Резултати од барањето

 1. Amnaesiac

  Може ли да се направи милон долари-евра во Македонија?

  па мислам дека не мозе, оти дури и да бидес директор на рек битола би мозел да направис несто помалце од тоа, не многу помалце ама сепак помалце од оваа цифра
 2. Amnaesiac

  Каде се нашите пари?

  убава ти е идејата, да се контролира каде одат парите. Ја мислам дека моменталоно голем дел од парите оди за прислусуванње и други уреди, сто го покажува и ребалансот на буџетот, оти ние градиме диктаторска држава полека ама сигурно и сите непријатели на цаусеску треба да бидат ако нисто друго...
 3. Amnaesiac

  Македонија пред банкрот

  Врска нема, каков банкрот, се дур го имаме Веле Самак каком министер за странски инвестиции, Македонија никогаш нема да биде пред банкрот, пошто тој донесе толку многу
 4. Amnaesiac

  Зошто Македонија тапка во место-наведете барем 3 причини!

  Зошто мора барем 2 алтернативи. Ако ти дадам само една, може ли место 20-ка со кромид+пиво, да ме честиш 10-ка без кромид+мало пиво. Се шалам. Алтернативи има ама дали се саглам, тоа е проблем. Инаку јас кога реков Владата на Р. Македонија, мислев на владата како генерички поим, а не владата на...
 5. Amnaesiac

  Зошто Македонија тапка во место-наведете барем 3 причини!

  Зошто барем 3 причини, кога доволна е една а тоа е Владата на Р. Македонија да имавме и Претседател на Р. Македонија, можеби ќе ја споделеа одговорноста, ама на негово место имаме само фигура.
 6. Amnaesiac

  LGBT-популацијата и современиот свет

  Немој така, помладиве сите знаат шпагети да прават.
 7. Amnaesiac

  Избори за претседател во Хрватска

  Ne mi e jasno kako Bandic e nezavisen, pa neli toj bese so SDS t.e. SDP. Inace Primorac e najsimpaticen. Alexander the Great (Gay)
 8. Amnaesiac

  ЕУ не е способна - САД и Турција ја преземаа БиХ!

  Никогаш не ми била јасна оваа параноја. Може да ми објасниш дали причината е православието или словенството или пак нивната комбинација е она што е виновно за “вината“?
 9. Amnaesiac

  Вториот Ирски референдум за Лисабонскиот договор

  Се заебал очигледно. Евроскептиците малце да ги смират емоциите и начинот на изразување не би било лошо, оти очигледно се лузери.
 10. Amnaesiac

  Македонски превод на policy?

  Исто како и economy и economics. И двата збора на македонски се преведуваат со економија а имаат различно значење. Најсоодветниот збор за policy во македонскиот јазик е политика и се разликува од politics кој на македонски е исто така политика.
 11. Amnaesiac

  Рамноправност, ама сепак не...

  Некои постови, како на пример горниов, укажуваат дека се мешаат поимите рамноправност и еднаквост. Тоа се две различни работи. На пр ако во горниов пост се замени зборот рамноправност со еднаквост, тој ќе има смисла, вака е бесмислен.
 12. Amnaesiac

  Зошто жените сакаат уметници?

  Па јас мислам дека Deborah Harry e поважна и од Битлси и од Стоунси , ама се работи за наметнато мислење од медиумите и стереотипи, особено нејзиниот подоцнежен бенд Jazz Passengers e позначаен од двата погоренаведени состави заедно.
 13. Amnaesiac

  Што мислите за LGBT популацијата?

  Хомофобија не е соодветен збор, исто како и ксенофобија, како демек неонацистите во Германија се плашат од странци.
 14. Amnaesiac

  Зошто жените сакаат уметници?

  Што се однесува до музиката ја заборавив Debbie Harry, т.е. нејзиниот бенд Blondie.
 15. Amnaesiac

  Зошто жените сакаат уметници?

  Patti Smith, или ако веќе сакаш бендови Patti Smith and her band, и PJ Harvey (ова не е бенд) вредат колку 100 мажи мислам.
 16. Amnaesiac

  Зошто жените сакаат уметници?

  Има многу, еден од тие стереотипи е дека жените сакаат уметници.
 17. Amnaesiac

  Нови 290 рамковни вработувања

  по мое треба мудро да се молчи.
 18. Amnaesiac

  Како се запознавате со женски/машки

  Прво ја прашувам asl please, после муабетот сам некако си иде спонтано.
 19. Amnaesiac

  Владата ќе дели ваучери за струја за најсиромашните

  Шивачите се социјални случаи.
 20. Amnaesiac

  Владата ќе дели ваучери за струја за најсиромашните

  Во Македонија постои дефицит на шивачки, па почнаа да вработуваат и шивачи и нема невработени шивачи и шивачки во Македонија. Така да шивач(ка) во Македонија не може да умре зашто не може да најде работно место, туку зашто од платата што им ја даваат спсособните и снаодливи газди, за какви ги...
На врв Bottom