Резултати од барањето

 1. Ipsissimus

  Поука на денот

 2. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Добро бре човек.....дали си ти нормален?! Како може да конзумирам нешто кое содржи опиум без тоа да има никаков ефект на мене? И не е само конзумирањето, нагласив дека сум бил дел од самиот ритуал, сум гледал како се подготвуваат. И сега ти мене ме убедуваш дека ти повеќе знаеш за нив од мене и...
 3. Ipsissimus

  Законот на Телема

  За разлика од тебе кој само читал за нив, јас ги имам јадено истите, не еднаш, не двапати....секој пат кога сум бил присутен како и кога сум бил дел од тој ритуал познат како Гностичка Миса. Да имаше дрога во нив, сега ќе бев зависник, скоро седум години сум член на ОТО, за сите овие години сум...
 4. Ipsissimus

  Законот на Телема

  А јас ти посочувам дека опасноста не е надвор од луѓето, туку внатре - во нивната природа, предодреденост, карактер. Тоа што ти овде сакаш да го прикажеш како опасност е исто со обидот на муслиманите да го елиминираат сексуалниот нагон на еден маж кон сите останати жени освен онаа/оние што му се...
 5. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Деца вршат самоубиства и затоа што симпатијата ги оставила или затоа што родителите не им купиле точак.... Да ги забраниме и точаците тогаш? Што велиш? Да им забраниме да имаат симпатија?
 6. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Смислата е едноставна и веќе ја потенцирав, без разлика кој е изговорот, ако ,,сакаш" со цел да добиеш нешто - било што за возврат, тогаш тоа не е љубов, туку бизнис, проект, зделка. Ете ти одговор, без поглавја, страници, книги. Во врска со болдот, каде прочита такво нешто кај мене? Кога сум...
 7. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Алал да ти е штом само ти ги знаеш сте варијанти од духовниот развој. Има и еден друг цитат кај нас, кој вели: Нема поголема опасност за аспирантот од духовната гордост. Таа се вгнездува во неговото срце и додека трепне, тој веќе се чуствува како дома во ложата на црните браќа. Цензурата...
 8. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Побарај дефиниција што е фашизам пред да тресеш глупости. Дали според тебе луѓето треба да се чуваат во стаклени ѕвона, ,,заштитени" од цитати, книги, филозофии што може да им наштетат?! Па имало таков механизам во историјата, се викал инквизиција.
 9. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Нема духовен развој без слобода, нема слобода без избор. Оној што не е способен да види какви последици ќе има некој негов избор, не е способен за никаков духовен развој. Оној пак што е предодреден за духовност, со леснотија ќе увиди каков исход ќе има врз него една таква постапка. Никого нема...
 10. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Суштината на слободата е изборот, ускрати му го тоа и си му ја одзел слободата. Човекот треба и мора да биде слободен да носи одлуки за неговиот сопствен живот без мешање и забрани од никој. Тоа незначи дека не треба да му се укаже на последиците од тие одлуки, но не смее тие последици да бидат...
 11. Ipsissimus

  Законот на Телема

  За човек што има интелегенција, не е тешко да разбере што кажавме Изменето од модератор....
 12. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Нема потреба од буквализирање, многу добро знаеш што сакав да кажам со безрезервна љубов. И каде виде да зборувам за деца?! Со цел памет мислиш дека јас или било кој друг телемит би дозволил на деца да користат дроги?! Сериозно? Понекогаш едноставно не можам да прифатам дека погрешно разбирате...
 13. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Да даваш или не даваш некому дозвола за било што, значи да се наметнеш себе си над неговото право на избор. Тоа значи да го ставиш на скалило под себе си, да го сметаш за неспособен да одлучува за сопствените постапки, значи да му ја одземеш слободата. Никој не посакува страдање за своето дете...
 14. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Одговорот на Хепта се однесува на твојот (вашиот) универзум, или со други зборови твојот светоглед, твојата перцепција за светот. А тоа не е исто со светот и универзумот во генерална смисла на зборот.
 15. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Денес е летна долгодневица, денеска денот е најголем а ноќта најкратка. Сонцето отсекогаш било основа и симболизам за речиси сите поголеми светски религии, само што таа симболика била и сеуште е позната само на малкумина. 93 93/93! Погрешно поставено прашање. Би требало да гласи: Дали сите оние...
 16. Ipsissimus

  Законот на Телема

  “Also the mantras and spells; the obeah and the wanga; the work of the wand and the work of the sword; these he shall learn and teach.” —AL I:37 Link
 17. Ipsissimus

  Тарот... лага или вистина?

  За прв пат ОТО Македонија - Трину оаза ја преведе на Македонски Book of Toth, последната книга на Кроули која е водич во симболиката на Таротот.
 18. Ipsissimus

  Законот на Телема

  Пред 115 години, на овој датум, падна еонот на Озирис, и започна нова ера за човештвото, Еонот на Хорус. Им го честитам денов на сите телемити, на сите мои браќа и сестри и на сите слободоумни луѓе што живеат во духот на новиот Еон. Извадок од предговорот на Liber Al vel Legis: ,,....Everywhere...
 19. Ipsissimus

  Илуминати

  Броевите имаат значење онаму каде се употребува гематрија. Грчките и еврејските букви имаат бројни вредности, кога ќе се напише некој збор, збирот од вредностите на буквите во тој збор дава одредена вредност. Кога повеќе зборови или термини даваат иста вредност, тогаш таа вредност се асоцира со...
На врв