рампа.
Многу грешиш... Голема филозофија e да направиш добра плескавица или ќебап. Во „едноставните“ работи се гледа умешноста на готвачот бидејќи нема простор за импровизација.што филозофија има у ќебапите? Имам јадено на милион места и секаде ми е скоро исто. Сумливо месо на скара, но сепак вкусно. Највеќе имам јадено у буњаковец пазарчето додека студирав. 10 ден ќебапче, ќе натепаш десетка ко човек и не ти се јаде после до вечер.
Ако сакаш да јадеш добри ќебапи во Скопје, прво треба да отидеш до Прилеп да си купиш амур, а после да пазиш да не ги загорешМногу грешиш... Голема филозофија e да направиш добра плескавица или ќебап. Во „едноставните“ работи се гледа умешноста на готвачот бидејќи нема простор за импровизација.
За плескавици/ќебапи се е важно: од соодносот на мешаното месото до зачини и „стоење“ на смесата.
Најверојатно истата таа Фонтана се наоѓа и позади автобуската карши Градежен факултет...еден од најдобрите ќебапи во СК заедно со Едека и Кај 61 (Влае)Кебапчилница Фонтана кај стара рампа.
Да, ако ги правиш дома а во ќебапчичница најпрво месото најмалку е месо а и тоа што е можеби месо е од Бразил или Аргентина стоено со месеци и често со поминат рок, додатоците да не ги спомнувам.Многу грешиш... Голема филозофија e да направиш добра плескавица или ќебап. Во „едноставните“ работи се гледа умешноста на готвачот бидејќи нема простор за импровизација.
За плескавици/ќебапи се е важно: од соодносот на мешаното месото до зачини и „стоење“ на смесата.
Има голема разлика од место до место...Точно е тоа, ама има и места кои внимаваат. Секогаш го спомнувам Тото како едно од места со посолидни ќебапи. Кога се смени куварот, се смени и целосно квалитетот на ќебапите.. Не го смениле добавувачот или месото...Да, ако ги правиш дома а во ќебапчичница најпрво месото најмалку е месо а и тоа што е можеби месо е од Бразил или Аргентина стоено со месеци и често со поминат рок, додатоците да не ги спомнувам.
Се штеди на еден денар така да се ставаат најевтините суровини со единствен критериум да нема масовно тровање на гостите, другото ништо не е важно затоа што квалитетот и стандардот на храна ни е непостоечки.
Каде е уствари старата Тетекс ќебапџилница?Тетекс, стар Тетекс кебапчилницата, не сендвичарата и бутките низ град. Прошлиот пат јадев, велам нема шанси да се волку јаки изгледа гладен сум многу, вчера пак јадев, ќебапот е врв. Повлекувам постови дека во Космос има најдобар кебап, Тетекс бр. 1.