Резултати од барањето

 1. Chemical Angel

  Опција:Факултет или работа

  Значи твојот програмерски круг е луѓе со 200 до 250е плата и мислиш дека голем дел од нив земаат толкава плата. Почетна плата зависи од фирма до фирма и можност за напредок. Реално додека немаш над 5 години искуство, најголемо покачување се добива ако смениш фирма. Првите 2 години 250 до 300е...
 2. Chemical Angel

  Врска ученик професорка

  Таман сте, опни и го таму, само гледај да биде дискретно и не се фали наоколку, да не и правиш проблеми
 3. Chemical Angel

  Што мислите за влегувањето на малолетниците во коцкарниците

  Кога казината/коцкарниците се на политичарите, што има ќе мислиш. Ако формираш фамилија, треба да мислиш каде да се иселиш
 4. Chemical Angel

  Пречекорени денови во ЕУ

  Одговорот е ако имаш среќа или подмитиш, може да поминеш. Зошто би вадел, тогаш нов пасош воопшто. По регуларна процедура, го ставаат пасошот на читачот и сите податоци излегуваат. Уште користат печати, бидејќи процедурите не им се променети или што би рекле, нека го има може ќе се најде, а...
 5. Chemical Angel

  Пречекорени денови во ЕУ

  Ова е по легален пат или се подмитување на цариниците ?
 6. Chemical Angel

  Пречекорени денови во ЕУ

  Пасошите се биометриски, ти мисли си дека ги немаат податоците кога ќе го дадеш новиот пасош на проверка ? Пасошите ги ставаат на скенер и ги имаат скоро сите податоци и детали за тебе, како на пример ако си пријавил дека ти е украден точакот пред 10 години.
 7. Chemical Angel

  Економска политика на Македонија

  А што очекуваш да прават ? Прогресивен данок е ок во држава каде работите се средени, каде данок се троши како треба, кај нас е обратно. И со овој данок нема ништо да постигнат, луѓето ќе најдат начин да ги заобиколат работите и тоа е. Наместо да се фатат на средување на судството и...
 8. Chemical Angel

  Опција:Факултет или работа

  Колку си флексибилен не зависи од тоа дали имаш факултет или не, туку зависи од тебе. Земи некој од државна работа кај нас со економски или правен што има 20 години искуство и ако пушти го во странство. Прво треба да знае јазик, а тој ја научил шемата на државно и не мрднал од тоа, освен мајчин...
 9. Chemical Angel

  Опција:Факултет или работа

  Шема 1. Стани сабајле и направи утрински рутини 2. Отиди на работа 3. Заврши работни задачи 4. Крај на работно време 5. Вечерни рутини после работа Кога ќе почнеш да работиш по шемата (а нема професија, што не е може да се вклопи во оваа шема), тогаш ќе видеш дека парите се многу поважни...
 10. Chemical Angel

  Опција:Факултет или работа

  За што си квалификуван да работиш во Македонија, тоа во голема мерка би работел и во странство. Ако си хемичар, во Македонија ќе работиш како келнер, но во Германија тоа ќе биде петрохемиската индустрија. Ако си молер во Македонија, ќе бидеш молер и во Германија. Проблемот што го имаш во...
 11. Chemical Angel

  Цени на станови во Скопје? Колку се реални?

  Со влезот во НАТО и ЕУ, ова ќе стане територија кои 1500е квадрат, нема кој да ги купи
 12. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Па ти работи за 120е, а може и за без пари што ќе седиш така дома, утепај го денот некаде. Ако е некоја услужна дејност, не се нервирај ако некој те погледне попреку и ти рече дека треба да си ја работиш работата ионака си да го утепаш денот, пошто дома нема што да правиш
 13. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Какви анализи правиш, ова не е испит на економски факултет, па да правиш некои глупи анализи. Се знае кај нас што е проблемот, лакоми газди, уште полаком државен апарат и закони само на хартија. Ако тие што работат имаат избор да работат каде сакаат низ европа, тогаш ситуацијата кај нас ќе се...
 14. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Конкуренција ќе има кога ќе се среди судството и инспекцијата, проблемот е политички, а не економски
 15. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Не може исти работници за македонски газди да не се замараат, а кога ќе одат во странство да работат како што треба. Проблемот не е комплексен, проблемот е што газдите се лакоми, не знаат да ценат и мислат дека ако има фирма што сака ќе прави, а овие проблеми се решаваат само со конкуренција и...
 16. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Кога газдите немаат почит и за основната работа што ја работиш, зошто да се трудиш ? Секој што ќе влези првпат на работа има некој елан и самоиницијативност за почеток и оп после прва плата, после прво карање (и тоа со погрдни зборови) сите се откажуваат. Газдите не го почитуваат законот за...
 17. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Па ко ќе видиш 30 години македонските газди држат монопол на македонските работници и ко ќе прашаш каде сакаат сите да работат ? Одговорот е на државно или во некоја странска фирма каде се почитува законот. Самата беда и сиромаштија на македонците не е увезена, во најголема кривица за...
 18. Chemical Angel

  Анализа: Тато носи, мама меси, детето лежи – зошто младите бегаат од работата?

  Само анализи, а никој не земал да работи и да види каква е работата, дека газдите само гледаат како да те платат помалку, а посебно ако си женско ќе ти бара и секс, као демек он ти обезбедува работа, па и за чистачки бараат прво да работиш без пари, па ако се покажеш тогаш ќе даде плата. Ко...
 19. Chemical Angel

  Војната на патиштата

  И секогаш е некоја залетана будала на мотор. Ова е стандарден прекршок што го прават таксистите и кога има сообраќајка стандард е некој моторџија кој се прави мангуп, вози ко да е на писта и фаќа зелен бран неколку раскрсници по ред. За да нема вакви сообраќајки треба дупла полна да се замени со...
 20. Chemical Angel

  Како сте задоволни од градбите на Настел?

  Кај нас уште немаат научено како се живее во град т.е уште си ги влечат навиките од селата иако се иселени после втората светска војна и барем 2 генерации се веќе во градот. Затоа и имаш луѓе што не одржаваат хигиена, а се возат во јавен превоз и слични глупости. Една од тие навики останати од...
На врв Bottom