Резултати од барањето

 1. M

  Македонско огледало за Ubuntu/Kubuntu/Edubuntu/Xubuntu...

  Денес уште пред официјално да биде објавен, се обнови македонското огледало за Ubuntu 8.04 Hardy Heron. Значи репозиторито е за сите горенаведени бунтуа, само за i386 архитектурата. ISO имате за Kubuntu/Ubuntu за i386 и amd64. Ако сакате да го користите само ова огледало (оти е нели во...
 2. M

  Македонски mirror за Ubuntu 7.10

  Со мало закаснување, се пушти брз македонски mirror за gutsy И feisty, плус ISO слики од најновите Kubuntu и Ubuntu. Репозиторијата се само за i386 архитектура бидејќи за amd64 немаше место на серверот. Сркајте! http://mirror.on.net.mk/ubuntu
 3. M

  OpenOffice.org на македонски

  Сите кои ја сакаат слободата и мајчиниот јазик нека си симнат OpenOffice.org на македонски. После една недела користење ќе заборавите што беше тоа MS Office :-)
 4. M

  wiki на Лугола

  За сите почетници, а богами и напредни корисници имате wiki на битолската Лугола кое секојдневно се полни со нови статии. Искусните корисници можат да придонесат со свои статии.
 5. M

  Винички ловец

  Налетав на оваа снимка од ТВ Виница, снимена лани ова време и ја ставив на YouTube. Закон! :-)
На врв Bottom