Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

DJVoio

Deejay
Член од
9 ноември 2010
Мислења
177
Поени од реакции
42
ЕЕЕЕЕЕ абе сакам само да ја тресам бивша ми , а она сакала да идеме ПАК!

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
ЕЕЕЕЕЕ абе сакам само да ја тресам бивша ми , а она сакала да идеме ПАК!
истата ситоација ми се деси и мене пријателе :D е викам to make sweet sweet love , таја сака и да идеме пак, ја знајш со и викам? НЕМОЖЕ ! (сомнително лице стил) :D

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Незнам од кај да почнам.
Запознав една девојка пред едно 3-4 месеци, ништо сериозно онака само на муабет и не ни помислував дека ќе развијам некои чувства кон неа. Но со текот на времето сфатив дека сум се затрескал до уши едноставно кога ја нема ми фали, ја обожавам кога се смее кога е сериозна кога се лути но се плашам да и кажам за моите чувства поточно се плашам од нејзиниот одговор и тоа што може да следи затоа што не сакам да го изгубам и тоа малку што ми го нуди тие 50% не сакам да се одалечи и да станат 0% а од друга страна можам да добијам многу. На било која во моментов би можел да и се пуштам али на неа не како што кажав страв ми е да не ми каже дека ме гледа само како другар. Цела вечер мислам на неа неможам да заспијам у пм.
Како гром од ведро небо ми дојде ова, целиот сум сјебан овие неколку дена.
Подари и само суптилна нежност исклучиво со зборови,немој да изразиш никаква љубав,(за помирна глата да ти биди)мораш да знаеш дека индиферентноста секогаш се исплати.Ако не си заљубен тоа значи дека си слободен.За фејк љубови одговорно ти трврдам дека ќе ти излезат многу(најверојатно многу попривлечни и пошармантни)жените ќе те уништат ако покажиш слабост.Не се лажи дека треба да кажиш товите чувства,причина секогаш ќе има!!
Све ќе помини........не те води таа мисла

Член од
4 јули 2008
Мислења
153
Поени од реакции
33
Help!!! Ми треба едно романтично љубовно писмо... Со девојката одам 1 година и 7 месеци, имаме мали проблеми бидејки таа седи во интернат и се гледаме само преку викенд и сеа сакам да ја изненадам со мал подарок зачинет со едно љубовно и романтично писмо:smir: Somebody help me!!!???

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Help!!! Ми треба едно романтично љубовно писмо... Со девојката одам 1 година и 7 месеци, имаме мали проблеми бидејки таа седи во интернат и се гледаме само преку викенд и сеа сакам да ја изненадам со мал подарок зачинет со едно љубовно и романтично писмо:smir: Somebody help me!!!???
Писмото нема да постигне ни мал ефект ако е напишано од некој на кој не му значи твојата девојка. Значи макар и кратко само нека е од твојата душа. Потсети ја на моменти кога ви било најубаво, потсети ја на некој друг романтичен гест од тие година и 7 месеци заедно. Спомни и дека ќе бидеш крај неа во секој момент кога можеш, и дека со нетрпение го чекаш секој момент кога сте заедно.... :

Член од
4 јули 2008
Мислења
153
Поени од реакции
33
Еј девојко од моите сништа... Се сеќаваш ли на нашата прва ноќ??? Да, на оној бакнеж со кој пламна она заедничкото во нашите срца. И уште колку такви ноќи и бакнежи минаа и сега будат спомени во моите мисли, безгрижни ноќи во кои твоите бакнежи и мирисот на твојата коса ме водеа во светот на фантазиите, во светот за кој може само да се сонува, свет исполнет со бакнежи, прегратки и насмеани лица, свет во кој секој миг го чувствуваш она што некогаш си го знаел само под поимот љубов. Твојата љубов направи тој свет да стане реалност. Направи да ги почувствувам најубавите мигови во мојот живот кои во занес минуваа толку брзо. Тие мигови направија бескрајно да те сакам и секој нареден миг да го поминувам мислејќи на тебе, тие мигови се главниот виновник за никогаш да не те заборавам.Врелите бакнежи сеуште ги чуствувам на моите усни, тајните погледи сеуште ги сонувам, но те нема тебе до мене ја нема таа прекрасна насмевка тие прекрасни очи. Сè што остана е празнина и вечна утеха дека некогаш ќе се вратиш. Имам толку многу да ти кажам, одвоив само дел од моите зборови за тебе, се надевам се доволни за да ја искажат мојата благодарност за сè она што го направи за мене и што ме научи вистински да сакам. Се надевам дека ќе ми простиш за сите навреди и проблеми кои ти ги створив. Уште еднаш извини и прости ми за се... Секогаш ќе бидеш дел од мојот живот, мојата љубов секогаш ќе ја чувам само за тебе. Ќе те сакам вечно... Иво!!!

првично ова ми падна на памет од сабајле на празен стомак...:P постои ли нешто што би го смениле???

--- надополнето ---

или пак можеби нешто како ова...

Те сакав и секогаш ќе те сакам. Нема да те заборавам, туку до крајот на својот живот ќе те носам во срцево. Само што те видов, ме магепса и се заљубив во тебе. Ми се насмевна, топло и срамежливо, а јас уште веднаш почувствував дека неможам без тебе, ќе посакам да бидеш моја. За прв пат ги бакнав најубавите усни кои секој би посакала да ги бакне, за прв пат ме погледнаја најубавите очи од кои сонце сјае, полни со светлина, онакви какви што ги сакам - топли, единствени... Кога ни се сретнаа погледите, те засакав, ме обзема немир и такво чувство кое не можам да си го објаснам. Кажи ми, како би можел да те заборавам? Како би можел да не мислам на тебе? Како би можел? Кога ќе те сретнам моето срце затреперува, го опфаќа силна возбуда и не може да се воздржи а да не си признае дека само тебе те сака. Тебе и никоја друг. Знам секогаш така ќе биде - љубовта никогаш нема да замре во мене, никогаш не ќе можам да те заборавам, па колку и да се обидувам. А, зашто и би те заборавил? Ќе живееш во моите мисли, ќе живееш во моите спомени. Има многу песни напишани за тебе. Колку сакам да ти испеам барем една од нив, посебно онаа која веќе ја знаеш и ти, која ќе допре до твоето срце и ќе те разубеди дека вистински те сакам, дека не можам без тебе и секогаш ќе мислам само на тебе. Ти ќе бидеш ѕвезда во моите ноќи, можеби неостварена желба или копнеж од кој никогаш не ќе можам да се ослободам, па колку и да настојувам да те отстранам од себе. Во моето срце никогаш не ќе се најде место за некоја друга освен за тебе. Имам уште толку многу да ти кажам, одвоив само дел од моите напишани зборови за тебе, се надевам се доволни за да ја искажат мојата благодарност за сè она што го направи за мене и што ме научи вистински да сакам. Се надевам дека ќе ми простиш за сите навреди и проблеми кои ти ги створив. Уште еднаш извини и прости ми за се... Секогаш ќе бидеш дел од мојот живот, мојата љубов секогаш ќе ја чувам само за тебе. Ќе те сакам вечно... Иво!!!

Значи тоа е тоа... кое би го избрале вие??? :)))

--- надополнето ---

а еве и нешто искомбинирано што мене најмногу ми се допаѓа...

Еј девојко од моите сништа... Се сеќаваш ли на нашата прва ноќ??? Да, на оној бакнеж со кој пламна она заедничкото во нашите срца. И уште колку такви ноќи и бакнежи минаа и сега будат спомени во моите мисли, безгрижни ноќи во кои твоите бакнежи и мирисот на твојата коса ме водеа во светот на фантазиите, во светот за кој може да се сонува, свет исполнет со бакнежи, прегратки и насмеани лица, свет во кој секој миг го чувствуваш она што некогаш си го знаел само под поимот љубов. Твојата љубов направи тој свет да стане реалност. Направи да ѓи почувствувам најубавите мигови во мојот живот кои во занес минуваа толку брзо. Тие мигови направија бескрајно да те сакам и секој миг да го поминувам мислејќи на тебе, тие мигови се главниот виновник за никогаш да не те заборавам. Те сакав и секогаш ќе те сакам. Нема да те заборавам, туку до крајот на својот живот ќе те носам во срцево. Само што те видов, ме магепса и се заљубив во тебе. Ми се насмевна, топло и срамежливо, а јас уште веднаш почувствував дека неможам без тебе, ќе посакам да бидеш моја. За прв пат ги бакнав најубавите усни кои секој би посакала да ги бакне, за прв пат ме погледнаја најубавите очи од кои сонце сјае, полни со светлина, онакви какви што ги сакам - топли, единствени... Кога ни се сретнаа погледите, те засакав, ме обзема немир и такво чувство кое не можам да си го објаснам. Кажи ми, како би можел да те заборавам? Како би можел да не мислам на тебе? Како би можел? Кога ќе те сретнам моето срце затреперува, го опфаќа силна возбуда и не може да се воздржи а да не си признае дека само тебе те сака. Тебе и никоја друга. Знам секогаш така ќе биде - љубовта никогаш нема да замре во мене, никогаш не ќе можам да те заборавам, па колку и да се обидувам. А, зашто и би те заборавил? Ќе живееш во моите мисли, ќе живееш во моите спомени. Имам многу песни напишани за тебе. Колку сакам да ти испеам барем една од нив, посебно онаа која веќе ја знаеш и ти, која ќе допре до твоето срце и ќе те разубеди дека вистински те сакам, дека не можам без тебе и секогаш ќе мислам само на тебе. Ти ќе бидеш ѕвезда во моите ноќи, можеби неостварена желба или копнеж од кој никогаш не ќе можам да се ослободам, па колку и да настојувам да те отстранам од себе. Во моето срце никогаш не ќе се најде место за некоја друга освен за тебе. Имам уште толку многу да ти кажам, одвоив само дел од моите напишани зборови за тебе, се надевам се доволни за да ја искажат мојата благодарност за сè она што го направи за мене и што ме научи вистински да сакам. Се надевам дека ќе ми простиш за сите навреди и проблеми кои ти ги створив. Уште еднаш извини и прости ми за се... Секогаш ќе бидеш дел од мојот живот, мојата љубов секогаш ќе ја чувам само за тебе. Ќе те сакам вечно... Иво!!!

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
"Секогаш ќе бидеш дел од мојот живот, мојата љубов секогаш ќе ја чувам само за тебе. Ќе те сакам вечно... Иво!!!"
Мислам дека ова ти е непотребно, зашто дете на 16 год. се заљубува на секои 10 минути.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Да не си риба во хороскоп пошто писмово ти вришти од романтика :).

Инаку сериозно, јас би ти пречкртал барем 80% од последното писмо (другите две не ги читав) пошто ти е ептен патетично. Знам дека не ме сфаќаш ама ќе сфатиш за 7-8 години на што сум мислел :).

Реченици како „вечно ќе те сакам, нема друга као тебе, никогаш нема да те заборавам“ и слични избегавај да употребуваш освен кога мораш ама на 16 години се ваљда ок.

И жити се, не и викај фала дека била со тебе пошо она е со тебе ради неа а не тебе да ти направи услуга, така само си ја смалуваш вредноста во нејзини очи ама и тоа после години ќе го сфатиш.

Освен тоа, никогаш не давај до знаење дека женска може да те гази а ти пак ќе ја сакаш, праќаш многу лоша порака и на крај може се да ти се расипе.

Ама пошто и јас сум бил ист на твои години, те сфаќам совршено и нема што многу да критикувам, терај како си намислил пошто и онака од искуство па и грешки се учи :).

Член од
15 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
1
Zosto sekogas imam nekoja odbivnost koj selani?Mislam ne na drustvo zatoa sto imam nekoi prijateli koleski od selo i se so niv e najok no za vrska muvanje i slicno nemozam ni da pomislam..Bi sakala da znam zosto mi e toa taka ?Nemozam da ja najdam pricinata za problemov :) Nemoj premn da me kritikuvate baram sovet :D ISTO vo kontakt sum so eden decko koj e od selo i se mn ubavo nz kako dozvoliv i da dojde do razgovor, koga trebase da se muvame znaci nikako nemozev so samata pomisla a ne e deka ne mi se dopaga.Smetam deka imam visoki kriteriumi i vrednosti kako da pominam preku toa?i sto e najpametno ?Dali se raboti samo za kompleks ?:) Imam 19 godini so koj bi trebalo da mislam mn mn pozrelo :)

P

Princ

Гостин
Веројатно се работи за комплекс. Јас пример не можам да се мувам со девојки што имаат некаков комплекс. И тоа е комплекс.
Може ќе ни помине некогаш, а може и не.. нема ништо лошо во тоа да имаш некоја одбивност према селани (или према девојки што имаат одбивност према селани) :toe:

T

Tetro

Гостин
Zosto sekogas imam nekoja odbivnost koj selani?Mislam ne na drustvo zatoa sto imam nekoi prijateli koleski od selo i se so niv e najok no za vrska muvanje i slicno nemozam ni da pomislam..Bi sakala da znam zosto mi e toa taka ?Nemozam da ja najdam pricinata za problemov :) Nemoj premn da me kritikuvate baram sovet :D ISTO vo kontakt sum so eden decko koj e od selo i se mn ubavo nz kako dozvoliv i da dojde do razgovor, koga trebase da se muvame znaci nikako nemozev so samata pomisla a ne e deka ne mi se dopaga.Smetam deka imam visoki kriteriumi i vrednosti kako da pominam preku toa?i sto e najpametno ?Dali se raboti samo za kompleks ?:) Imam 19 godini so koj bi trebalo da mislam mn mn pozrelo :)
Прво: Излези од тој филм да се занесуваш дека си над сите. Па не си ти ништо поразлична од другите околу тебе, само имаш некои морални вредности, кои не те прават семоќна. Нели?
Ти за твои 19 години си разгалена многу, и со самата помисла дека луѓето од село се на пониската скала од жителите на градовите нема да просперираш во животот, и кога ќе имаш колеги некој ден на работа, кога ќе знаеш дека живеат во село, ќе ги омаловажуваш????

Замисли се на нивно место како ќе ти биде, како ќе се осеќаш дека некој сака да те омаловажува?

Член од
15 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
1
Прво: Излези од тој филм да се занесуваш дека си над сите. Па не си ти ништо поразлична од другите околу тебе, само имаш некои морални вредности, кои не те прават семоќна. Нели?
Ти за твои 19 години си разгалена многу, и со самата помисла дека луѓето од село се на пониската скала од жителите на градовите нема да просперираш во животот, и кога ќе имаш колеги некој ден на работа, кога ќе знаеш дека живеат во село, ќе ги омаловажуваш????

Замисли се на нивно место како ќе ти биде, како ќе се осеќаш дека некој сака да те омаловажува?

Znaci so seta pocit jas se izvinuvam. Toa e moe mislenje iako ni jas samata ne go odobruvam.Veruvaj deka ako ne so site, no so povekjeto tinejdzeri od grad e taka da ne recam lugje zaso e sirok poim. Ne sum razgalena ni pa mislam deka selanite se na ponisko nivo ili klasa gluposti. Znaci imam problem so psihata ?!

--- надополнето ---

Веројатно се работи за комплекс. Јас пример не можам да се мувам со девојки што имаат некаков комплекс. И тоа е комплекс.
Може ќе ни помине некогаш, а може и не.. нема ништо лошо во тоа да имаш некоја одбивност према селани (или према девојки што имаат одбивност према селани) :toe:
Mislam deka se razbravme haha kako i da e ne e lesno :))))

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Znaci so seta pocit jas se izvinuvam. Toa e moe mislenje iako ni jas samata ne go odobruvam.Veruvaj deka ako ne so site, no so povekjeto tinejdzeri od grad e taka da ne recam lugje zaso e sirok poim. Ne sum razgalena ni pa mislam deka selanite se na ponisko nivo ili klasa gluposti. Znaci imam problem so psihata ?!
излези еднаш со него, учукајтесе (но офенс) и ке видиш како сите комплески ке ти ги снемат :D

Kajgana Shop

На врв Bottom