Резултати од барањето

 1. Ligar

  Дали светот се наоѓа во втора студена војна?

  Засиленото политичко и економско соперништво меѓу САД и ЕУ од една и Русија и нејзините истомисленици од друга страна во последните неколку години во јавноста се почесто се толкува како вовед во нова студена војна. Особено во 2014 г. по припојувањето на Крим кон Русија, интервенцијата во Украина...
 2. Ligar

  Подемот на крајната десница во Европа

  Како реакција на мигрантската криза што се случува во Европа, ултрадесничарските партии и движење добиваат се повеќе приврзаници. Европските десничарски движења почнуваат да бележат значаен раст откако белите и христијански нации апсорбираат голем број на муслимански имигранти од арапскиот...
 3. Ligar

  Анима Мунди

  Последните недели социјалните мрежи експлодираа со сеир, мајтап и шеги на сметка на организацијата за наводна заштина на животни - Анима Мунди. Се започна кога Анима Дунди почнаа да промовираат веганство, вегетарјанство и ненасилство кон животните. Се тоа ќе беше во ред, ако не почнеа јадењето...
На врв Bottom