Резултати од барањето

 1. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Овде имам неколку сомнежи, прашалници, како сакаш наречи ги. Прво, народот да си биде Македонски - што ако Македонија ги прифати и "измените" на Мицотакис за граѓани на државата па и јазикот? Со ликови од типот руки на груди и колнење, док сум жив нема да дозволам, видовме дека многу нешто се...
 2. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Не знам зашто досега не ги напуштија преговорите. Со вакви навреди и однос имаат полно право во Брисел да му се пок**каат на договорот за добрососедство. Прво е глупо да цртаме нова историја, понатаму све е бесполез.
 3. Lurtz

  Основаност за категоризирање на проституцијата како нелегална

  Тоа е веќе уметност, сценарио и дијалози :D
 4. Lurtz

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  да, сега ги гледав, praxis биле. Ги сменив и предните и задниот. Засега ми вршат работа ама ако велат дека не се добри, не знам, не можам да ги препорачам затоа што тек 1 година ги користам. Сакам да видам од сонцево сега како ќе се однесуваат зимоска на минусни.
 5. Lurtz

  Основаност за категоризирање на проституцијата како нелегална

  ова е нешто слично со темата за хомосексуалност. Дали син ти, ќерка ти...што не е пак соодветно на темата за правна рамка на оваа дејност. И покрај вака условно да кажам нормални секојдневни семејства, и покрај законските санкции, проституција од сите видови постои. Треба да се запрашаме дали...
 6. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  нигде не пишува дека е забрането. Зашто е проблем да ги напишеш правните постапки како ќе ги остварите и кои последици ќе произлезат од сето тоа. Не се вртам јас во круг него упорно те прашувам едно исто затоа што ништо конкретно не кажуваш. Политички и слични памфлети сме се изначитале. Него на...
 7. Lurtz

  Печка на пелети Vs. Инвертер клима

  Многу скапо ова 50.000.
 8. Lurtz

  ЗЕМЈОТРЕС!

  ја сум апатичен, ништо не осетив.
 9. Lurtz

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  јас земав од продавницата во гаражата на Ситимол, досега 1 година не ми чкрипеле и добро бришат. Можда случајно ми се погодиле, не знам. На фирма или цена не се сеќавам ако одиш натаму можеш да прашаш. Бев прееска, не знаев дека си постирал, ќе прашав. Е кога ќе поминат 3 години, пак ќе пишам...
 10. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  со неконкретизирање на програмата за делување го вреѓаш народот. Сакаш нешто да кажеш, ништо конкретно не кажуваш. Инаку, убаво те читам. Прво, за тие цели да станат реалност треба да ги поткрепиш со правни процедури, документи и постапки како ќе вратите име Македонија во Уставот. Второ, како...
 11. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  читам само што се одоколу пишуваш. Во ред, сега нешто поопипливо си напишал. Е сега број 1, 2 и 3 од правен аспект не се мешам, но се ми се чинат нереални овие цели, освен третата за внатрешна употреба, втората не знам дали мислиш на оваа еволуција на термините, која е прилично дискутабилна од...
 12. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Меѓувреме браво за Илинден https://fokus.mk/1kampana-vo-aalbanija-gore-glavata-izjasni-se-deka-si-makedonets/?fbclid=IwAR0QhEojz9I5ZbMYy3jLP0q6UtuAo3obm7zj5xkB5_4Q6MDBPxT5O19OuPk
 13. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Па не ни споменав навреда, споменав флоскули што е битна разлика. Но суштината е иста, навреда не кон мене ами кон цел еден народ. Повторно не гледам конкретен одговор. Кога се обмислува една политичка опција, се обликуваат во основа барем оние области кои ги споменав претходно. Ти споменуваше...
 14. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  не се работи за мои афинитети. Не се потребни вакви филозофии, флоскули. Се работи просто кажано за државата. Како тие ќе гарантираат дека нема да продолжат по истиот курс на сите претходни поголеми или т.н. алтернативи (помали партии, со наводно поинаква опција). Како ќе гарантираат дека нема...
 15. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  И која е алтернативата за овие што “се најјаки, имаат највише пари, врски, клучни луѓе и имот“? Какви луѓе ќе дојдат на нивно место, со што ќе се зафатат, дали нема да се бават со криминални активности? И ако како, кој тоа ќе го гарантира? Притоа уште едно прашање. Читав, зборите за некои кои ќе...
 16. Lurtz

  Насилства во Македонија

  https://www.facebook.com/Almakos1/videos/477382472817334/ VIDEO EKSKLUZIVE/ Ja si u plaçkit me armë pompa e benzinës “Okta” në afërsi të Sarajit пљачка на окта во сарај
 17. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  И пак тоа за трета што се збори. Овие горе 4 партии се најјаки, имаат највише пари, врски, клучни луѓе и имот. А без тоа, гологаз, тешко некој нешто ќе успее. @valvoline па јас не гласам од 2006, нема ни да гласам. Затоа што каде има обврска, има и права и одговорности. Во случајов само обврска...
 18. Lurtz

  Основаност за категоризирање на проституцијата како нелегална

  па добар дел од бракови што ги спомна Боди се засноваат на финансиска корист, со други зборови продавање секс за пари, легално. Колку примери сум гледал како врска немаат, таа Мерлинка, тој таков ко у описот, ама врти пара...дури знам пример на развод пошто на мажот не му идела работата, за да...
 19. Lurtz

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  не знам за тролејбусот ама еве трети опции. има-ше...маак, лига за демократија, работничка партија, демократска алтернатива. Ама еве попластично-кол е кол, исти пенис се сите пошто се изротираа миљон партиички, миљон опции, сите си лапкаа. Дури и од овде од форумов, барем 90% од луѓево би...
 20. Lurtz

  Основаност за категоризирање на проституцијата како нелегална

  Ок, држи и тоа вода. Значи има главно 2 различни мислења за овој се поприсутен кај нас и глобален проблем. Верувам тешко е да се балансира затоа што и многу посуредени држави од нашата сеуште полемизираат. А полемики се секогаш добредојдени, посебно ако се разгледува проблемот од сите аспекти за...
На врв Bottom