Резултати од барањето

 1. Joshua_Tree

  Желба за болка!?

  На самиот почеток да појаснам дека оваа тема нема никакви допирни точки со садо-мазо.Феноменот на психичка болка не е реткост,но она шта мене ме интригира и тера на размислување е фактот дека во 90% од случаевите,свесно или несвесно,сами си ја нанесуваме. ...ќе кажете,па како е можно тоа кога...
 2. Joshua_Tree

  Welcome to the VOID (Добредојдовте во празнотијата)?!

  ...во минатото човекот имал секакви форми на верувања во надприродни сили кои го пратат животот на луѓето,даваат судови и казни за непослушните и награди за послушните во секаков можен облик ...јас лично,потребата за верување ја сфаќам како социјален феномен за опстанок ...се повеќе добивам...
 3. Joshua_Tree

  Научив дека...?!

  Еве една интересна тема која,се надевам,ќе не стави во една позиција на самоиспитување.Сметам дека за секоја индивидуа е полезно да прави вакви сублимати кои директно влијаат на нашиот понатамошен интелектуален и духовен развој...особено кога ќе помине некое време и ќе си го прочитате вашиот...
 4. Joshua_Tree

  Пари,Хиерархија...Моќ!?!

  Не случајно ги наведов во оваа тема трите клучни "играчки" на човештвото,сметам дека човекот и светот околу него веќе го достигна степенот на интелектуален развој за да ги исфрли од игра.Да почне да размислува за еден свет без нив...знам,звучи утопично но би ве замолил за момент да ги исклучите...
 5. Joshua_Tree

  Колку сме искрени самите со себе?

  ...првиот рефлексен одговор би бил...секако дека се слушам,иначе како би живеел така ...но,дали е навистина така,или ако сакате колку сме искрени сами на себе? ...многупати досега сум дошол во таква ситуација и можам за мене да си кажам дека тешко ми оди од рака тоа :) ...и како "шлаг на...
На врв Bottom