Резултати од барањето

 1. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Според тоа што можев да следам оваа зима не видов дека потрошувачката се спушти под 700w. Начинот на работа е тој достига температура и стопира. Еве модулација од претходната вечер :) .
 2. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Како е модулацијата на Gree Fairy 3.5kw кај тебе, бидејки кај мене под 750w ја немам видено, одма се исклучува, Поздрав
 3. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Кога сме на муабет за грејач на тацна и слично. Според сите муабети тоа се некој 80w потрошувачка. Може некој да објасни што е скокот во потрошувачка на 120w при исклучена клима. Климата е Грее Фери
 4. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Проверува дали се точно парите што му ги даваш
 5. S

  Најекономично греење (затоплување)

  За кај нас MK и поготово ако е стан никогаш не би зел нордик, затоа барам начин како да се ослободам од мојот нордик :).
 6. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Еве од мене за послдните 12h :) https://ibb.co/Gnp3q0r
 7. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Гледај сега тоа е твое мислење дека само со тие уреди може да се читат податоци од климатизерот. Климатизацијата ти е силна страна очигледно, незнам програмирањето (тоа е Software) колку ти е познато, ама можам да ти го пратам кодот (Python скрипта) кој се користи за читање на сите параметри...
 8. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Интеграција значи на основната апликација можат да се додаваат адаптери/апликации кои комуницираат со специфични уреди. Имаш такви апликации за Sonoff, Broadlink и за што уште не. Да веродостојна е бидејки се користи за автоматизација на домови, види на интернет ке видеш колку е веродостојна
 9. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Ok. Грее+ ја чита зададената температура што во графикот е set.temp, а напишав дека оваа интеграција може да се подеси да чита и температура на внатрешен сензор. 1607630189 Каде некој спомна дека е андроид апликација. https://www.home-assistant.io/ Еве повели работи на Raspberry Pi 4 се си...
 10. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Gree AC се вика интеграцијата/апликацијата која комуницира со климата работи на ист принцип како и Грее мобилната апликација со што може да ја подесиш плус да чита и температура од сензор
 11. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Апликацијата е Home Assistant има интеграција со Gree AC и на секоја промена на вредностите на климата, информациите се запишуват во база на податоци и потоа од таа база се исцртуваат графиците
 12. S

  Најекономично греење (затоплување)

  set.temp - тоа е моментално сетираната температура на климата и се менува рачно од далечинското (или од жичаниот контролер) current.temp - тоа е температурата што е моментално детектирана од сензорот во жичаниот контролер во овој случај (или доколку користиш далечинско тоа е внатрешната...
 13. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Еве и од мене некој графици за Амбер во последните 20 тина саати. Оваа е интересна играчка пред се :), мене ми го откри проблемот што го имам со оваа клима. Значи незнам другите Грее клими како работат но оваа како што може да се види кога ке затопли 2 степени над зададените 22 се исклучува...
 14. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Имам пишано претходно некој информации за станот. Да има изолација ама мислам и времето е причината, сепак надвор има температури околу 10-11 степени
 15. S

  Најекономично греење (затоплување)

  ПОсле тој пост еден од членовите ми посочи за можноста преку други сервиси да се прикачуваат фајлоови :). Инкау еве за последните 24 саати. Имај у предвид на полноќ тимер има да ја намали темп за 1 степен ја врака повторно на назад во 7 и во 14 ја зголемува за 2 степени...
 16. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Тоа е нешто до самата апликација ако забележуваш на сликата има потрошувачка е сега зошто не ја прикажува бројката тоа е друго, но било како еве видео од потрошувачката за последниот месец. https://streamable.com/xw5mv4
 17. S

  Најекономично греење (затоплување)

  https://streamable.com/pe5wwo Еве едно кратко видео ако на некој му врши работа како информација. Температурата од 22 степени на климата е зададена на 1.3м од под со помош на жичаниот контролер
 18. S

  Најекономично греење (затоплување)

  Површината е некаде околу 40м2 за кои е наменета климата, но сепак тие параметри се во одреден период на денот неможам да прикачам слика за да видете 24 часа како оди потрошувачката, со исклучувања со максимуми до 1600w
 19. S

  Најекономично греење (затоплување)

  :) Не се срамам воопшто, не можам да прикачам слики моментално (незнам зошто не ми дозволува дава грешка The upload failed because the file could not be written to the server. The site administrator will need to resolve this before any files can be uploaded. ) али вредностите се 27.3 на влез...
 20. S

  Најекономично греење (затоплување)

  100% погрешно, но се надевам дека некои од членовите со искреноста и добронамерноста во информациите ке ги преовладеме другите членови што едноставно сакат само да направат профит
На врв Bottom