Резултати од барањето

 1. StefusRefus

  Македонска берза

  Денес ЕУР колабираше, злато, сребро, нафта, сите берзи (95%) во минус, паднаа камати да државни обврзници на САД и други поголеми економии...А МБИ10 +1.66% гоа мити е Швајцарски франк.
 2. StefusRefus

  Македонска берза

  Значи сега да купуваме зошто ќе се имале условен датум за 2 години за нешто што нема позитивно да се одрази на економијата кое ќе се случи по 15-20 години...Купуј АЛК сега поради ова...јас сум целосно збунет. Не да не гледам логика...ама ај ако расте е ОК што и како не е битно...
 3. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Заев е бетер и од Бане и Грујо.
 4. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Сум гледал БДП раст на многу земји што се нови членки на ЕУ нема никаква разлика пред и по членство.
 5. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Стварно не ми е јасен маиндсетот на тие што се надеваат дека ќе добијат пари од ЕУ а се обични граѓани па гласаат за СДСМ.
 6. StefusRefus

  Анксиозност

  Helex ќе ти помогне веднаш...елицеја ваљда е тоа што ти го препишале/пишал. Не сум пиел тоа...ама пишува дека треба време да делува, недели.
 7. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  ВМРО не презема радикални чекори...многу се меки. Дали се глупи или уценети или преваранти или се од споменатото незнам.
 8. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Ваљда го мразат ВМРО...најчесто така се гласа.
 9. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Има погрешни економски политики...за очекување е ова. ЕУ и НАТО освен изговор за една вечер журка на државна сметка нема да има друго фајде ако не и да има штета.
 10. StefusRefus

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  10/100 месечно е многу треба да преземеш голем ризик за толку, можно е да имаш големи загуби. Освен ако не мислеше на годишно ниво.
 11. StefusRefus

  Смртна казна во Македонија? Да или Не?

  Проблемот со смртна казна е 1. Е неморална 2. Не е можно да се преиначи 3. Скапа е (во САД процедурите за смртна казна се поскапи од доживотна робја) 4. Не е доволно сурова ( а не морална била не навлагам во логика) 5. Спротивна на ЕУ бла бла бла е нема да не примат у ЕУ (не е за мене аргумент...
 12. StefusRefus

  Како раскинувате?

  Стварно не ми е јасно зошто сакаш да му раскинеш...Ама како сакаш. Мислам дека е најдобро лично, надвор на кафе. Немој по емаил смс и пишано. Не прави голема разлика ама подобро е усно или барем по телефон не пишано.
 13. StefusRefus

  Би се отселиле ли од државава доколку?

  Или во превод ако на НЕТО 3000евра одат окулу 1600 само на персонален данок месечно, плус данок на имот, ДДВ, придонес за социјално, придонес на пензиско ефективно придонес за ова она ....може и државата за 3000 тебе 4000 за неа.
 14. StefusRefus

  Како раскинувате?

  Девојче тоа се вика стабилна врска или профактура за брак...А за авантури и секс пиши по ПП....имаш уште малку време зошто со секоја секунда старееш.
 15. StefusRefus

  Би се отселиле ли од државава доколку?

  Во МК здравствено на минимална плата е 1320 денари или 22евра
 16. StefusRefus

  Би се отселиле ли од државава доколку?

  Јас само направив пресметка колку чини грубо здравството во Шведска т.е. главната причина зошто таму е боље од нашето...
 17. StefusRefus

  Би се отселиле ли од државава доколку?

  Просечен Швеѓањец заработува 3000е а дава сигурно по 1000е месечно за здравство...да речам 30год по 12 месеци еднаш да заврши во болница дал 30*12*1000*1.05^30 (1.05 ми е камата на пари) =1.500.000 еврејчиња за цел живот за тие пари....
 18. StefusRefus

  Бегство од Македонија

  Мене ми е добро пари имам доволно за се што сакам...дури и ми остануваат не занемарлив процент. Ми смета тоа што здравството е хаос и неквалитетно па ако затреба нешто се одам приватно ама и тоа не е квалитетно, најверојатно само за лечење би одел надвор од МК, не дај боже нормално. Ми смета што...
 19. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Се фино...само СДСМ/ВМРО/БЕСА/ДУИ треба да ги направат измените :)
 20. StefusRefus

  Повраток на ДДВ за физички лица? (Мој ДДВ)

  Имам 95/100 искористување на сумата за поврат промет окулу 100.000мкд за тековен квартал до денес.
На врв Bottom