Резултати од барањето

  1. Iceman.

    Воздухопловни единици на МВР

    Почеток Во времето на Југославија покрај слободите што ги добива тогашната Македонска Милиција добива можност да формира хеликоптерската единица во 1969 година, првото летало го добива во 1970 година Augusta-Bell AB206AJetRanger II, со тоа Македонскиот Републички Секретаријат за внатрешни...
  2. Iceman.

    Воздухопловен Винг и ПВО на Република Македонија

    Знам дека има повеќе вакви теми, но ниту една од нив нема ништо детално и немаат никаква тежина, затоа решив да отворам ваква тема, и се надевам дека доколку нешто сум згрешил некој ќе ме надоплолни , а со тоа ќе имаме тема која ќе биде убаво да се следи. Историја По завршувањето на Втората...
На врв Bottom