Резултати од барањето

 1. N

  Бугарија призна вина за македонските Евреи

  Евреите од Бугарија ја сакаат Бугарија: Mr. Alfassa said, "The Bulgarian government continues to pompously promote the fact that they "saved" (did not deport) one group of Jews (50,000), while not disclosing the fact they indeed deported another group of Jews (13,000)." Аха, па...
 2. N

  Македонците во Бугарија сакаат да бидат признати како народ

  Куул, во твоjот "цитат" после "В Болгарии (ок. 180 т. ч.) М. проживајут преимуштественно в Благоевградском округе" нема точка. Целиот цитат е: "В Болгарии (ок. 180 т. ч.) М. проживајут преимуштественно в Благоевградском округе и сливајутсја с родственными им болгарами." Исто така "находјатсја на...
 3. N

  ГОРДО МАКЕДОНЦИ!

  Шештево - Костур? Льубка Рондова!
 4. N

  Етничката припадност на Цар Самоил и карактерот на неговото царство

  Името на Белград Alba Bulgarica е многу преди тема Булгариjа.
 5. N

  Значењето на термините- “Бугар“ , “Грк“ и “Србин“ во однос на Македонците!

  Не си сосема во право, Заралиjа, забораваш периодот на Самоил и подоцна, кога како Бугари биле нарекувани Македонците од тема Бугариjа.:wink: Па ти го немаш слушнато за "Бугарската" Охридска Архиепископиjа?:vozbud:
 6. N

  Македонскиот етнос како засебен во 1903 год!

  Па по твоjата логика од тоа цитат е јасно дека и Кавказкиот етнос е бил засебен, нели?
 7. N

  Руските обиди за бугаризација на Србија

  На Милош Милоевич и с'дружие Полвек посјавахте л'жата гнусна в земјата ср'бска, о, жреци коварни, и вашто семе плод обилен пусна: пожнахте срам - не сте ли благодарни? Полвек народу разума мрачихте, убихте правата му свјаст природна, душа му млада с татул виј поихте, хранихте го с вражда...
 8. N

  Сариса Параос

  Добро! "Бугарското население исчезнало затоа што, уште за време на првото и второто навлегување на Светослав (968 и 969 година), загинале многу Бугари." "Имајќи ја предвид ваквата етничка слика, се поставува прашањето: Како може овој народ денес да го носи името Бугари? Ако се држиме до...
 9. N

  Руските обиди за бугаризација на Србија

  Pa ti Google nemash li si? The National Flag of the Republic of Tatarstan The author of the national Flag of the Republic of Tatarstan is the national artist of the Republic of Tatarstan, the winner of the Tukai State premium Tavil Giniatovich Haziakhmetov...
 10. N

  Железната завеса на Европска Бугарија

  Да, голем смев! И папата не моj да не разликува! :pos2::pos2: Кога Пандев го писаа Бугар се деревте на форумов, сега дошло време малце да се посмеете. Алал да ви е!:helou:
 11. N

  1762 лето

  Pajdushkoto oro e tradicionalno za site narodi na Balkanot. Go ima i kaj Bugari, i kaj Srbri, i kaj Romanci, i kaj Albanci. Kazi mi sega ti na mene, koga uspea Bugarite od Stranca ili od Severna Bugarija da ''si prisvojat" ova oro? Ubavo e da prochitas pred da pisuvas.
 12. N

  Квиз за Бугарите, прашања и одговори!

  Сосема случајно не мож да читаш? Пишува дека: Според статистиката на Васил К'нчов („Македонија. Етнографија и статистика“) от 1900 г. Слоештица е има 650 жители, всички б'лгари христијани.[1] Исто така пишува: според пребројаването от 2002 година селото има 221 жители македонци.[4]
 13. N

  Македонско-Турски битки во Јужновардарието

  :pos2: Pa da, Turcite po vreme na Krali Marko se bile najgolemi prijateli na Makedoncite. Vo 1903 godina isto taka! I taka do den denesen...
 14. N

  Бугарија ја чека нова казна од ЕУ

  A Turcija ne ceka nisto od EU vo bliskite 100 godini.:helou:
 15. N

  Хендикепирана и нај не-безбедна членка на ЕУ?

  Има две Балкански мафии, кои се во Топ 10 на светот: http://dnes.dir.bg/2010/01/04/news5634736.html :baeh:
 16. N

  Хендикепирана и нај не-безбедна членка на ЕУ?

  Сепак да не забораваме дека Боби Цанков беше многу повеке мафиот одколку журналист. http://www.focus-news.net/?id=f13823
 17. N

  Избори за претседател во Хрватска

  :pos2::pos2::pos2:
 18. N

  Квиз за Бугарите, прашања и одговори!

  Колку пати треба да ти кажувам што овие не се "3 различни верзии на еден “исти“ цитат", а 3 различни цитати од една и иста книга? Jас поне се мачам да барам оригинали и преводи. Барам и цитатите во тех, кои се однесуваат до темата. Колку се достоверни те jас не можам да знам, ги немам држано во...
 19. N

  Квиз за Бугарите, прашања и одговори!

  Добро, аj постираj го ти правилниот превод! И ке зборуваме. Ти што цитираш? Си дал некоj документ? Сите житиjа ти ги дадовме ЦЕЛИТЕ на линк со оригинал и со превод. Даже и Македонската википедиjа го дава тоа линк (промацедониа.цом) за житиjата на Кирил. Само на тебе не е арен. Се окоравив да...
 20. N

  Квиз за Бугарите, прашања и одговори!

  И зошто не читаш првата реченица од тоа Житие? http://www.promacedonia.org/bugarash/ko/kratkozhitie.html Очигледно Хоматиан зборува за ЕДЕН народ!
На врв Bottom