Резултати од барањето

 1. Aceva

  Дали би простиле неверство?

  Ја се извинувам што упаѓам вака, кај се честита овде Нова Година? На темата - неверство е измислена категорија. Ве лажат комуњарите. Сигурно сум го напишала истово, пред седум години Ме мрзи да барам.
 2. Aceva

  Генерал Ангелов ќе се бори со пирати

  Благодарам за илустрацијата, токму вакви „длабоки анализи“ имав на ум кога напишав дека секоја неинформирана, недоизградена, недозреана личност (ова последново земено како сериозно преценување) си зема право да има СТАВ. Браос!
 3. Aceva

  Генерал Ангелов ќе се бори со пирати

  Драги мои полуинформирани и дезинформирани членови на форумов, Никогаш не сум практикувала да пишувам работи кои не ги знам од прва рака. За жал, на многумина не им пречи, под оправданието јас-имам-свој-став, да трескаат зелени и тоа баш тука, на оваа тема. Пред да притиснете „испрати мислење“...
 4. Aceva

  Химен - подарок или јарем

  Осмиците можат да ти послужат за матични клетки, не е дека не се потребни.
 5. Aceva

  Министерот Димовски се сретна со тутунарите, остануваат најавите за протести.

  Тука лежи дел од одговорот - само регистриран земјоделец може да поднесе барање за субвенција. Производството на ориенталец (кој е преку 90% од вкупното производство) никогаш не било исплатливо. Многу работна рака, мали приноси. Всушност, што помали листови, тоа повисока категорија. Нејсе, од...
 6. Aceva

  Црнки на лицето :@

  Најчесто не’ мачат црнки, белки (или митисери) и акни (гнојни мозоли). Црнките и белките се многу слични според начинот на создавањето, со тоа што кај црнките порите се отворени и со окцидација на себумот, мастите и нечистотиите содржината ја менува бојата и станува црна, а кај белките пората е...
 7. Aceva

  Статус на љубовник/љубовница

  Статус љубовница/љубовник значи дека едниот партнер во врската има семејство, а носителот на статусот го нема семејството. И не гледам зошто и’ ја разводнувате темата на Македонка со бош муабети за верства и неверства. Иако (за жал) повеќето од “љубовниците“ кои ги познавам се жени, во...
 8. Aceva

  Кајгана меана (25+)

  После 20.00 часот, во сабота, 13.11.2010 година. Инаф?
 9. Aceva

  Кајгана меана (25+)

  Кај Ацева е зборот закон. Потврдено.
 10. Aceva

  Кајгана меана (25+)

  Јас резервирав таму кај што треба да се резервира. До четврток навечер треба да потврдам. Резервацијата е направена на моето славно нефорумско име - за 15 до 20 души.
 11. Aceva

  Кајгана меана (25+)

  Имаш у сандуче координати - ако умрам ил’ загинам до тогаш.
 12. Aceva

  Кајгана меана (25+)

  Ако стоковна куќа Илинден спаѓа во централно градско подрачје, а мислам дека спаѓа, тогаш да ти се верува. Не знам кој ден свират чалгии, треба да проверам. Не истрчавам со името на локалот, дан’ги апсат луѓено.
 13. Aceva

  Кајгана меана (25+)

  Дали може да предложам место каде што пушачите можат да се чувствуваат релаксирано? Како што гледам, во досгашните предлози на меани, никој не посветил внимание на овој проблем. Иле сите се испооткажавте од пушидба?
 14. Aceva

  СУГС Јосип Броз -Тито

  Сакам да знам што станува со прозорците на гимназијата. Некој ги скршил па треба да се менуваат или им дошло времето?
 15. Aceva

  Тоше Проески, вистинска приказна: Славниот македонски пејач бил жртва на криминал....

  Ова е најочајниот српски текст што сум го прочитала. Ако уредниците не се потрудиле ни лектура да направат, не верувам дека седнале и го исчитале. Обилува со произволности и субјективности и никако не би го зела здраво за готово.
 16. Aceva

  Среќен роденден Принцу наш :)

  Машко, во твоја чест ќе испеам една роденденска додека ги перам садовите. Да си ми весел, сирен и мудар, како и до сега.
 17. Aceva

  Заспивање - како најдобро и најефикасно да се заспие?

  Легни на стомак и стави го челото на преклопени раце. Сосема полека, милиметарче по милиметарче, почни да ја креваш главата и горниот дел на телото наназад додека можеш. На истиот принцип, спуштај се надолу. Не верувам дека ќе можеш да го повториш ова - веќе ќе спиеш.
 18. Aceva

  Страв од стареење...

  Принцезо драга, за твојот проблем постојат две можни решенија кои не се взаемно исклучителни, а се подредени по приоритет: 1. Разговор со психијатар - итно и 2. Правење дете/деца - исто така итно, ама после сеансата. Предлагачот полни 45 години на 14ти јули оваа година и ти пожелува барем...
 19. Aceva

  Кајгана миленичиња

  Едно време, додека бев убедена дека чувам два мачора, се викаа Дуле и Коки. После сфатив дека едното е женско, па сеа се викаат Енис и Пенис.
 20. Aceva

  Избор за песна за Евровизија 2010

  Јас сум задоволна. Ако некому тоа нешто значи.:toe:
На врв Bottom