Резултати од барањето

 1. V

  Права на деца кои редовно се се школуваат.

  Изнесувам една многу тешка ситуација во која се наоѓаат деца на болни родители. На пример, мултиплекс склероза, алцхајмер и слично. Прво, од нив, иако поретко, може да заболи и релативно млад човек со деца на школување. Освен тоа, може и да е родителот во малку поодминати години, а има ученик...
 2. V

  Петиција: Решавање на проблем со легализација на објекти поради мала навлезеност во соседна парцела

  Освен мојот, имам слушнато и за други случаи кајшто се навреме предадени елаборатите, но сосема ненамерно е навлезено по 20-30 цм во соседната парцела. Сме се обиделе на сите начини да измолиме за ажурирање, понудиле пари итн. но едноставно НЕ ГИ ИНТЕРЕСИРА. По селските атари тоа е чест случај...
 3. V

  Агенции за недвижности - негативни и позитивни скуства

  Ја започнувам оваа тема бидејќи верувам дека има и други кои наишле на проблеми во соработката со агенција за недвижности. Имено, пред неколку месеци се обратив на агенција за продажба на стан и евентуална уплата на помал, бидејќи итно ми беа потребни пари. Тие земаа клуч, потоа рекоа дека се...
 4. V

  ЕКСТЕРНИ ТЕСТИРАЊА ЗА МАТУРАНТИТЕ 2015 (промена на бодовна листа и други недоследности)

  Завршени се ЕКСТЕНИТЕ за матуранти. Нова бодовна листа без најава! Никакви информации за бодовната листа ниту од МОН, ниту од ДИЦ. Неистакнати бодовите покрај оценките, како што беше пракса минатите години. Зошто? Општиот просек во целокупното средно образование помал кај ученици кои оваа...
 5. V

  Изменување и дополнување на Законот за постапување со бесправно

  Имам на време доставено барње за легализација на викендичка и елаборат. Меѓутоа, се испостави дека сме навлегле 25 цм (се на се 5м2) во парцелата на соседот. Оградатa помеѓу нас,за којашто сметавме дека е поставена на вистинското место, се наоѓала во соседната парцела. Инаку, градевме 2 м од...
 6. V

  Легализацијата и имотно-правните проблеми

  Мислам дека не сум единствена којшто се соочува со имотно-правни проблеми што се пречка за легализација. Ќе го наведам мојот пример. Се надевам дека некој знае како да се постапи во ваков или слични случаи. Ве молам, ако некој може да ми помогне околу проблемот со легализација на објект, ќе му...
 7. V

  Различен Закон за денационализација на општините Карпош и Центар - можно ли е?

  Во постапката за денационализација, адвокатот што ме застапува мене (со полномошно) и другите наследници на правото на денационализација на имотот на дедо ми, не го напишал моето име во формуларот за листата на барателите, туку го додал дополнително, (по истекот на рокот, иако барањето е дадено...
 8. V

  Problemi so denacionalizacijata

  Denacionalizacija Moeto semejstvo i mene vo postapkata za denacionalizacija ne zastapuva advokat od Skopje. Uredno bev pokaneta na sudskoto rociste za nasledstvo na pravo na denacionalizacija od dedo mi i dobivresenie deka imam pravo na cetvrtina (delot na mojata pokojna majka). Vo postapkata...
На врв Bottom