Резултати од барањето

 1. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Бугариja протерува 2-ма руски агенти(двамата са били трговски аташеа во амбасадата во Софиja), работата им е била придобиване на информациja за новите F-16 и нивните можности, плановите на бугарската армиja за купуване на безпилотни самолети и информации поврзани со военопромишлениот комплекс на...
 2. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  31 Jaнуари 2027 е краен датум за се. Авионите са на два транша 2023 и 2024 година, после тоа има 3 години вклјучено одржуване на се - и вака се стига до 2027 година.
 3. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  После малата модернизациja, тоа ке са ефектите. Еве и групна слика от базата Безмер, каде е СУ-25
 4. fmi

  Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

  Послед 2016 година, днес БГ излезе на мегународните пазари и пласира 2 обврзници. 10 годишна обврзница за 1,25 милиарда евра со камата - 0,389% 30 годиншна обврзница за 1,25 милиарда евра со рекордно ниска камата за 30 годишна обврзница - 1,476% Се тоа е можно и заради приемането на БГ во ERM...
 5. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Един от првите реновирани СУ-25 со нова краска.
 6. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Днес над БГ ком МК премина бомбардировач B-52H. Беше ескортиран от два бугарски МиГ29
 7. fmi

  Геноцид, погром и етничко чистење

  Не сакам са ти развалам филма....половината работи што ти цитираха от книги от тоа време, еве сега викаш - википедиja. Писма, документи ...се постои и нема бегане. Помири се ти дека масовно македонците били со бугарски характер и тоа е тоа.
 8. fmi

  Геноцид, погром и етничко чистење

  Боли кога един хрват ти го плесне во лице, от фашистички окупаторски татари, што jaдат луге го очекуваш, ама не и от хрват нели ... Но моментот тежко си фантазираш...ни сум на државна служба, ни имам повеке от един профил. Просто лажеш безобразно.
 9. fmi

  Геноцид, погром и етничко чистење

  Кои са тези ваши преродбеници и со што не се поклопува ? Можеш да ни разjaсниш ?
 10. fmi

  Геноцид, погром и етничко чистење

  И? Тоа е дефинициja за масовност ?! Спротивното можам да ти покажам за почти сите големи градови во МК. И сега што ?! 1597819126 Е, има и вакви кои мислат белата раса от нив почнала ...
 11. fmi

  Геноцид, погром и етничко чистење

  Много точно прашане...без школо и црква како ке живееш?! Каде е масовната желба за собствено школо, собствена црква ? Можеш да ми кажеш кога станува масовна таквата желба ? Кога школо например... Кога било поставено прашане за собствени цркви и градени надвор от екзархиjaта. Па еве да ти цитирам...
 12. fmi

  Геноцид, погром и етничко чистење

  @pixa За Бигорски да не зборуваме многу, заштото во почетокот на ХХ век от србите, дедо Партиниj (игумен) "христиjaнски" му е отсечена главата и набиена на кол.
 13. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Дипломиране на наредните курсанти и првиот офицерски чин.
 14. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Ке поживеем ,па ке видим. Нема да са нито првиот загубен авион, ни последниот, ако има инцидент. 1594998767 Изпитуване на барутните двигателите на ракетите Р-60МК и Р-73 1595000070 Бугарската армиja ке започне нов преглед на стратегическата одбрана. Ке има нова структура и поголема...
 15. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Е, авиони падат .
 16. fmi

  Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

  Бугариja и Хрватска влезнаха во ERM II. https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2020/html/ecb.pr200710~4aa5e3565a.en.html Тоа е предверието на еврозоната. Наредниот чекор веке е приемане на еврото. Сега почтена тестови на валутните курсеви и стабилността на банковиот систем. Преди примане на...
 17. fmi

  Коронавирус (COVID-19)

  Ком болниците во Бугариja има наредба за трупане на залихи за неколко месеци напред (по некои информации за минимум 3 месеца напред) на медикаменти,шлемови, ракавици, маски,гаштеризони и така натаму.
 18. fmi

  Коронавирус (COVID-19)

  Малце повеке за вируса от бугарин епидимиолог во Оксфорд https://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/videos/d-r-petar-markov-njama-danni-za-promjana-v-zaraznostta-ili-patogennostta-na-koronavirusa.html Вирусот не е помалце заразен, не е и помалце смртоносен. Интересно е дека во Бугариja са...
 19. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  На 2-ри Jли првиот бугарски космонавт(астронавт) - Георги Иванов направи 80 години. Во далечната 1979 година на 10 Април излезе во откритио Космос Еве отговор на Тетрис предизвика ком ВВС 1593944347 Ако немаш системот, нема како да декриптираш шрифрираниja сигнал от респондера. Реално...
 20. fmi

  Бугарско воено воздухопловство 2

  Да, вражески или неприjaтелски. Не е прашане на гагане.Гагане можеш да направиш без проблем на секи авион ако радара го гледа и бива прифатен. Прашане на разпознаване на авиона. Бугариja неколко пати пробаше да се инсталира системот со помошт на Израел,но Русиja како произведувач на авионите...
На врв Bottom