Резултати од барањето

  1. spas72

    Тачи: Да, Косово може да се обедини сo Албаниja

    "Ако евроинтеграцијата на Западните Балкани не се засили, то дејствително е в'зможно обединение между Албанија и Косово..." Това зајави косовскијат президент Хашим Тачи, само ден след като зад с'штата идеја застана и албанскијат премиер Еди Рама.... "С'здаването на "Велика Албанија" е обшта платформа на...
  2. spas72

    Грчко етничко чистење: колежот во Загоричани

    Na 7 abril 1905 grcki andarti, pod vodacestvoto na kapitan Vardas izprateni od Atina masakrirat Kosturskuto selo Zagoricani. Vo masovoto klane padad 62 Zagoricanci, stari ljude, zeni i deca.
На врв Bottom