Резултати од барањето

 1. Македон91

  Охридски речник!

  Ни од Ресен ни од Струга. Вака би било на охридски: Се молит женана шо ја плаштаме/плајќаме да водит хигиена во влезон, да влезит тро и во визбана. Таму вејќе цела недела смрдит, корнит. Најверојатно имат цојсано некое животинче или мачка или куче или глушец. Значит во подрумот имат немано...
 2. Македон91

  Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

  Кај Македонците преовладуваат следниве два става: Без Тито Македонија ќе имаше повеќе од ова што сега го има. Без Тито Македонија немаше да го има ни ова што сега го има. Контроверзна личност. Накратко би го сумирал: од една страна помогнал во формирање на слободна Македонија во состав на...
 3. Македон91

  По што е препознатливо местото каде што живеете?

  Не знам нешто многу за типов ама нонстоп го гледам во паркчето кај Комерцијална Банка опкружен од цела багра. Гарант им е нешо дворски шут т.е. главен шоумен :)
 4. Македон91

  Годината кога македонскиот јазик умре

  Мојата листа на најиритирачки зборови: фејкер хејтер трипер фенси интрудер
 5. Македон91

  Охрид

  Интересно, а зш не стајле знак МК до Скопје, Битола и Струга, мене то не ми е јасно.
 6. Македон91

  По што е препознатливо местото каде што живеете?

  Типов е од Кисела Вода така?
 7. Македон91

  Новите имиња на улиците во Скопје

  Се согласувам со болдот. Меѓутоа ние веќе имаме булевар на уште поголемиот „пријател“ - Србија!
 8. Македон91

  Каде сте го јаделе најубавиот/најгадниот хамбургер?

  Со мирис и вкус на човечки прсти. ;) Заради „ХАСАП“ системот им го затворија пред 2-3 години. Шала на страна, хамбургерот е супер + лепчето потпечено :)
 9. Македон91

  Помош, софтверски проблеми и совети

  Значи имам еден чуден проблем. Ми пратија документи/слики во РАР архива преку мејл, си ги спуштив регуларно се, не се енкриптирани, не се со вирус, не се со пасворд или други слични чуда, ги одзипував и кога ја отворам папката немам ниеден фајл иако во РАР архивата ми покажува 10тина. Решение...
 10. Македон91

  Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

  Не можам да го поврзам телефонот со лаптопот преку Bluetooth. Решение за проблемов?
 11. Македон91

  Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

  Не треба да очекуваме некој фантастичен исход од жалбата, во најдобар случај ќе „прогласат“ погрешна судиска проценка и можеби парична казна, која сепак нема да влијае врз промена на резултатот. Она што мене ме радува е што одигравме силно и воинствено, што и покрај сите грешки и аномалии...
 12. Македон91

  Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

  Прогнозирам 4 разлика за нас.
 13. Македон91

  Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

  Имам Nokia 5800 Express Music и не можам да го конектирам со компјутерот. Значи усб приклучот е исправен, мемориската картичка нова, на телефонот ми пишува USB connected in mass storage, но на компјутерот не ми дава никаков приказ. Решение?
 14. Македон91

  Охридски речник!

  А сега викет „вејзеро“ (во езеро).
 15. Македон91

  Охридски речник!

  џагаља-багаља.
 16. Македон91

  Предизвик за 40 прочитани книги во 2012, Кажи ДА!

  Бидејќи наоѓав доста слободно време, во 2010 прочитав 50 книги (имам комплетна листа), со некојси просек од 200-250 стр. Оваа година едвај 15, а за 2012 не би се нафатил, 40 ми изгледаат прилично многу.
 17. Македон91

  Мишел Тело - Сечи Перо

  Преводов е „турни ме мајко да кинисам“
 18. Македон91

  Семинарски, состави, есеи, задачи

  Некоја семинарска за политичка социологија да не ви се наоѓа, случајно?
На врв Bottom