Резултати од барањето

 1. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Фабрика за шекер Битола.
 2. K

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Оргинално оди 85Ah/450A.
 3. K

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Мислења од некој постручен, вреди за парите и дали е реална километражата http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1340576 http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1328416 http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1685877-Audi-A4-1-9TDI-131ks-SALON--NOVO-Perfect-Auto--02
 4. K

  Регистрирање на фирма?

  Јас колку што знам даночен обврзник се сите фирми, а доколку сакаш да биде ДДВ обврзник може и под 2 милиони.За повеќе од 2 милиони си задолжително. ДДВ обврзниците имат број ист со ЕДБ само има МК ознака пред бројот. Ако не си ДДВ обврзник, не смееш да фактурираш ДДВ на другата фирма.Доколку...
 5. K

  Регистрирање на фирма?

  Над 2 милиони денари задолжително стануваш ддв обврзник, а под оваа сума доколку сакаш можеш да бидеш даночен обврзник.
 6. K

  Инвестициски БУМ во Македонија

  Удрени темелите на нова фабрика во Жабени Во близина на фабриката „Кромберг и Шуберт", во Индустриската зона Жабени денес беше поставен камен темелник на новата фабрика за ПВЦ и алуминиумски врати и прозорци на грчкиот инвеститор Костас Ницопулос со потекло од Лерин. Станува збор за инвестиција...
 7. K

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Throttle position sensor се наоѓа во педалата за туража и нема врска со сензорот на радилицата(crankshaft position sensor).Симптомите мислам дека немат врска со двата сензори, доколку е расипан сензорот на радилица нема да пали или ќе гасни во возење.И јас мислам дека е Маф сензорот. За што...
 8. K

  Дали може да се сокрие дефект од компјутер?

  Мислам дека можи и од тоа да е проблемот, пробај смени ги не би требало да се скапи. Ако и понатаму ти свети, однеси го на дијгностика инаку само ќе нагаѓаш, бидејќи може да има многу повеќе извори на проблемот од набројаните погоре.
 9. K

  Дали може да се сокрие дефект од компјутер?

  Дефеци од типот на нефункционална електроника можат да се скријат, зависно од системот и производителот .Постојат повеќе начини од употреба на емулатори(кои се неколкукратно поевтини од пооравката на дефектот) до бришење на активни грешки, со употреба на соодветни алатки. Постот се однесува...
 10. K

  Jавни тендери во Македонија

  https://e-nabavki.gov.mk/
 11. K

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Ти озбилно ова? Ако му туриш ти на дизел мотор, во маслото бензин и да возиш 200-300 км ништо нема да остани од бош, дизни,карики, хилзни, лагери.И незнам каква густина и вискозност има магичната мешавина за да создава притисок пумпата за масло.
 12. K

  Академија за пилоти?

  http://tfb.edu.mk/novosti/view/365
 13. K

  Продавам, купувам, менувам...

  Барам Dell Latitude D620/D630.
 14. K

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Не е страшно:pos2:можев и 200 да направам,ама ми е да не треба да ги платам.
 15. K

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Да не знај некој шо е работата лимитот поминат е ,а брзината уште не е падната.
 16. K

  Demonoid повторно on-line

  y6qv2xwz7xcajzc3psrf8bkvul9jyqn0z
На врв Bottom