Резултати од барањето

 1. eMilanist

  Bushcraft

  Во мојот град немало извиднички одред веројатно од времето на партизаните :) . Извидничките одреди претпоставувам се наменети за децата да се во природа и да се дружат. "Бушкрафт", не е баш за деца, сепак овде шатор не се користи, и треба убаво да се работи со нож, пила, секира.
 2. eMilanist

  Bushcraft

  Во кои градови?
 3. eMilanist

  Bushcraft

  Можеби некогаш кога имало извидници, можеби.
 4. eMilanist

  Bushcraft

  Јас чекав некој да се пријави....бадијала чекав. Како и да е, еве слики од викендов, огнот е запален со Firesteel, најбитна е припремата за палење оган со него. .
 5. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште два: .
 6. eMilanist

  Bushcraft

  Не е нож, firesteel е: . Лесно се пали оган со овие, само треба добро подготвено гориво за да почне.
 7. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден во Ловелес стил. Џинс микарта овој пат....ете колку да не е рачка од еленски рог после долго време. .
 8. eMilanist

  Ножеви

  Не ја знам локоцијава со координати, ја знам на памет :) .
 9. eMilanist

  Ножеви

  Ми одземаат многу време, што значи се поскапи од другите футроли и на крај ножот со таква футрола е поскап....а повеќето бараат нешто поефтино....или поубаво и поевтино истовремено, а тоа не е можно и на крај тешко се продаваат.
 10. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден: И малку поегзорична футрола, вакви правам многу ретко....и многу тешко е да ме натера некој да правам вакви футроли.
 11. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден дамаскус: И неколку мои работи што ги продавам: Солинген кожен строп 1500 денари: Модифициран Викторинокс од 1955-та, 1000 денари: Мора компанион карбон, како нов, 1000 денари: .
 12. eMilanist

  Ножеви

  Никогаш нема да користиш нож во самоодбрана, и недај боже да користиш, оди па докажи дека било самоодбрана е не напад, не живееме во америка, овде се одговара и за повреди нанесени во самоодбрана. Едноставно тоа е казниво дело и точка. Edc е широк поим. Може едц да биде и нож што никогаш не се...
 13. eMilanist

  Ножеви

  Тогаш фиксните отпаѓаат. Преклопен нож за приближно толку пари е опинел или Sanrenmu 710 ако уште ги прават. Преклопните ножеви се скоро секогаш поскапи од фиксните. На погрешно место секој нож е нелегален, внимавај каде се движиш со нож. Стадион, спортска сала, дискотека и слични места не се...
 14. eMilanist

  Ножеви

  Солиден нож до 500 денари е само шведската "мора" ако ја најдеш толку ефтино кај нас и ако ги задоволува твоите критериуми за солиден нож. Што подразбираш под "легален" нож?
 15. eMilanist

  Ножеви

  Со водени шмиргли гранулација 600-800-1200-2000-3000 на рамна подлога или на тврда гума па на строп. А за движењата и аголот youtube ќе ти помогне. Sharpening knife with wet-dry sandpaper се зборовите. Јас додуша во последно време користам камења за острење, ама тоа не е ефтината опција.
 16. eMilanist

  Ножеви

  Таму сигурно има :) .
 17. eMilanist

  Ножеви

  Карбонскиот полесно се остри и поубаво сече, ама ќе потемни. Стаинлес е отпорен нема да потемне (отпорен е на корозија) ама затоа малку почесто ќе го остриш. Има кај нас опинел?
 18. eMilanist

  Ножеви

  Преку knivesshipsfree.com . Малото сино=535 bugout :) .
 19. eMilanist

  Ножеви

  Ете, ќе порачам бенчмејд....одамна ќе имав ако продолжеа да го прават мини дежаву-то. Тоа убавото синото ноже ќе биде кај мене до пред НГ ;) . И ќе им побарам омеги да ми пратат да си ги имам резерва.
 20. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден: .
На врв Bottom