Резултати од барањето

 1. mameluk

  Робовите во куранот и библијата

  Во Библијата Левит трета книга мојсеева глава 25 44.А ако сакаш да имаш робови и робинки, можете да ги купите, и машки и женски, од народите што се околу вас. 45. Можете да ги купувате и од придојдениците, кои се населени меѓу вас; од нивните семејства што живеат со вас и што се родени во...
 2. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Во стариот завет Бог многу наликува на оној во Куранот а во новиот завет е комплетно различен. Во стариот завет Бог е жесток казнувач, истребувач на цели народи, одмаздувач, заканувач, повикува на каменување до смрт, изгорување до смрт, освета и др. додека во новиот завет тој се отелотворил во...
 3. mameluk

  Крвав октомври за НАТО во Авганистан

  Шестмина странски војници загинаа во три одделни напади во Авганистан. Овој месец е најкрвавиот за странските војници во таму. За неполни две недели во октомври загинаа 34 војници на НАТО во оваа земја.
На врв Bottom