Анде Јанков

Нудам работа за шофери на камион во Германија

Тагови:
 • Германска шпедиција бара шофери за камиони во Германија.
  Можност да се вози шлепер, или приколичар или тандем камион.

  Услов е ЕУ државјанство и искуство минимум година дена во западна Европа.
  Период на работа:
  9 недели работа, 3 седмици одмор.
  9 недели се платени, 3 седмици одмор се неплатени. (Може и подолго без одмор да работите ако сакате)

  Потребно е и професионална компетентност, Возачка ЦЕ категорија, кандидатите со АДР ќе имаат предност.
  Мора основен Англиски, или основен Германски да се знае.

  Плата:
  Пријавени сте во Германија со германско здравствено осигирување, германска пензија и придонеси таму.
  Основна плата: 2200 евра месечно
  Додатна плата: 24 евра нето од ден дневница во работен ден. 48 евра дневница е кога се работи за викенд.
  Вкупно плата месечно нето му доаѓа минимум 2150еур - 2500Еур
  Ако имате деца и жена и поголема е платата, затоа што помалку данок се плаќа.
  Ќе мора сметка во банка во Германија да се отвори.

  Еуро 6 камиони некои и Еуро 5, Мерцедес и Ман опремени со фрижидер и кревет. Во централата има машини, тушеви и итн. за преку викенд.

  Бараме сериозни возачи кои сакаат долгорочна соработка. Се работи за Германска шпедиција од 1930 година близу Штутгарт. После 6 месеци работа, можност за преселување во Германија.

  За повеќе инфо на телефон или преку вибер на +389 78 237 117
Тагови: