Резултати од барањето

 1. Macedon1um

  Tour de France, Giro, Vuelta итн

  Со оглед дека велосипедизмов не е толку популарен спорт како фудбалот, кошарката а има цел подфорум за него мислам дека е добра идејата да отвориме една главна тема каде што ќе коментираме и дискутираме околу актуелните трки од светскиот тур календар. Тие што пратат велосипедизам знаат дека...
 2. Macedon1um

  Заштита од нелегална сеча

  Ме интересира кои се начините за да се спречи нелегална сеча. Имено во конкретниов случај се работи за дрвја кои се наоѓаат на државно земјите а истото се граничи со земја во моја сопственост, притоа насадени се од предходниот сопственик од кој јас го имам купено земјиштето. Значи не ми целта да...
 3. Macedon1um

  Кладилници, казина подалеку од населени места ?

  Деновиве актуелни беа протестите во Тетово против кладилниците и казината, каде што оние што протестираат (подржани пред се од верските лидери) побараа поголема контрола при отварањето и работата на кладилниците и казината како и промени во законот за игри на среќа Накратко барањата им беа -...
 4. Macedon1um

  Одгледување на боровница

  Тешко се наоѓа информации околу одгледувањето на боровница во Македонија па затоа решив да отворам тема, да споделиме мислења колку и дали одгледувањето боровница може да биде профитабилно кај нас и дали вреди да се инвестира во него. Боровницата е џбунесто растение од кое се добиваат плодови...
На врв Bottom