Резултати од барањето

 1. S

  Религија и бројот на децата во семејството

  Еве еден фин ТЕДтолк за религијата и наталитетот во кој се расчистуваат некои небулози кои се проширени во Македонија и светот.
 2. S

  Во 2014-та 0% инфлација

  14 ноември 2014 - 16:02 Во најновата ревизија на макроекономските податоци централната банка оценува дека економијата ќе расте како резултат на растот на извозот, но и на домашната побарувачка, а во надолни ризици ги пресметува геополитичките тензии Раст на македонската економија од 3,7...
 3. S

  Македонија земјоделска само на хартија

  http://www.makdenes.org/content/article/26692588.html Македонија земјоделска само на хартија И додека нашата земја е окарактеризирана како земјоделска, податоците покажуваат дека во земјава има поголем увоз отколку извоз на храна. Секоја година расте помошта од државата за земјоделците, но...
 4. S

  Самоцензура

  Има еден феномен. Значи кога сакаш да кажеш нешто но, сметаш дека ќе има негативни последици по тебе решаваш да не го кажеш. Не дека е потребно да се дефинира поимов повеќе е од јасен. Туку во овој контекст колку често ви се случува сами да си избришете коментар или воопшто да не го напишете...
На врв Bottom