Резултати од барањето

 1. grunff

  Умирање на риби

  караси
 2. grunff

  Македонски модни инстаграм профили

  Оваа е истата? https://www.youtube.com/watch?v=_nPb3rmyBmQ
 3. grunff

  Астрономија (истражувања, откритија, новости)!

  - Пред Спејсекс владееја Боинг и Локид кои и не си конкуриираа помеѓу себе него формираа заедничка компанија ULA и од позиција на монопол диктираа цени за лансирање на сателити финансирани од САД. Нормално цените отидоа во небо, за комерцијалниот пазар сателити не можеше да стане ни збор ни пак...
 4. grunff

  Либертаријанизам - Политичка Философија

  Дали не се разбираме или што е проблемот. Значи идеите се супер, само колку можат да се спроведат во пракса. Јас сум за само не ќе да е работава баш толку розова и сега ќе дискутиравме за такви либертаријански држави а не која држава или партија е поблиска до оваа идеологија. Зборев за...
 5. grunff

  Повторно Нагорно Карабах ?

  @TheChegClan За промена малку Ерменски БПЛ ARMENIAN MOD RELEASES NEW VIDEO SHOWING THE DESTRUCTION OF THE ENEMY FORCES WHICH TRIED TO ATTACK SHUSHI. https://twitter.com/i/status/1324020540277989377
 6. grunff

  Повторно Нагорно Карабах ?

  На овој брифинг мислам, https://www.youtube.com/watch?v=h0GLg6fEOKA е сега за што се работи, најверојатно поголем ангажман на русите во конфликтот, како одговор на турците, воздушните операции се водат од турска територија. https://www.lragir.am/en/2020/11/02/77166
 7. grunff

  Повторно Нагорно Карабах ?

  Од ерменското министерство за одбрана најавуваат некакво изненадување - технолошката предност на Азрите дека немало уште долго да потрае, Азерите требало да очекуваат изненадување. Инаку напредувањето на Азерите е се повеќе успорено поради со потешкиот терен, планините ќе бидат далеку потешко...
 8. grunff

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Има ли некој инфо овие што се оперирани од крајници да се поподложни на корона? Нели сепак се тоа лимфни жлезди што ствараат лимфоцити кои први потпаѓаат на инфекција, но се и првата одбрана на организмот.
 9. grunff

  Либертаријанизам - Политичка Философија

  Мора државата да интервенира. Кога на пазарот ќе исплива некој доволно моќен (а секогаш е тоа случај) тој на секаков можен начин ќе ја елиминира или барем ќе се обиде да ја елиминира конкуренцијата со легални полулегални и криминални активности. Се разбира зависи колку државарта ќе му остави...
 10. grunff

  Сакам да знам!

  Како да проверам на Mobi Pay услугата за плаќање со тел. на t-mobile, колку пари имам? На припејд сум, нивната апликација ја имам инсталирано но не најдов таква опција, дава само состојба на сметка на телефонот.
 11. grunff

  Најубава жена во светот (со фотографии)

  Linda Evangelista можеби, но тоа на времето, стара е сега.
 12. grunff

  Повторно Нагорно Карабах ?

  Азериве може и немаат некој голем пробив иако посебно оној од југ не е баш занемарлив, сепак со дроновите постојано им уништуваат техинка и жива сила, а тоа е многу тешко и страшно влијае на моралот кога Ерменциве немаат одговор. И после "примирјево" продолжуваат со дронови. Русите се на потег...
 13. grunff

  Повторно Нагорно Карабах ?

  Интересно, Израел на Азербејџанска страна, веројатно играта е многу поголема и ова што сега се случува е само врв на ледениот брег. https://vz.ru/world/2020/10/2/1063388.html И да, потврда и од руски извори дека беспилотниве летала се пресудни во оваа војна. Можеле и Ерменциве да соберат два и...
 14. grunff

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Колку може да кошта комплет фарбање на цела кола, металик боја? А и почнала малку корозија да фаќа колава, не е нешто многу, значи и тоа да се среди и да се офарба, предпоставувам тоа е вообичаено во припремата за фарбање се тоа да се среди. Исто и на пластиката имам гребаници. И ако може...
 15. grunff

  Skopje niz prizmata na eden star skopjanec

  На странава за стара чаршија, стари маала, стари цигани итн... Од Данило Коцевски имаат текстови што ги пишувал некогаш за Нова Македонија. Имаше и некаде со овој Цаиќ и Јадибурекот емисија на оваа тема...
 16. grunff

  Зошто сте сами?

  На времето имаше еден тип, го памтам поради необичното презиме нешто со ковчег беше, како Ковчегарски или нешто слично,гостуваше во некоја емисија најверојатно од оние утрински пред 10+ год. Ако не можеш да најдеш партнер овој ќе ти најде, не знам колку илјадници поминале преку неговата...
 17. grunff

  Сакам да знам!

  Нарачувал ли делови некој од овде?, Сигурна ли е странава? https://www.karoserija.mk/
 18. grunff

  Влашко-Аромански удел во генетиката на Македонците

  Тогаш игнорирај, само се надоврзав. Ова е придонес за темата и е сериозно меѓународно генетичко лингвистичко истражување кое го објавува руската академија, што е многу порелевантно од произволни толкувања како на темава.
 19. grunff

  Влашко-Аромански удел во генетиката на Македонците

  Има студија зошто Јужните Словени се разликуваат од Западните и од Источните. Научниците сметаат дека Словените, ширејќи се низ Европа, интензивно ги апсорбирале популациите што живееле на овие територии во предсловенскиот период. Словените насекаде го донеле својот јазик и го апсорбирале...
На врв Bottom