Резултати од барањето

 1. Chemical Angel

  William Orbit

  Ова е жива легенда во однос на компонирањето на музика, само не е толку експониран за да сите го знаеме. Неговата музика е најчесто е електронска со амбиентални елементи, но правел и музика за други, како на пример Мадона, целиот Ray of Light албум, потоа All Saints- Pure shores, Pink - Feel...
 2. Chemical Angel

  Programming music

  Оваа е тема за песни инспирирани од програмските јазици Java People In the Zone Threaded Lane Овие ми се фаворити, има и друго, зависи кој за што е.
 3. Chemical Angel

  Orbital

  Бидејќи нема за нив тема решив да отворам. Јес да се легенди, ама мотивацијата и желбата за творење пак им се врати и на 1 април 2012 се очекува нивниот нов албум Wonky. Еве го последниот сингл од нив Вообичано за нив интересни ритмови и интересен концепт за спот и да нема голи жени :) Она што...
 4. Chemical Angel

  RIP Dennis Ritchie

  http://www.pcpro.co.uk/blogs/2011/10/13/dennis-ritchie-rip/ Многу од вас и не го знаат, тој го измисли C и UNIX и навистина го смени светот, но е човек позади завесата и еве како тоа влијае на сите вас For the non-geeks, here's how UNIX made your life livable everyday; you can sleep at night...
 5. Chemical Angel

  Предлози за добри Техно, Трансе итн миксови

  Пишете ваши предлози за добри миксови на ДЈ-ти, Oakenfold, Digweed итн да не набројувам Јас би почнал прв, John Digweed - Sydney 98, Оакenfold Creamfields било кој микс како и миксот во Шангај. Оставам, на вас.
 6. Chemical Angel

  Java and Parrallel Programming

  Ја отварам оваа тема за да видам дали некој се чепка по оваа тема. Имено, со новите процесори(MultiCore) паралелизмот е се поглавна тема. Прашањето е како да ги паралелизираме постојните програми и тоа во Јava??? Како прво малку запознавање со паралелно програмирање односно некои концепти...
На врв Bottom