Резултати од барањето

 1. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дали на некој овде му се случило некој да подигнувал указ, а веќе да има адреса? Ако има таков, нека ми пише во приватни, нема да го гњавам со премногу прашања.
 2. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  И јас се бафтам со таа проблематика периодов. Пиши ми на приватни точно каков проблем имаш, ќе ги споделиме искуствата.
 3. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ај да ја спуштиме топката, не е ова темата. Деновиве ќе вадам извод и ќе видиме дали е вака како што велиш.
 4. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Со дополнение и корекција дека на македонски се пишуваат со мала буква: македонски и англиски.
 5. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Како од каде информацијата? Па на сајтот можеш да внесуваш секакви бројки на преписки и да го видиш нивниот статус, луѓе многу сте мутави навистина.
 6. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас за неполни 10 месеци бев ставен на финална. Поточно 9 месеци и 3 недели. Дали ќе беа 8, 10 или 11, не гледам некоја голема разлика.
 7. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ова е сѐ што ти треба. Долното поле за преписки е наменето за луѓе што аплицирале преку амбасада. Оф лелееее беее... Абе не внесувај во горните полиња ништо различно од тоа што ти е дадено, сѐ нешто си измислувате некои новини што не може човек ни да ги предвиди. Бројот ти е 9665/2018, пинот...
 8. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Тој начин на добивање државјанство го има и Бугарија. И Македонија го има. Бугарија бара потекло на тие што аплицираат на основ потекло, какви што се Македонците, не е апсолутен предуслов за добивање државјанство, инаку немаше да го добиваат Англичани што се преселени таму пред 10 години. Си има...
 9. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ау да, моја грешка. Сепак на некој начин му одговорив, ќе чека веројатно околу една година.
 10. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Па до сега требало да добиеш, јас чекав 11 месеци, а ти веќе 12. Ама и претходно е кажано на темава, кандидатите преку родител ги обработуваат побавно, иако би требало да е обратно.
 11. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Штом ти се однесени документите не бери гајле. Статусот не се менува автоматски штом ги дадеш документите на шалтер. Веројатно уште не се навратиле на твојот случај за да констатираат дека си ги однел документите и да ти го сменат статусот.
 12. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Нема нов закон. Што е важно? Некакви две бројчиња, од кои бројот на преписка е порелевантен, поважен. Број на молба ти се доделува кога аплицираш, број на преписка ти се доделува на денот кога си влегол во процедура. Бидејќи кога аплицираш директно во Софија влегуваш во процедура на истиот ден...
 13. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Или со други зборови "во право си Хонконк, треба да почекам уште месец дена пред да пишам друг коментар". Не дечко, ти во октомври ќе се читаш со некои други луѓе овде.
 14. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Да бе навистина, какви се овие ликови што во секое време познаваат двоцифрен број на луѓе што добиле или биле одбиени? Јас не знам за никој што лично го познавам дали воопшто е во процедура за БГ државјанство, камо ли нешто повеќе. Да не беше форумов ќе мислев дека сум единствениот апликант...
 15. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дечко, се резилиш. Не знам какви проблеми имаш во животот и што те натерало да станеш толку токсичен откако го доби посакуваното БГ државјанство (ако е воопшто вистина дека си го добил и ако воопшто си истиот човек што го користи акаунтот Brunhilda), ама знам дека вака нема да си ги решиш...
 16. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ми треба некој што добил БГ државјанство во момент кога имал постојан престој, адреса и ЕГН. Ако има таков, нека ми пише во приватни, имам неколку прашања.
 17. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Тој погрешно напиша. Како да пишуваат за себе, ги мрзи една запирка да стават таму каде што треба и да бидат читки и разбирливи за другите луѓе.
 18. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не знам дали по регуларен пат е можно. Ако посредникот има начин да издејствува да ти го вратат предметот на повторно разгледување во комисијата, тогаш од каде да знам, може и да има начин. Ама да си знаеш дека во таков случај ќе треба да почекаш комисијата одново да одлучува за тебе, што не...
 19. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ти кажаа, не можеш. Штом си стигнал до тој статус, ти останува само да чекаш. За да нема забуни, ќе ти објаснам зошто не можеш: Комисијата веќе дала позитивен одговор на твојата апликација. Нема поента да носиш дополнителни документи за нешто што завршило со одлука во твоја полза. Сега само...
 20. Honkonk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Исто така темава и општо форумов дава можност за пребарување, слично како на google. Ако имаш некое прашање од типот "што значи овој статус?", а гледаш тема со над 3000 страници, би требало да помислиш дека до сега сигурно има и други што го поставиле истото прашање. Исто ко на google.
На врв Bottom