Ова ти си им досадувал гарант.
Еднаш им пишав за Јужни ветар и тоа уште кога некоја недела кога и почнаа со Gley. Пред една недела имаше на Инстаграм квиз прашања за да добиеш награда и јас ги одоговорив иако повеќето неточни сепак ме избраа мене и сеуште не ми ја доставија наградата. Утре ако не ми ја донесат во четврток или петок ќе се повози каргото бадијала бидејќи нема да сум дома ниту во државава за Велигден.Ова ти си им досадувал гарант.
не бе филмот е прво па после серија праеа исто од филмот. Поглупо нешто амин.што се дешава ја симнав серијата и првите 4 епизоди се уствари филмот 2018?
фејк торент сум симнал?
Така се прави на Балканот со децении уназад со многу работи што се снимени, не е за изненадување ова. Зона замфирова, Ивкова слава, Монтевидео... се тоа беа филмови од кои подоцна направија мини-серии. Дури и кај нас имаше исто со Ах љубов моја, Златна петорка...не бе филмот е прво па после серија праеа исто од филмот. Поглупо нешто амин.
Не е за изненадување ама јсс не гледам поента во истово. Јужни ветар не е стар филм па да речеш океј ајде обнова како серија. Разбирам да е стар филм па да се прави серија но овде се снима филм па после 2г серија... Ама океј.Така се прави на Балканот со децении уназад со многу работи што се снимени, не е за изненадување ова. Зона замфирова, Ивкова слава, Монтевидео... се тоа беа филмови од кои подоцна направија мини-серии. Дури и кај нас имаше исто со Ах љубов моја, Златна петорка...
Не е истото со Зона и Ивкова. Од нив серии никогаш и не постоеле. Снимен е само филм, а подоцна телевизиите или продукцијата се глупираа и го сечеа филмот на неколку епизоди. Како и Ах, љубов моја и Златна петорка.Така се прави на Балканот со децении уназад со многу работи што се снимени, не е за изненадување ова. Зона замфирова, Ивкова слава, Монтевидео... се тоа беа филмови од кои подоцна направија мини-серии. Дури и кај нас имаше исто со Ах љубов моја, Златна петорка...
И да и не.Не е истото со Зона и Ивкова. Од нив серии никогаш и не постоеле. Снимен е само филм, а подоцна телевизиите или продукцијата се глупираа и го сечеа филмот на неколку епизоди. Како и Ах, љубов моја и Златна петорка.
Монтевидео и Јужни ветар ги користат филмовите ко први 4 епизоди, али имаат уште 6-8 саати нов материјал што го нема во филмовите, што донегде е ок.
Немање инспирација или свесно продолжување на перење на мозок и негово одржување кај помладите генерации...Како може ова да го гледа некој незнам. Ране верзија во 2022 година. Како низ темплејт им се поминати сите можни филмови и серии во Србија.
Јасно. Секако дека е подобро така.И да и не.
Најбоље ќе беше да си почињаше серијата кај што заврши филмот. Без непотребно сецкање. :-)
Исто срање, различито паковање! Сите се снимани како филмови, инаку. За ни еден намерата не била да бидат ТВ серии. И Ивкова и Зона и нашиве 2 не се само препакуван филмот, барем според run-time-от. Пр, еве Златна петорка - 1 час и 23 минути трае, а Љубов и предавство (серијата) се 5 епизоди од по нешто повеќе од 30 минути, значи нешто повеќе од 2 и пол саати, т.е. саат плус. Ивкова слава филмот е саат и 50 минути, серијата 5 епизоди од по 30+ минути, значи нешто помалце, ама пак има повеќе од пола саат екстра материјал. Монтевидео веројатно само имале повеќе снимен материјал, па затоа толку подолго трае. А за Јужни ветар, искрено, не знам. Ама дека е ист „феноменот“, ист е.Не е истото со Зона и Ивкова. Од нив серии никогаш и не постоеле. Снимен е само филм, а подоцна телевизиите или продукцијата се глупираа и го сечеа филмот на неколку епизоди. Како и Ах, љубов моја и Златна петорка.
Монтевидео и Јужни ветар ги користат филмовите ко први 4 епизоди, али имаат уште 6-8 саати нов материјал што го нема во филмовите, што донегде е ок.