Резултати од барањето

 1. R

  Природата сепак се раководи по Божјите Устројства(Закони)

  Не очекувам да се гомилаат добрите особини. Господ ја создавал Земјата. Значи 6 дена се 6 дена, и на земјата и во Библијата. Буквалистички ? Кога се вели дека Дева Марија била девица, дали тоа може значело дека таа се пердашела пред тоа ? Или пак кога Исус ги "лекувал болните" може им давал...
 2. R

  Природата сепак се раководи по Божјите Устројства(Закони)

  Зинал затоа што не беше поставено прашање. Ти не знаеш, ама многу други луѓе знаат или знаеле. Еве да речеме веројатноста на постоењето на Бог(католички или протестантски Бог чим биле тие Германци) е 62%. Дали тој процент ќе се зголеми ако ги земеме на пример илјадниците Богови на Индијците...
 3. R

  Природата сепак се раководи по Божјите Устројства(Закони)

  Ај да не се правиме наудрени. Оди на видеото што е во Related и ќе видиш дека интервјуто е намештаљка. Тотално збунет или интервјуирачите тотални серковци. Каде, како, со која формула. И за кој Бог зборуваме ? Еврејски, муслимански, католички, богот што живее во дрвото, Му Фаса... Како ...
 4. R

  Намалена партиципацијата за студирање

  Од каде идејата дека ќе се штанцаат дипломи ?
 5. R

  Намалена партиципацијата за студирање

  Да, само што Македонија има околу 6% високо образовани. Значи по некоја логика има потреба за факултетски образован кадар. 800-1200 евра годишно ??? 3-4(ако не и повеќе) просечни плати... па не студираат на Шефилд луѓево.
 6. R

  Што мислите за поезијата на Ма-Ста-Пе?

  LEAVE MA-STA-PE ALONE !!! Сериозно, остајте го човекот нека пишува. Си го прави меракот и кој сака го чита, кој нејќе нека не клика.
 7. R

  Не си го видела?

  "Теистички изјави" на луѓе што не биле теисти... барем дел од тие што си ги навел. Да те цитирам: Деца пазете што читате по форумите, лажови су меџу нама.
 8. R

  Кои се македонските муслимани (торбешите)?

  Кога биле Словените една етничка заедница ? Етно-религиозни групи ? Тоа само кај вас посто и и никаде на друго место. Можеби и кај Босанците. Кој е тој словенски етнос и како вие како Торбеши(Богомили) по што се одделувате ? Амчо, ти појма си немаш за Турција, Македонија, Богомилите...
 9. R

  Кои се македонските муслимани (торбешите)?

  ЗНачи дојдовме до нов заклучок. Абре Амчо Амчо: 1. Прво викаш дека не си Македонец 2. После се жалиш дека те користат Албанците и Турците 3. Кога немаш што да кажеш викаш дека си се мешал со нив и затоа не си Македонец 4. И на крај викаш дека си Торбеш како посебен етнос ама со акцент дека...
 10. R

  Кои се македонските муслимани (торбешите)?

  Македонец не е синоним за христијанин. Има македонци атеисти, будисти, сатанисти, православни, протестанти, пагани и сите се пак Македонци. А ако само муслиман може да биде Торбеш, значи терминот е религиски а не етнички и по тоа следува дека Торбешка етничка заедница не постои.
 11. R

  Кои се македонските муслимани (торбешите)?

  Абе цело време го дрвите ислам, ислам, ислам... може ли некој Торбеш да биде православен еве на пример.
 12. R

  Протестантизам

  Слатко...
 13. R

  Не си го видела?

  Уште ли ве лажат атеистичко-сатанистичките комунисти идолопоклоници. Исус умре за нашите гревови... Give us money !!! Стварно нема слика од Исус... ама последните наоди од крпчињата кажуваат дека изгледал вака Да малку се затоа што евангелијата не се историски докази, документи за Исус...
 14. R

  Не си го видела?

  :pos2::pos2: Извини ако напињам :) Целото христијанство се врти околу тоа дека Исус е Господ, Исус е Бог. Значи Господ одел по земјава во облик на човек. Светото Тројство е тоа. Три во едно. Ако Исус постоел и проповедал, според христијанството, Господ одел по земјата и проповедал.
 15. R

  Maturanti.com

  АХАХАХАХ и маици со Бекстрит Бојс. Едит: Вакви сурати се само за изложба.
 16. R

  Не си го видела?

  Може да каже затоа што речиси и да нема докази за постоењето на Исус. Твојот аргумент и кај верниците не проаѓа затоа што викаш "Исус како човек" Најверојатно Исус не постоел. Ако постоел бил еден од многумината преваранти/лудаци проповедници што се шуњале низ градовите. Па да. Ама истото може...
 17. R

  Не си го видела?

  Да, баш така. Американците го најдоа крпчето на Исус со кое си го бришел гзот и дознаа какво му било лицето :O Да ги споредуваш доказите за постоење на Александар и Исус е смешно. Дури е смешно да ги споредуваш доказите за постоење на пра-пра-пра баба му на комшијатa и Исус.
 18. R

  Не си го видела?

  Каде ?
 19. R

  Прашања за Исламот I

  Што е во наш домен ? За нешто има правила, за нешто нема, за едно е строго за друго лабаво, за едно нејасно за друго пропишано... кој е доменот. АБЕ НЕ МИСЛИ !!! Верувај, клањај се и плати. Само немој да мислиш.
 20. R

  Прашања за Исламот I

  Не ни треба да ти биде јасно. Затоа и се пишуваат глупости, бесмислени реченици со Големи и мали букви.
На врв Bottom