Резултати од барањето

 1. B

  Градежна дозвола

  Дечки, како иде работава со градежна дозвола? Не сум во МК, иначе во архитектонско биро ке си прашав директ, па еве тука. Може ли да се добие дозвола за градба за кревање кат на куќа која сеуште не е легализирана? (едно 10 години веќе чекам) А ако неможе, може ли диво да си изградам па после да...
 2. B

  Продажба и дистрибуција на готов производ

  Здраво дечки, имам осмислено производ и ја имам разработено шемата околу производството. Едино неможам нигде да најдам информации за како би ја вршел дистрибуцијата и самата продажба. Се работи за нов бренд на алкохолен пијалок, кој ке се дистрибуира до кафичи, ресторани и други објекти од...
 3. B

  Проблем со влага во куќата

  Здраво дечки, имам прашање за луѓе што се разбираат. Куќата ми е градена пред земјотресот, и без некоја изолација на темелите. Делови од надворешниот ѕид, имено малтерот од надвор, се има целосно одронето од циглите, а некои делови се има испукано и надуено нанадвор. Имам септичка јама што ми е...
 4. B

  Данок 10% за вработените во странство кои платите си ги праќаат дома

  Случајно налетав на ова https://www.finance.gov.mk/files/u6/Pravilnik_za_klasifikacija_na_prihodite.pdf Втора страна, под број 711114 вели Данок на плати остварени во странство. Не сум сигурен дали е тој тој закон, но чепкав бидејќи прочитав статија од некое новинарче дека отсега ке се плаќа 10%...
На врв Bottom