Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

R

Roten 96

Гостин
ја пак со проблем ако може да се нарече воопшто проблем...Сега ми искочи ваква ситуација другарките на мојава и пушкаат чудни статуси на фб и и велат 10 грешки што жените ги прават во почетокот на врската...Врската не треба наеднаш да ви стане единствен приоритет. Ако покажете дека имате свој живот кој си го сакате, тогаш за него вие ќе бидете поинтересна личност. Нешто вакво и сега логично е да се каже дека сигурно сакат да и кажат да прекине со мене демек она од врксата со мене ги заборавила нив така нешто..мене ми е гупо јас лично не сакам да се замарам ама де кажете шо да правам ...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ја пак со проблем ако може да се нарече воопшто проблем...Сега ми искочи ваква ситуација другарките на мојава и пушкаат чудни статуси на фб и и велат 10 грешки што жените ги прават во почетокот на врската...Врската не треба наеднаш да ви стане единствен приоритет. Ако покажете дека имате свој живот кој си го сакате, тогаш за него вие ќе бидете поинтересна личност. Нешто вакво и сега логично е да се каже дека сигурно сакат да и кажат да прекине со мене демек она од врксата со мене ги заборавила нив така нешто..мене ми е гупо јас лично не сакам да се замарам ама де кажете шо да правам ...
Не сакаш да и даеш свој живот?
Не те разбирам.
Ако се плашиш дали комплето ќе се оттуѓи - а е неискусна во љубовта и чита Теа Шема, ондак имаш шо да се плашиш - а едино шо моеш да направиш е да ја увериш дека си подготвен да и пружаш се што треба.
Така да останува на неа да пази као се понаша и да не стане ладна, исто ко кола коа возиш - ти пази шо праиш али другите не, коа ќе те лупне некој не е битно кој е крив - лупнат си.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Значи најмногу што мразам кога други се мешаат во една врска, ако е доволно паметна девојка ти, нема да ги слуша другите што кажуваат. А и па ти што се замараш толку, ти кажав види како ќе ви оди уште некое време, ако не оди како што треба, ако чувствуваш дека се одалечува од тебе, заврши со неа... има и други девојчиња, па после нека мисли што изгубила поради тоа што ги слушала другите.

New Age

Lean Back
Член од
22 ноември 2010
Мислења
264
Поени од реакции
235
Значи најмногу што мразам кога други се мешаат во една врска, ако е доволно паметна девојка ти, нема да ги слуша другите што кажуваат. А и па ти што се замараш толку, ти кажав види како ќе ви оди уште некое време, ако не оди како што треба, ако чувствуваш дека се одалечува од тебе, заврши со неа... има и други девојчиња, па после нека мисли што изгубила поради тоа што ги слушала другите.
:icon_lol: Нели и ти сега се мешаш во една врска?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Со право си вознемирен и те разбирам зошто знам случаеви во кои другарки уништувале долгогодишни врски.Зошто едноставно не и кажеш како стојат работите и дека ти пречи тоа што го прават тие?Стави ги картите на маса,кажи и за тоа како се чуствуваш и дека не сакаш да ја загубиш заради други личности.А тие "другарките" нека си ја гледаат својата работа.А и девојка ти нели знае да им каже да не се мешаат или и се поважни тие па се плаши да не и се налутат ако промрчи нешто за нивното мешање?
Ако веке реши да ги послуши ке ти го дадам истиот совет како Николина,барај друга,не е единствена.

H

HITCH

Гостин
Ние пак тука да помогнеме. :smir:

Никако не можам да ги сфатам луѓето кои сериозно ги сфаќаат социјалните мрежи и форумите. Имаш девојка и таа напишала, во случајов и напишале нешто на ѕид на фб, па ти сега си се загрижил да не те шутне? Па, ако те шутне заради фб или кој што рекол на форум, тоа кажува премногу за нејзиниот карактер. Фб и форумиве се место за зезање, а не за проверка на издржливоста на вашата врска. Не се замарај што се објавува на фб.

Мој совет, фати си го девојчето за раче и трк некаде да си прошетате. Ништо не добивате од фб, освен изгубено време, ако сте си заедно ќе си поминете супер. Може ќе видите некој познат, па ќе се седнете со него некаде, или сами ќе си седнете, ама важно ќе си бидете заедно во реалниот живот, онаму кај што работите треба вие да си ги средувате, а не некои глупи објави на ѕид.

Се работи за фб, што философирате??? Кој фактор е фб да влијае на една врска? Како може заради фб или форум да изгубиш некој што ти значи?
Дечки, сериозно ве молам оладете со социјалните мрежи, сте се изгубиле. Не дозволувајте фб да ви влијае на животот!

--- надополнето ---

Со право си вознемирен и те разбирам зошто знам случаеви во кои другарки уништувале долгогодишни врски.Зошто едноставно не и кажеш како стојат работите и дека ти пречи тоа што го прават тие?Стави ги картите на маса,кажи и за тоа како се чуствуваш и дека не сакаш да ја загубиш заради други личности.А тие "другарките" нека си ја гледаат својата работа.А и девојка ти нели знае да им каже да не се мешаат или и се поважни тие па се плаши да не и се налутат ако промрчи нешто за нивното мешање?
Ако веке реши да ги послуши ке ти го дадам истиот совет како Николина,барај друга,не е единствена.
Како може некој да уништи нечија врска? Нешто не штимало во таа врска и изговор за да пукне е некој кој се затекнал во ситуацијата. Ако јас си го сакам партнерот, ако си го познавам, онолку колку мене што ми треба да си го знам, и ако му верувам тогаш никој не може да ми се меша во врска.

Како бе да бара друга поради некоја глупост објавена на фб?! Тој гледа што има на ѕид, но не гледа реметот кој е на чат. Ако си се сакате тогаш баталете што има на ѕид на фб!

Не го сфаќајте фб здраво за готово!!! ФБ Е ЛОШО ПОТРОШЕНО ВРЕМЕ, НИШТО ПОВЕЌЕ, НИШТО ПОМАЛКУ!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Како може некој да уништи нечија врска? Нешто не штимало во таа врска и изговор за да пукне е некој кој се затекнал во ситуацијата. Ако јас си го сакам партнерот, ако си го познавам, онолку колку мене што ми треба да си го знам, и ако му верувам тогаш никој не може да ми се меша во врска.

Како бе да бара друга поради некоја глупост објавена на фб?! Тој гледа што има на ѕид, но не гледа реметот кој е на чат. Ако си се сакате тогаш баталете што има на ѕид на фб!

Не го сфаќајте фб здраво за готово!!! ФБ Е ЛОШО ПОТРОШЕНО ВРЕМЕ, НИШТО ПОВЕЌЕ, НИШТО ПОМАЛКУ!
Aбе можеби се работи само за ФБ,ама мора од некаде да започне нели?Еден напишан статус или група може погрешно да се сфати како и личноста која го постави проблемот го сфатил тоа на некој начин.Не можеш да знаеш дали другарките не се мешаат и кога разговараат со нејзе очи во очи.А фејсбукот и те како може да ги влоши состојбите со многу бројни примери кои веке ми се познати и ми ги кажувале:Зошто тој/таа ти удрила лајк на сликата,па кој е тој/таа кој/а си го аднал/ и разни љубоморни прашања кои доведуваат до конфликт помегу парот.А штом и веке таа дозволила такви групи да и пракаат па дури и на фејсбук да е нели можела да помисли дека типот ке се налути?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Што се замараш, па нормално е дека треба и во врска да си тераш твои навики, активности, што има тоа врска? Сега, фала богу на пр. ако играш фудбал строго во четврток во 18ч. и баш тој ден треба да си искочиш со малата, нормално дека еднаш ќе напраиш исклучок, али не стално. Тоа не значи дека ако сега таа има дечко дека треба да гизборави другарките ни ти твоите.
Што да правиш? Јави и се, пиши и и гитла надвор :).

Член од
8 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Поздрав до сите !

Јас подолго време го следам кајгана форумот и читам од време на време, иако до сега не сум пишувал или коментирал поради тоа што доста сум ограничен со слободно време а и динамиката на животот не ми дозволува многу време да одвојувам за седење пред ПЦ.

Имам јас еден конкретен проблем, ако може така да се нарече. Потребен ми е конкретен совет. Имено пред неколку месеци почнав да посетувам курс во приватно школо за странски јазици. Таму ми предава една професорка што е едвај постара од мене 2 години.
Мене многу ми се засвиѓа професорката, со нејзе немаме класичен однос професор - ученик, туку едноставно се однесуваме како другари значи не се персираме, слободно по име и се обраќаме и сето тоа . Сепак таа си држи една линија на не преголема блискост со "учениците" на работа, што е нормално . Нашиот однос иако понекогаш е другарски се сведува само во врска со предавањата и часовите.

Како што реков девојката многу ми се допаѓа, обично јас со девојки сум директен. Меѓутоа овој пат не е така, можеби чуствувам нешто повеќе спрема неа, па и затоа повеќе е присутен кај мене стравот од одбивање. Знаете кога и понудувам на девојка што само ми се свиѓа или не сакам ништо сериозно со нејзе веднаш идам и и понудувам, знам дека немам што да изгубам и баш ми чуе и ако ме одбие, гајле ми е. Но, овој пат не е така јас колку што можам да ја проценам ситуацијата знам дека сега ако и понудам или да се обидам нешто тоа ќе заврши со корпа , барем до толку знам да проценам ситуација дали кај некоја имам шанси или не.

Мене од секогаш ме привлекувале постари девојки 2 - 3 години постари од мене ( што нон стоп еден другар се шегува со мене ми вели : си бараш искуство :D :D ) . Реално никогаш не сум имал искуство со таква девојка, можеби затоа сега имам мали потешкотии околу дотичната. Работава е ако знам дека при нормален обид ќе ме одбие и немам шанси на таков начин, како да успеам постара девојка ( во конкретниот случај за девојката погоре) да заведам "изманипулирам" или било што за да биде работава ? Добродојдени се совети од двете страни ( машки и женски ).

Ви Благодарам

H

HITCH

Гостин
Aбе можеби се работи само за ФБ,ама мора од некаде да започне нели?Еден напишан статус или група може погрешно да се сфати како и личноста која го постави проблемот го сфатил тоа на некој начин.Не можеш да знаеш дали другарките не се мешаат и кога разговараат со нејзе очи во очи.А фејсбукот и те како може да ги влоши состојбите со многу бројни примери кои веке ми се познати и ми ги кажувале:Зошто тој/таа ти удрила лајк на сликата,па кој е тој/таа кој/а си го аднал/ и разни љубоморни прашања кои доведуваат до конфликт помегу парот.А штом и веке таа дозволила такви групи да и пракаат па дури и на фејсбук да е нели можела да помисли дека типот ке се налути?

Зошто некој ставил лајк на некоја слика може да уништи стабилна врска? Мачко, ме зезаш?!

Види вака, ако таа и нејзините другарки си гледаат која ќе ја зезне другата и ќе и расипе врска, тогаш тие се дружат од намај каде, колку да кажат дека се знаат со некого. Моите вистински пријатели воопшто не се замараат со мојот фб профил, туку си се гледаме на кафе и си збориме за нормални работи, без никакви зли намери.

А

Антоние

Гостин
Поздрав до сите !

Јас подолго време го следам кајгана форумот и читам од време на време, иако до сега не сум пишувал или коментирал поради тоа што доста сум ограничен со слободно време а и динамиката на животот не ми дозволува многу време да одвојувам за седење пред ПЦ.

Имам јас еден конкретен проблем, ако може така да се нарече. Потребен ми е конкретен совет. Имено пред неколку месеци почнав да посетувам курс во приватно школо за странски јазици. Таму ми предава една професорка што е едвај постара од мене 2 години.
Мене многу ми се засвиѓа професорката, со нејзе немаме класичен однос професор - ученик, туку едноставно се однесуваме како другари значи не се персираме, слободно по име и се обраќаме и сето тоа . Сепак таа си држи една линија на не преголема блискост со "учениците" на работа, што е нормално . Нашиот однос иако понекогаш е другарски се сведува само во врска со предавањата и часовите.

Како што реков девојката многу ми се допаѓа, обично јас со девојки сум директен. Меѓутоа овој пат не е така, можеби чуствувам нешто повеќе спрема неа, па и затоа повеќе е присутен кај мене стравот од одбивање. Знаете кога и понудувам на девојка што само ми се свиѓа или не сакам ништо сериозно со нејзе веднаш идам и и понудувам, знам дека немам што да изгубам и баш ми чуе и ако ме одбие, гајле ми е. Но, овој пат не е така јас колку што можам да ја проценам ситуацијата знам дека сега ако и понудам или да се обидам нешто тоа ќе заврши со корпа , барем до толку знам да проценам ситуација дали кај некоја имам шанси или не.

Мене од секогаш ме привлекувале постари девојки 2 - 3 години постари од мене ( што нон стоп еден другар се шегува со мене ми вели : си бараш искуство :D :D ) . Реално никогаш не сум имал искуство со таква девојка, можеби затоа сега имам мали потешкотии околу дотичната. Работава е ако знам дека при нормален обид ќе ме одбие и немам шанси на таков начин, како да успеам постара девојка ( во конкретниот случај за девојката погоре) да заведам "изманипулирам" или било што за да биде работава ? Добродојдени се совети од двете страни ( машки и женски ).

Ви Благодарам

Сите девојки реагираат на исти работи. Причината поради која што си у збунка за оваа е тоа што премногу високо си ја качил на пиадесталот, потсвесно мислиш дека не ја заслужуваш. А ако мислиш дека не ја заслужуваш никогаш нема да направиш ништо со нејзе. Веројатно не се ни понашаш нормално со нејзе (маж и жена кои што во брзо време ќе имаат секс не се понашаат "другарски").

По мое мислење, веќе си ја усрал работата.
Што значи што сакаш пробај со нејзе, веројатно нема ништо да направиш.... Али, ако веќе си збеснат по нејзе и не можеш да издржиш, тогаш земи и го бројот, кажи и нешто дека не ти е јасно по англиски, најдете се на кафе негде и прави како знаеш (за "заведување" не пишувам ништо затоа што си се испофали дека знаеш како...)

Е сега збор два од искуството. Кога се плеткаш со професорки, директорки, менаџерки, шефици и други дундиња кои што ти се надредени ... на крај можеш и да го изедеш ... гадно.
Најдобро нешто што можеш да направиш е да почекаш "со заведувањето" кога нема да имате професионален однос. Најголеми шанси ќе имаш тогаш ако ја побараш.

И дај жити се извади го од вокабулар тој збор "изманипулирам". Маж што "манипулира" со жени е најгадно и најлигаво нешто на светов. Биди искрен со нејзе, многу повеќе ти се исплати.

Член од
7 декември 2010
Мислења
151
Поени од реакции
39
Не да си ја зезнал работата! Си ја викнал да излезете и тебе не само што ти било досадно туку и си покажал дека ти е тапа, мераци. Викни ја уште еднаш и заспиј на маса.

Не е точно дека не зборува и дека е повлечена, ти не знаеш што да ја прашаш.
Не е до мене еве пак испаднавме ја однесов у кафич фино лепо и почнавме да разговараме и јас ја свртев темава за нас се разбира и ми вика до вчера едно денеска друго ти се ладиш со мене и фати си замина и јас ..............

Член од
8 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Сите девојки реагираат на исти работи. Причината поради која што си у збунка за оваа е тоа што премногу високо си ја качил на пиадесталот, потсвесно мислиш дека не ја заслужуваш. А ако мислиш дека не ја заслужуваш никогаш нема да направиш ништо со нејзе. Веројатно не се ни понашаш нормално со нејзе (маж и жена кои што во брзо време ќе имаат секс не се понашаат "другарски").
Може тука си и до некаде во право. Не се согласувам само во врска со тоа во последното. Кога мислев под другарски, мислев на однос на нормално ниво, затоа што сепак јас и она не сме баш другари во правата смисла на зборот , ама па е ни баш најпрофесионален однос каков што треба да биде меѓу "ученик - професор",тоа не е само случај со мене така туку со сите останати во групата. И како тоа не се понашам нормално со нејзе? На крај краева од другарството се почнува, нели?

По мое мислење, веќе си ја усрал работата.
Зошто мислиш дека тоа е така ?

Најдобро нешто што можеш да направиш е да почекаш "со заведувањето" кога нема да имате професионален однос.
Тука се согласувам со тебе, така и јас мислев да почнам. :)

ПС: извади го од речник зборот "изманипулирам". Маж што "манипулира" со жени е најгадно и најлигаво нешто на светов. Биди искрен со нејзе, многу повеќе ти се исплати.
Ова е нешто што можам да го кажам од искуство, не се исплати во денешно време искреност со никого. Многу ми е жал што го кажувам ова, ама такви времиња дојдоа пријателе. Чест на исклучоци !

Kajgana Shop

На врв Bottom