Резултати од барањето

 1. Gjoroski

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  Сигурно немаш така висок интензитет во тие, вкупно 6 серии по 5 повторувања, да кажам дека е сосема доволно за раст и развој на мускулната партија која ја вежбаш. Тоа само кај Доријан, иако и кај него баш не беа 3 серии и две вежби, само што и покрај тоа типот заврши без мускули на раце, искина...
 2. Gjoroski

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  Системчево, рамна+коса по 3 серии...ептен лабаво.
 3. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  @martin01 , се извинувам, грешно сум го разбрал постот, па не повикан искоментирав. Никој не го избегнува Херкулес. Чат пат луѓето едноставно мораат да пробаат квалитет :) за да им се фати вежбањето
 4. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  Каде имам напишано дека протеинот е број еден за веднаш после тренинг? Да прочиташе убаво што напишав, немаше да излеташ вака, па да тресеш бисери од типот за инсулински спајк, глуконеогенеза (колку тоа вреди да фрлаш пари незнам, но очигледно дека некој од дистрибутерите на протеини ти двава...
 5. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  Не дека е нешто кое МОРА да се следи, ама се работи за паметен пристап и максимално искористување на науката која постои, со цел напредување. Значи, штом влеземе во теретана со цел да истренираме, како треба, се предизвикуваат одредени хормонални процеси во организмот, се трошат резервите кои ги...
 6. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  Инсулинот ќе се подигне и само со внесување на протеин од сурутка, веднаш после тренинг. Што не значи дека е правилен начин. Не би рекол, дека со интензивен тежински тренинг ти ќе потрошиш едвај 40% од резевите и немаш потреба после тоа од нивно надополнување.
 7. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  A, брзи шеќери после тренинг се препорачува само од причина што го подигнуваат инсулинот?!
 8. Gjoroski

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  @Macedonian97 , полесно се прават стомачни :cool:
 9. Gjoroski

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  @Zippertrax , може да се каже дека не е се во тежината, се е во интензитетот, но на крајот сепак пак завршуваме кај тежината, не е на одмет (оптеретувањето со кое се из ведува вежбата) но, доколку се работи онака како е пропишано (правилни движења, целосна амплитута со целосна контрола на...
 10. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  Од она кое е во продажба како додаток во исхрана, би ти препорачал во текот на денот да имаш две дози на аргини и бета аланин, една доза на креатин наутро и 30 минути пред тренинг производ (или сам состави си ) во кој се содржани аргининот, бета аланинот, тирозин, таурин, бцаа и кофеин.По...
 11. Gjoroski

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  Многу едноставно, а тешко изводливо, е: прогресивно тежинско оптеретување со висок интензитет, пропратено со соодветен одмор и исхрана.
 12. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  Секој pre-workout е онолку добар, колку што може да се верува дека тоа што е на етикетата е во кутијата, во соодветни дози како напишаното, со квалитетни состојки. Прашање кое јас секојпат го поставувам е, за која цел ви е тиј тип на производ, што очекувате од него?
 13. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  @Кеплер , школо фор фри, толку за тебе. Читај си ги сам постовите и најди си ги нелогичностите кои самиот си ги пишуваш и поставуваш. Толку.
 14. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  Ти си сериозен со постов и очекуваш во тој стил јас да ти одговорам на вака глупаво срочено прашање, закључок или што и да е?! Прво, научи основа. Ај, еден мал краток курс, без пари и толку од делење памет. Прво, штом некој стручњак дошол до заључок дека некои безбедни бустери направиле...
 15. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  @Кеплер , докторчево, со неговото стручно, сакам кажам-незнам речам, воопшто мене лично не ме измачува. Ниту ми влијае во работењето и функционирањето. Од причина што ти го постави клупот, како некој оче наш, те прашав дали си го прегледал и разбрал. Од дадениот одговор, знам што си разбрал и...
 16. Gjoroski

  Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  @storm03m , убава изрека, само што атлетите кога прават кардио, не ги изоставуваат тежинските тренинзи.
 17. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  @Кеплер , Томас О'Конор, аналобик док :D
 18. Gjoroski

  Бодибилдинг суплементи

  @Кеплер , дали го сослуша хај тек докторот и дали извлече заклучок од неговото, тешко дека има врска со наука, повеќе смешно од интересно излагање?
 19. Gjoroski

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  Или да се вратам на вежбање или во иднина да си молчам најубаво, според ова :)
На врв