Резултати од барањето

 1. brunejuridique1

  Матура

  Вака значи во врска со есејов, може да ни се падне и есеј со for and against, есеј narratives(story(description of people, desc. of places/buildings/scenes)) есеј opinion i есеј review и есеј making a suggestion(не сум сигура дали е во писма или есеј) , сега ние во завистост од темата сами треба...
 2. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fattachments%2Ffile_preview.php%3Fid%3D864445743625357%26time%3D1433879664%26metadata&access_token=1822133525%3AAVLLX6zIiuOJy7FdNOKfyQIemwgXrlO8zVexx_dm1FHMoQ&title=%D0%95%D0%A1%D0%95%D0%88.doc Значи во врска со...
 3. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  Инаку.. ми го пратија тестот од август 2012, кој рече дека немало....
 4. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  Не ме разбираш баш, со борјќиве сакам да прашам колку пасуси треба да има во главниот.... ама според последни извори дознав дек и не е мн битно, сепак сметам најсигурно дека е 1+3+1, а 1+2+1 најлесно...
 5. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  нене, делови од кој што дали ке ги подогиш ти зависат поените
 6. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  вовед, главен и завршен дел( пр 1 вовед 3 главен 1 завршен)
 7. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  А во врска со составниве делови да не знаеш како треба да одат (1+2+1), некои викаат вака требало, некои викаат ако било вака, ке бил оценет со 0 бода и дека требло 1+3+1 или 1+5+1, по општо правило...дилема голема ми е сега....
 8. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  мхм, добро, фала на појаснувањево :)
 9. brunejuridique1

  Државна матура(Македонски јазик)

  Епа вака, пошо имав професорка по македонски јазик што не ни пренесе мн знаење и мене и на соучениците, да прашам дали некој од вас знае како треба да биде составен есејот, колу збора/редови/страници треба да содржи воведот, колу дела главниот ( некој кажува 5 некој 3, најново 2) и колку...
 10. brunejuridique1

  Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“

  Епа вака да ве прашам прво дали има некој што студира на универзитетов, конкретно на економија, кој смер од економскиов факултет е најубав, дали има овде некој корисник на стипендии што ги нуди универзитетов, дали тестовите што се полагаат за добивање стипендија се тешки и дали вреди да се...
 11. brunejuridique1

  Помош и совети

  по можност да не е со спуштање прво на торент?
 12. brunejuridique1

  Помош и совети

  Епа вака, нфс како игра мн. си ја сакам и имам 2 верзии што ми се префрлени преку усб..Па сега би ве замолила ако скате мислам да ми пратите линк на кој што ќе можам да ја спуштам од на интернет..:) Било која верзија освен underground 2 и most wanted.. Благодарам однапред :)
 13. brunejuridique1

  Екстерно тестирање-одговори

  математка, математка се бара............:place::place::place::place::place::place::place::place:
 14. brunejuridique1

  Екстерно тестирање-одговори

  Инаку ги имам сите освен овие, сигурно дека е во ред да побарам малку помош, помош за мене, а помош и за сите останати на кои им се потребни, зошто прашањата по овие предмети за информација се малку потешки. А кога се работи за иднината на нашата држава, сме, зошто да не, имаме доволно знаење и...
 15. brunejuridique1

  Екстерно тестирање-одговори

  Епа вака ќе ве замолам ако имате одговори на некои од прашањата од екстерното тестирање да ги споделите овде, ако не е проблем се разбира. Поконкрето мислам на прашањата од наставниот план за 4та година. Уште поконкрето мислам на прашањата за математика за економисти(стручно образование) и...
 16. brunejuridique1

  Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

  па претежно за тие над 20 мислам, тие 18,19 годишни остај ги, друга приказна се.. :)
 17. brunejuridique1

  Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

  Епа вака сега, девојки знам дека досега имате сретнато „вакви типови’’... Mомци сигурно ако не вие, имате некој ваков другар. Да појаснам што подразбирам под ова „недораснати момци“... Mислам на момци кои не ги почитуваат девојките како прво, а после нивните психички особини(мислења, ставови...
 18. brunejuridique1

  Што со „пријателите“ кои се со вас само кога имаат некаква корист ?

  хехе и јас да ви кажам се пронаоѓам....
 19. brunejuridique1

  Што со „пријателите“ кои се со вас само кога имаат некаква корист ?

  Значи мислам дека нема човек на форумов а и општо, што не е или не бил опкружен со вакви „пријатели“. Но што со нив, како би постапиле доколку тоа дека се со вас само од корист е очигледно. Јас искрено ги имам многу такви, ако не и премногу. Исто така ме фрустрира и тоа што и сто добри работи да...
На врв Bottom